Home Gastvissers Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Advertenties


Hoi Peter,

Hier nog een uitgesteld verslagje.

Vrijdag 2 augustus , ze geven +30 graden in het binnenland. Besloten om met Gregory ,de vriend van mijn dochter ,de boot te reinigen onder de waterlijn en tevens eens te zoeken naar de oorzaak van het sputteren van mijn BB-motor. Lekker om met zo’n weertje het water in te duiken, beter dan thuis te puffen van de warmte. De waterpokken moest ik er met een kunststof plamuurmes en een houten spatel afsteken die tevens snijden als scheermesjes. Het probleem van de mortor was te wijten aan geoxideerde ontstekingskabels. Tegen de middag was de klus geklaard en alvorens de boot eens te testen vlug 2 ons zagers gaan halen bij Bass. Er was immers nog tijd voor een korte sessie en ik besluit , om de batterijen op te laden, eens flink gas te geven tot aan de kering. Al vlug vang ik ondermaats spul zoals steenbolk, wijting en scharretjes en we moeten wachten tot de stroming van het afgaande tij er terug inkomt. Om 14 uur vang ik mijn eerste tong van 26 cm. Greg zit te blazen en te zuchten naast mij, hij haalt enkel de sla boven.

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Met de regelmaat krijg ik aanbeten die resulteren in dat ondermaatse spul. Tot plots om 15u01 krijg ik een doorbuiger , mijn molen giert en ik krijg er amper beweging in. Greg neemt er eerst een foto van en begint dan te filmen, zoals je kon zien op facebook. Moeizaam maar zeker komt hij boven en nu begrijp ik waarom. Een gladde haai van 88 cm ,gehaakt in zijn bek, zit helemaal in mijn lijn gedraaid en ik moet hem met de staart eerst naar boven hijsen in die stroming. En dat met een haakje NR.8 op een onderlijntje van 25/00 dikte met trekkracht 6 kilo.

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Om 15u24 kan Greg eindelijk zijn eerste vis bovenhalen, een tong , 5 mm korter dan de mijne. En fier dat hij was.

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Zondag 4 augustus, iets meer wind , 3 tot 4 Bf ZW en kans op een bui. Als ik met mijn pa aan de boot aankom, merk ik hiervan niet veel, het ziet er rustig uit. Dus op naar de sluis om het richting westkapelle eens te proberen. Als ik bel naar de sluiswachter hoor ik hem roepen dat er iets fout loopt en het even zal duren voor hij ons kan doorlaten. Een kamper zit vast onder de slagboom van de sluis en we moeten ruim een half uur wachten.

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

We varen door en ik merk dat er toch een behoorlijke deining staat en eens voor domburg merk ik dat ik westkapelle niet haal met mijn voorraad brandstof . Dus hier in de buurt maar op anker en gelijk krijgt pa het moeilijk en begint alvast te voederen. Het is net keren van het tij en eens de stroming van opkomt water krijgen er inkomt ligt de boot al wat gunstiger op de golven

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

We proberen het op verschillende dieptes 12 meter, niets. 10 meter ook niets. 8 meter enkel steenbolk en wijtinkjes van amper 7 cm. Zowel met verzwaarde onderlijnen als uitschuifbare afhouders gevist, korte en lange afhouders, niets hielp. Ik probeer een talud van 6 m en nadien tot zelfs 4 meter tussen de paalenrijen. Hier liggen nog 3 bootjes en ook bij hun zie ik niets bovenhalen. We besluiten dan maar om terug door de sluis te varen en de rest van het aas op te vissen aan de kering op 30 m diepte . Mijn buurman ligt hier ook en ik kreeg via marifoon te horen dat hij 5 tongen , 2 haaitjes en een paling wist te vangen. Hoop doet leven. Maar het is al laat en het tij is weer aan het keren. Net als de stroming er terug inkomt hebben we allebei gelijktijdig een aanbeet en onze eerste tongen zijn een feit.

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Nog geen 10 minuten later van ik er nog eentje van 30 cm .

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Om 16u55 gooien we voor het laatst in want het aas is op en als we nadien willen opruimen zie ik bij pa nog en tongenklap die hij mooi kan verzilveren.

Met Greg voor de kering en met pa voor Domburg

Moraal van de dag : Eerst ver weg varen om nadien korterbij nog en visje te vangen. Toch was het weer fijn om nog eens het water op te kunnen en ik hoop dat in het najaar het weer ons gunstig blijft.

Groetjes Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 19, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc,
  wat een schitterend verslag weer! Zoals we van jou gewend zijn, natuurlijk.
  Blijft raar dat Domburg in de schemer volop platvis, zoals bot en schol, in het donker volop tong en overdag helemaal niets?
  Denk toch dat het met de diepte te maken heeft, overdag moet je de tong zoeken op minimaal 18 meter en dat is er niet voor Domburg.
  Ik noteer de haai voor jou!

  Groetjes peter

 2. Luc > augustus 19, 2013

  Antwoord

  Peter,

  Bedankt voor de info. En wat een leuke covers alweer. De zomer loopt stilaan op zijn eind en net zoals vorig jaar lukt het me niet om eens ’s nachts te gaan vissen op de tong. Hopelijk is het weer eens gunstig voor een van de komende weekends.

  groeten Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *