Home Gastvissers Guppies aan de Maas

Guppies aan de Maas

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Zondagochtend 23 september afgesproken met Jeff en Gino om een plekje te zoeken aan de nieuwe Maas waar volgens zeggen leuk tong gevangen zou worden!?

De 1 was nog eerder dan de ander, maar er was plek genoeg, we waren aanvankelijk de enigen.

 

 

Hoogwater 03.40 uur, Jeff begon rond 02.00 uur, Stefan rond 02.45 uur en Gino om 03.15 uur, mooie tijden om wat scheefsmoelen te verschalken zou je denken, maar dat viel even zwaar tegen zeg.

Jeff bleek een abonnement steenbolk afgesloten te hebben (zonder dat ie het wist) en Stefan en Gino pakten zo af en toe een visje. Rond 05.00 uur wist Stefan er uiteindelijk een tong uit te draaien, 24 cm. en mocht dus de emmer in…

Dit was voorlopig even de enige, een uurtje later ving Stefan een ondermaats tongetje in doublet met een onvermijdelijk bolkje.

 

 

Jeff besloot het om 06.30 uur voor gezien te houden. Zijn laatste draai leverde nog een mooie wijting op! Vlak nadat ie vertrok kreeg Stefan in de gierende ebstroom wat mooie aanbeten dus draaien maar en er kwam zowaar een triplet 3 soorten vis uit, leuk meegenomen!

 

 

Toch nog een leuke tong en daar moesten we het mee doen voor vandaag. 6 hengels, 3 tongetjes.

 

Het daglicht kwam door en dan weet je wat er staat te gebeuren, meer steenbolk, botjes en grondels…

 

 

Pfff wat zijn die grondels lelijk zeg…

De rond 07.00 uur begonnen buren vingen overigens nog een flinke houting vlak nadat Gino om 09.00 uur vertrok en kort erna om 10.00 uur ging ik ook naar huis.

Tja, het kan niet altijd feest zijn he, vermoedelijk was dit de laatste gerichte poging op tong, maar afhankelijk van de weersomstandigheden over 2 weken weet je het natuurlijk nooit.

In principe zijn de plannen om iets anders te gaan doen. Hopelijk laat Jeff zijn rug dit ook toe.

 

We wensen iedereen succes de komende weken.

 

Groeten Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Fishguppy > oktober 24, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan, weer een mooi bericht van jou, met gewoon menselijke vangsten, begon na de laatste keer al te denk dat je bovenmenselijke was? Had Gino ook nog iets gevangen?
  Gezien het een slecht tongjaar was, moet je op het einde ook geen boven natuurlijke verwachtingen meer hebben en zeker niet als die klote bolkjes hun intrede hebben gedaan, vind dat jij het nog niet slecht hebt gedaan met een paar maatse tongen!
  Grtjes Peter

 2. Gino > oktober 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  ja er viel niet veel te schrijven over de vangsten enkel over wat nevenactiviteiten…jammer maar het is niet anders had er toch ook wel iets meer van verwacht! Jij en Jeff hebben toch nog wat actie op de toppen gehad en wat vis bovengehaald bij mij enkel 1 botje, pff. Ja wat was er weer veel stroming…210gr lood en nauwelijks op zijn plaats weten te houden. Jammer dat Jeff weer moest afhaken met zijn rug. Voor mij was dit ook de laatste poging op de tongen op naar de wintervis hopelijk kan dat toch iets meer brengen na weer een erbarmelijk tongseizoen!

 3. ies > oktober 24, 2022

  Antwoord

  hey Stefan, Pfffff net als ik ga denken, dat wordt een mooi najaar met grote lappen, schrijf je een grote domper op mijn neus. Drie cracks, waarvan je denkt die krijgen de teil wel vol, beleven een zeperd. Jammer hoor, maar ja het is nu eenmaal vissen, dan blijft die kans er altijd aanwezig dat die beesten niet willen meewerken. Voor de volgende sessie uiteraard de target vissen in ruime mate toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. Leen > oktober 24, 2022

  Antwoord

  Hoi tonggup steenbolkgup en wijtinggup
  3man sterk en 3 soorten vis gevangen
  Helaas niet wat jullie hoopte maar toch wat vis op de kant
  Volgende keer weer beter

  Groetjes.leen

 5. hugo > oktober 24, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Als krakken zoals jullie al bijna geen tong meer kunnen vangen, wie moet ze dan nog wel verschalken! Het kan natuurlijk niet altijd kermis zijn, maar na jullie vorige sessie verwacht ik wel wat meer van jou hoor ha ha grapje. Wonderen moeten we niet meer verwachten, maar af en toe zal er wel eens een uitschieter bij zijn. Dat de schar en de mooie formaat wijtingen zoals verleden jaar maar snel arriveren. Rammelende toppen toegewenst bij jullie volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 6. Eldert > oktober 24, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan en kornuiten
  Wat is dit nu ?
  Ik dacht die gaan met zn drieĆ«n alle overige tongen uit de waterweg trekken . Maar dat er dan zo weinig meer zaten ….. sja , das echt vervelend . Ik zou gewoon nog een keer proberen als ik jou was . Je weet hoe het moet , dat heb je ons de vorige keer laten lezen.
  Groeten Eldert

 7. Nico > oktober 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Weer een leuk verslagje gemaakt en met ook mooie foto’s er bij. Jammer dat de vis het liet afweten waar je eigenlijk op vist he. Ja en van die Grondels zitten er daar van genoeg maar jij ben er in ieder geval lekker op uitgeweest. Voor de volgende keer heel veel succes dan toegewenst.

  Groetjes Nico.

 8. Kenneth > oktober 24, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan, de vangst van vorige sessie was uitstekend nu viel de vangst tegen. Soms zit het mee en soms valt het tegen. Toch nog wat vis gevangen mannen.
  Succes verder. Groetjes Kenneth.

 9. Henry > oktober 24, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan,,
  Deze sessie gaat te boek als; De nachtelijke avonturen van de drie musketiers !!! Zo zie je maar weer, op de stek waar de laatste tijd ’n leuk aantal mooie tongen gevangen zijn, was het dit keer met 6 hengels en 3 vissers, die toverkunsten met ’n hengel uit kunnen halen, tegen alle verwachtingen in een karige vangst. Dit bewijst wederom dat het telkenmale anders is om op een en dezelfde stek de vis te kunnen haken. Ondanks de sobere vangst ben ik er van overtuigd dat jullie de nodige lol aan de waterkant hebben gehad en daar draait het tenslotte allemaal om., Bij jullie vo!gende visserij hoop ik een paar foto’s te zien met lachende snuiten die een teiltje vette lekkerbekjes en/of scharren omhoog tillen.
  Groetjes,Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *