Home Gastvissers Noordzeekanaal, maandag 14 februari 2022, windering vissen

Noordzeekanaal, maandag 14 februari 2022, windering vissen

Advertenties

Aangezien vismaat Leon niet onverwacht een dag vrij kan nemen om te gaan vissen hebben we enkele weken geleden al gepland om vandaag te gaan vissen.
In de afgelopen dagen werd de weersverwachting angstvallig in de gaten gehouden.
Uiteindelijk draaide de wind de afgelopen dagen van pal west naar zuidwest.
Wel een stevig windje, 5 a 6 Bft met windstoten tot 8 Bft. Het zou wel droog blijven met af en toe kans op zon.

Uit voorzorg de paraplu’s meegenomen en voorzien van een stormanker zodat ze niet weg konden waaien. Als stek werd gekozen voor het Noordzeekanaal bij pontje Buitenhuis, daar zouden we de wind schuin in de rug hebben en cafetaria Visser op loopafstand!
De parasols werden opgezet en verankerd, stoel en kist erachter, vissers klaar?? Vissen maar!!!

Met de harde wind kon er lekker ver ingegooid worden. De verse pieren van Lobbezoo vielen duidelijk in de smaak, nog voor Leon zijn 2e hengel ingegooid had stond de eerste al te rammelen. Tijdens het indraaien stond de hengel mooi krom dus er zat zeker iets aan.

Yes!! het eerste doublet wijtingen is binnen!

Gedurende de hele dag werd er met tussenpozen vis gevangen. Dat is wel vaker aan het Noordzeekanaal, vaak als er een grote boot passeert krijg je ineens beet.

De grootste vis was vandaag voor Leon die een mooie wijting van 34 cm ving

Meest bijzondere vangst vandaag was een wijting die bij het onthaken een klein levend visje in zijn bek had, na het fotograferen zijn beide vissen teruggezet en ze zwommen alle twee weg 😊

Geen idee wat voor visje de wijting in zijn bek had..?

Over het algemeen was de vis ondermaats, grootste steenbolk was 25 cm

Mijn grootste wijting was “precies” 30 cm

We hebben die dag maar een paar keer een doublet gevangen, wijting-wijting, steenbolk-wijting, steenbolk-steenbolk en wijting-krab. Vanwege de soms stormachtige wind heb ik niet van alle doubletten foto’s gemaakt.

Gedurende de dag hebben we verschillende soorten gevangen, steenbolk, wijting, schar, bot en de onvermijdelijke wolhandkrabben.

Rond 17.00 uur zijn we gestopt met vissen, het aas was nagenoeg op en de paraplu’s waren naar de kl*te maar ze zijn in ieder geval niet weggewaaid!

Al met al hebben we weer een mooie herinnering gemaakt, lekker vis gevangen en bootjes en vliegtuigen gekeken 😊

Totale vangst van vandaag:
19 wijtingen
14 steenbolken
1 bot
1 schar
handjevol wolhandkrabben

Groeten,
Kees en Leon

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Gino > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Kees en Leon,

  jullie zijn echte bikkels met deze wind toch besluiten om te gaan vissen nou nou ! Toch een leuke dag met een variatie aan vis is niet verkeerd ,enkel jammer van de maat . Het weer op zich is niet slecht te noemen enkel die wind maakt het kl… Je kan weer om een nieuwe plu denk ik daardoor .
  Jammer dat het NZK zo ver is want het lijkt mij een leuke visserij daar en prachtig om te zitten .
  Misschien toch maar eens over denken om toch eens te proberen ,maar er een lange sessie van maken natuurlijk .
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 2. Nico > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Kees en Leon. Alle eerst wat een prachtige sfeer foto’s genomen. Ook van Jullie en met verschillende vissen er op en met een leuk verslag er bij. Voor de volgende keer rammelende toppen toegewenst daar.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 3. Leen > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hoi,Kees en Leon
  Op deze winderige dag toch een mooie vangst
  Groetjes.leen

 4. hugo > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hallo Kees & Leon,

  Zij die regen en wind doorstaan dat noemen ze echte vissersn zeker, ik heb daar een andere mening over hoor ha ha. Alle gekheid op een stokje jullie hebben er daar aan het Noordzeekanaal toch een mooie dag van gemaakt. Wat de kleine vis betreft het is momenteel overal niet anders. Wat de kapotte paraplus ⛱ betreft, af en toe iets nieuw maakt het vissen nog zo veel leuker of niet!! Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 5. Henry > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hey Kees en Leon,
  Mannen als ik zo’n verslag zie krijg ik acuut zin om in de auto te springen en naar de waterkant te tuffen.
  In deze tijd waar bijna overal wat minivisjes uit het water getakeld worden presteren jullie het om prachtige wijtingen op de kant te hijsen, 34 cm staat waarschijnlijk bovenaan op de list van de kanjers. Met de stevige wind in de rug is het inderdaad mogelijk om verre worpen te maken maar de paraplu’s hadden helaas ondanks het stormanker geen zin om heelhuids uit deze sessie te komen maar bij Mario liggen vast en zeker nog pracht exemp!aren zodat jullie bij de volgende visserij indien nodig weer droog kunnen zitten.
  Nogmaals zo’n verslag is ’n genot om te lezen, smakelijk eten!!!
  Groetjes, Henry

 6. ies > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hallo Kees en Leon, ik denk dat je wel kan zeggen dat jullie lekker uitgewaaid zijn, ik denk dat ze dit nu bedoelen met een frisse neus halen, windje in de rug, dus het vuil van tata de andere kant op en leven in de brouwerij op de toppen maakt de dag de moeite waard een heerlijk verslag met prima foto’s. Het visje lijkt op een puitaal, maar zo klein heb ik ze nooit gezien.
  Groetjes ies

 7. Jack Jozen > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hallo Kees en Leon.
  Dat was echt hengelen door weer en wind super dat jullie dat door gezet hebben en was zijn vrije dag toch mooi benut .Je hebt er prachtige foto,s van gemaakt Kees ben je zelf niet zo foto geniek ik zie alleen Leon maar al bij al hadden jullie toch ook nog een mooi panneke vis ,alleen natuurlijk jammer van de paraplu,s het lijkt me wel een mooie stek jammer dat het zo ver uit de richting is en nu op naar de volgende vrije dag .
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Stefan > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Kees en Leon, mooi verslag met bijbehorende foto’s van een gevarieerde vangst in 1 van ’s lands visrijke zoute kanalen, deze staan toch overal wel garant voor leuke vangsten al lijkt de waterweg op dit moment landinwaarts wat te zoet te zijn. Gelukkig zijn er prima alternatieven.
  Groeten, Stefan

 9. Eldert > februari 15, 2022

  Antwoord

  Hallo Kees en Leon
  Mooi verslag met mooie foto’s van best wel een mooie visserij. Paar mooie panvissen erbij, gaaf hoor. Jammer van de paraplu , maar die zijn er meer op de markt dan het aantal visdagen in een jaar. Succes de volgende en laat ons meegenieten he .
  Groet Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *