Home Gastvissers John en Maat op de gul

John en Maat op de gul

Advertenties


Hallo Peter,

Zoals je weet kon ik vandaag eindelijk weer eens een keer vissen. Mijn maat was zo als gewoonlijk weer een kwartiertje te laat maar al snel zijn de hengels gereed en kunnen de Jojo’s zover mogelijk de Waterweg in.

John en Maat op de gul

Na een half uurtje krijg ik een leuke aanbeet en ik voel gelijk dat het een gul is. Na een stevig gevecht zwemt de gul zich tussen de stenen en breekt mijn gevlochten lijn. Balen, maar zo snel mogelijk een nieuwe Jojo eraan. Als ik deze ingooit, gooi ik alles af! Ik vraag me gelijk af wat voor dag dit gaat worden….. Een half uurtje later krijg ik op de andere hengel een leuke doorbuiger en het gevecht kan weer beginnen! Deze keer win ik het en een mooie maatse gul ligt op de kant!

John en Maat op de gul

Mijn maat die 30 meter verder staat heeft tot dan nog geen stootje gezien! Op het moment van hoog water krijg ik weer een mooie doorbuiger en weer win ik het, deze is iets kleiner. Mijn maat vangt dan ook twee gulletjes maar zijn beide onder de maat. Als de stroming er helemaal uitvalt en we denken even rustig een bakkie te drinken krijg ik weer een mooie ruk op mijn hengel. Ik begin het gevecht en voel al gelijk dat ik deze keer niet gaat winnen! Stevige bonken op mijn hengel en steeds denk ik dat hij zich vast zwemt maar toch komt hij weer los. Als ik dan twee meter voor de kant ben en denk gewonnen te hebben schiet hij toch nog los! Je snapt wel wat voor worden er over de Waterweg rolden! Mijn maat verhuist van stek, hij staat op twee mini gulletjes en een wijting, en gaat het links van mij proberen. Direct vangt hij een leuke gul en denkt het geheim gevonden te hebben!

John en Maat op de gul

Helaas voor hem vangt hij alleen nog een wijting er bij die even later door een meeuw gestolen word. Als we afspreken om te gaan stoppen vang ik toch nog een gulletje van 40 cm en op mij andere hengel een grote bot. Het was niet super, maar met drie gullen en twee los schieters was ik toch aardig versleten!

John en Maat op de gul

Mijn maat had 1 mooie gul, twee onder de maat en twee wijtingen waarvan 1stuk dus gestolen…..

Groeten John

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 5, 2013

  Antwoord

  Hoi John, toch wel lekker gevangen, ondanks de slechte berichten over de gul en de waterweg!

  Groetjes peter

 2. Werner V > januari 5, 2013

  Antwoord

  Leuk te horen dat er toch wat gullen gevangen worden op de waterweg. Was het water nog altijd zo bruin John ?

  Grtz
  Werner V

 3. John > januari 5, 2013

  Antwoord

  Peter, ik was wel spekkoper hoor, een paar vissers die wat verder stonden hadden geen gul.
  Wij hadden mooie zwarte pieren van Hoek uit Ouddorp, misschien maakte dat het verschil!

  @Werner; het water was inderdaad zo bruin als chocolade haha.

  Groeten John

 4. Werner V > januari 5, 2013

  Antwoord

  Bruin water als chocolade en zwarte pieren, het kan niet missen hahaha.

  Feit is wel dat wij met de zwarte exemplaren ook meer gul vangen dan met de normale rood-bruine leeglopers. Als ik geen zwarte pieren heb (of niet genoeg) vis ik meestal met een flink stuk franse tap net boven de haak. Om één of andere reden lijkt dit voor gulmans aantrekkelijker dan gewone leeglopers.

  Grtz
  Werner V

 5. botfather > januari 5, 2013

  Antwoord

  hoi John had je ook veel rotzooi aan je lijn? In dat bruine water zit meestal een hoop troep … echt irritant is dat als je aan het binnenhalen bent. Wel leuk gevangen hoor !

 6. John > januari 6, 2013

  Antwoord

  Hoi Ben,

  Verder geen rotzooi of sla aan de lijn gehad.
  Wat dat betreft was het heerlijk vissen, geen troep aan de lijn en nee normale stroming.

 7. botfather > januari 6, 2013

  Antwoord

  nou dan ga ik het morgen ook ff proberen in de waterweg … als ik aan pieren kan komen tenminste … maandag is altijd een lastige dag voor aas te krijgen hier in den haag. De gullen die zich vastzetten tussen de stenen dat zijn meestal de zwaardere exemplaren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *