Home Gastvissers Ies, vissen in de buurt van de Oosterschelde

Ies, vissen in de buurt van de Oosterschelde

Advertenties

Gisteren, heerlijk weer, mooi zonnetje, weinig wind en vanuit de rug, dus een prima dag om het aas weer uit te proberen, uiteraard wel mijn complete vis pak aan getrokken, uhhh  wat mij wel is opgevallen, is dat het wel wat is gekrompen. Kwart over 2 lag het aas te water. De hengel met jojo systeem ver weg en de hengel met afhouders korter bij voor de eventuele bot. Het duurde ongeveer een kwartier voor de eerste beet op de jojo kwam en een wijtng van 26 cm kwam op de kant, helaas net niet maat dus zwemmen maar weer.

Dus voor mij was de aastest wederom geslaagd de beoogde vis kon op de zbg worden bijgeschreven het duurde wederom een kwartiertje dat ik weer leven op de jojo kreeg echter dat was er 1 die met mes en vork kon eten want de tendum gulhaken kwamen kaal terug.

En toen begon de ellende, zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een luie visser en toen er bij het indraaien de lijnen bij elkaar in de war gingen, ging ik in plaats van het zootje af te knippen en nieuwe onderlijnen op te zetten, zitten te klooien om ze heel uit de klit te krijgen. Pffff en dat gebeurde allemaal toen het begon te regenen. Maar goed toen ik dan toch op het eind wat slimmer en doornat geregend was heb ik de jojo klein geknipt en de afhouders nog een keer ingegooid, alleen nu ook ver weg, ook daar kreeg ik leuke rammels echter zonder vis. Maar de test was geslaagd en volgende keer doe ik ook de capuchon aan de jas en ga ik met 2 hengels het jojo systeem gebruiken. Is toch wel lekker vissen met de vis achter het lood.

Groetjes en vang ze ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 7, 2022

  Antwoord

  Hey Ies, kanjer, diep respect dat jij ook het vuile vieze weer trotseert!
  Weinig vis op de kant, maar dat kan volgens mij, bij jou je pret niet drukken, genieten van een mooie schoener, die voorbij komt, wat wil een mens nog meer, jij laat het ons tenminste wel weten!

  Groetjes Peter

 2. hugo > december 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Sterk dat je in dit klote weer een lijntje gaat werpen, alle respect. Niet veel vis maar als de aas test geslaagd dan is de dag reeds dik in orde. Als je lijnen in elkaar geraken in dit weer begint het gedoe, zeker als je met gevlochten lijn vist. Als het warmtepak gekrompen of te smal begint te worden zou ik mij toch zorgen beginnen te maken hoor ha ha. Een geluk dat we nog wat leute mogen maken, bij je volgende trip rammelende toppen toegewenst.

  Groetjes Hugo

 3. jack jozen > december 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies
  Jammer dat niet helemaal gelukt wat de bedoeling was ,ik neem aan dat je eigenlijk toch ook wel een panneke vis bij elkaar wilde sprokkelen maar ja op je toverlijn had je er toch nog eentje al was ie dan nog te klein..Maar zoals Peter al schrijft ik vind het toch geweldig dat je het met zulk weer gaat hengelen maar ja door weer en wind raak je misschien wel een beetje gewicht kwijt dan past je pak ook weer beter Ha.

  Nog heel veul groetjes Jack

 4. Stefan > december 7, 2022

  Antwoord

  Hey Ies, weet je zeker dat je pak gekrompen was? Gewoon wat vaker gaan en een keer de noordpier wandelen, dan groeit je pak wel weer, haha. Leuk getest, wel een korte sessie, ik had zelf zondag ook de lijnen in elkaar, dat werd ook even ellende, ik ben ook van het ontknopen en niet knippen, maar met die gevlochten lijn best lastig.
  Alvast suc6 de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 5. Eldert > december 7, 2022

  Antwoord

  Ha Ies
  Kanjer dat je bent . Gewoon gaan vissen en niet thuis achter de geraniums gaan zitten om te wachten of die Spanjaard met z’n troepen nog langs komt. Volgens mij ben je dan al tevreden als de hengeltoppen rammelen . En als je dan ook weer eens je vispak mag passen , dan is het plaatje toch weer compleet? Succes de volgende ronde en een emmer vis.
  Groet Eldert

 6. ies > december 8, 2022

  Antwoord

  Heren voor degene die denken wat een fantast, die omgeving van de Oosterschelde ken ik niet, dat klopt ik zie dat de naam van de boot niet goed leesbaar is, maar dat is dus de Oosterschelde.

 7. Leen > december 8, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies
  Toch je hengels even lekker uitgelaten
  Jammer vd magere vangst
  Is je vispak echt gekrompen of is je buik wat gegroeid😉
  Groetjes.leen

 8. Eldert > december 8, 2022

  Antwoord

  Dan was je toch in de buurt van de Oosterschelde, ies .

 9. Nico > december 8, 2022

  Antwoord

  Hoi Les. Jammer als de onderlijnen in mekaar zitten en dan is het een gedoe. Maar Jij ben er lekker even tussen uit geweest. En jammer dat de vangsten zijn tegen gevallen en heb je toch in ieder geval een verslagje ingestuurd top. Met ook een leuke foto er bij hopelijk voor de volgende sessie meer vis in de emmer dan,

  Groetjes Nico.

 10. Henry > december 8, 2022

  Antwoord

  Hey Ies,
  Ondanks de mindere weersomstandigheden en efkes het vispak aangesjord 👍De winter brengt meestal geen mooi weer maar met het gevoel ban een ingesailde komkommer kan het toch genieten zijn ban ‘n prachtig voorbijvarend zeilschip uit vroegere tijden. Uit vroegere tijden heb ik ook nog wat jo jo lijnen om de gul heelhuids op de kant te krijgen😂 Ook nu helaas weinig vis maar toch de lijn uitgetest. Veel 🎣plezier bij je volgende poging. Groetjes,Henry

 11. Gino > december 8, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,

  Ies je moet maar denken, het zijn echte mannen die nu gaan, bwah…Weer lekker buiten geweest toch? Soms wat zon en dan weer regen. De vangst was bij mij maandag ook niet best mocht het een troost zijn… maar je hebt in ieder geval toch actie op de toppen gehad! Lijnen in elkaar is echt klote soms. Wat een mooie valstrik die Oosterschelde , haaaaaaaa.
  Succes bij de volgende hoor.

  Grtjs Gino

 12. ies > december 8, 2022

  Antwoord

  Heren dank voor de leuke reacties
  Peter dat ik ging was het echt heerlijk weer weinig wind en zon en tja ik hoef niet ver te rijden pas bij het ontwaren van de lijnen aan de waterkant begon het te regenen, helaas hield dat niet meer op.
  Leen lol ik hou het erop dat ik er een te dik vest onder aan had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *