Home Gastvissers Op gul vissen aan Maassluis, met Edijan

Op gul vissen aan Maassluis, met Edijan

Advertenties

Goedenavond Peter,

29-11 een avond sessie gehouden aan de Waterweg bij Maassluis, gevist van 20:00 t/m 00:30. Toen ik aankwam was het al zo goed als hoog water, terwijl dit eigenlijk pas een uur later voorspeld was. Het was een mooie avond en tegen mijn verwachting in totaal niet koud.

De hengels werden voorzien van in de middag nieuwe geknoopte onderlijnen. Dit was een combinatie van iets waar ik vaker mee vis (jojo montage) en iets wat ik op internet heb gezien. Ik noem dit prototype maar een enkel geclipte dubbele jojo montage, met een pennel haak (nr 1/0 en 2) op de bovenste dwarrel. Met deze montage kan ik gemakkelijk ver gooien en ik heb het idee dat het je aas beschermt als het in contact komt met het water. De haken werden beaasd met dikke zeepieren in combinatie met een mesheft, en dan uiteraard op de bovenste haak een mesheft gevolgd door 4 dikke zeepieren.

En de onderste dwarrel met haakje 1/0 werd voorzien van 2 zeepieren. Na beide hengels ingegooid te hebben was het stil op de toppen, maar na 15min een mooie dreun op de rechter hengel en een gul van 45cm was een feit.

Op gul vissen aan Maassluis, met Edijan

Deze gul kon de mesheft en 4 zeepieren combi niet weerstaan en werd verrast door de bovenste haak van de pennel montage.

Daarna gewoon regelmatig een visje gevangen, waaronder natuurlijk de plaag van Waterweg, steenbolkjes. Maar ook de wijting en schar waren van de partij, maar wat zijn de wijtingen nog mager op dit moment. Uiteindelijk 2 maatse wijtingen gevangen en 3 scharren waarvan 1 mooie dikke 30+er.

Op gul vissen aan Maassluis, met Edijan

Daarna kreeg ik weer een flinke dreun op de hengel en dacht daar komt gul nr 2, maar dit was een dikke bot van bijna 40cm die beide haken van de pennel montage had in geslikt.

Op gul vissen aan Maassluis, met Edijan

Edijan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 1, 2014

  Antwoord

  Hoi Edijan,
  leuke sessie!
  Is die gul geen 52 ipv 45?

  Groetjes Peter

 2. Bram wisse > december 1, 2014

  Antwoord

  Leuk vissen daar hè. En net als mij een paar dagen ervoor waarschijnlijk geen materiaal verspeeld. Viel mij ook op dat het tij niet klopt.

 3. Jan > december 1, 2014

  Antwoord

  Een leuk en duidelijk verhaal Edijan bedankt !!

 4. zeehondetemmer > december 1, 2014

  Antwoord

  Hallo Edijan. Een leuk maaltje vis heeft jij gevangen en leuke foto”s ook .

  Groetjes Nico

 5. Edijan > december 1, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,
  De gul op de eerste foto is idd 52cm, de gul op de “groeps foto” heb ik als eerste gevangen en deze heb ik geschat op 45cm.

  Wat mij ook opviel bij de donker getekende schar, is dat zijn zijvinnen niet doorlopen tot aan zijn staart.

  @ Bram,
  Daar is het idd leuk vissen, en als je een beetje de plekken weet verspil je idd weinig tot geen materiaal.

 6. Simon ( Scheveningen) > december 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Edijan,
  Leuk verslag en een mooie gul hoor! En bovendien lekker weer begrijp ik, niet te koud. Dan is het daar heerlijk vertoeven.
  Denk dat ik het voor 30 december toch ook nog een keer bij Maassluis probeer; hoop dat er overdag ook een leuke gul gevangen kan worden. Daarna wordt het 2 maanden Spanje.
  Groetjes en vang ze!
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *