Home Gastvissers ies, vissen op naar Tong

ies, vissen op naar Tong

Advertenties

Hallo Peter,

Afgelopen donderdag had ik weer de kriebels en het zat maar in mijn hoofd, de Wilhelminahaven, de haven waar ik 50jaar geleden vrachten voorns brasems en windes ving, waar ik mijn vader ook weer aan het vissen kreeg en waar de verhalen van platvis die op de bodem van het droogdok van Wilton scheepsbouw geraapt werden. Dan moet het toch kunnen. Maar 50 jaar is dus lang en de boom die daar in de weg staat is ook lang en breed en het riet is ook erg hoog en breed en de walnoten boom stond er ook niet, maar goed om een nog langer verhaal wat korter te maken, ik heb er 3 ingooien gedaan het was weliswaar wat dieper maar het leek of mijn lood dep in de bagger zonk en zat echt vastgezogen.

ies, vissen op naar Tong

Onder geleidelijke druk kwam het er smerig uit en mijn handen bleven lang zwart, dus al zou ik daar vis vangen, dan zou hij niet eetbaar zijn dus weer naar huis gewandeld en wachten op een gunstige dag om het aas op te maken. Die dag moest het vandaag worden, even over 9 hoog, wind zou 3 worden* maar viel vrijwel weg. 19.45 ging de eerste hengel te water en kreeg vrijwel gelijk een rammel, dus op mijn gemak de tweede hengel opgetuigd en ingegooid eerste hengel ingedraaid een tongetje van 23 was mijn buit

ies, vissen op naar Tong

het duurde nog 10 minuten voor de tweede hengel beet kreeg, een mooie rammel, toen heb ik een sjekkie pauze gehouden en de hengel maar rammelen en ja hoor ik had geluk alle 2 de haken vol allebei 26 cm.

ies, vissen op naar Tong

Hengel weer ingegooid binnen 5 minuten weer een rammel ook deze x alle 2 de haken vol wederom 1 tong van 26cm

ies, vissen op naar Tong

De tweede haak had mijn buurman zijn lijn vast, de man was bijna blij toen hij die tong zag, maar pech voor hem zat niet aan zijn snoekbaars aas maar op mijn zagertje, maar dat waren dus 4 tongen in 3 kwartier helaas ging het niet verder op die manier maar werd het sprokkelen, ik ving nog 1 tongetje van 22 en 1 van 24 cm.

ies, vissen op naar Tong

ies, vissen op naar Tong

6 tongen in 3 uur ik heb het weleens slechter meegemaakt.

Groetjes Ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 26, 2020

  Antwoord

  Hey ies, toch een paar heerlijke tongenlapjes voor de pan! Wat wil een mens nog meer, buiten goed weer?
  Goed gedaan hoor!

  Groetjes Peter

 2. Gino > augustus 26, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies,

  goed bezig geweest man…ik ben maandagavond ook aan de waterweg geweest en bij mij ging het net zo, heerlijk toch dat de vis je wat bezig houd !
  Mooie foto’s en verslag.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Nico > augustus 26, 2020

  Antwoord

  Hallo Les. Leuke vangst en mooie foto’s en verslag maakt het compleet hoor netjes gedaan.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. henk > augustus 26, 2020

  Antwoord

  hallo ies
  jammer dat je in de wilhelminahaven niet kon vissen,wel goed geprobeerd had een mooie stek kunnen zijn
  wel goed ingehaald de dag dat je wel kon vissen ,een paar mooie tongen zie ik
  laat ze smaken

  groet henk een van de drie limburgers

 5. Eldert > augustus 26, 2020

  Antwoord

  Ha Ies
  Goed bezig geweest man. Maar ik snap die tongen wel , dat is gewoon nieuwsgierigheid van die beesten naar wie die knappe vent aan de andere kant van de lijn is . Volgende keer haal je er vast het dubbele er uit. Succes alvast.
  Groet Eldert

 6. Henry > augustus 26, 2020

  Antwoord

  Beste Ies,

  Jammer dat je nostalgische gedachten over de Wilhelminahaven over gingen in zwarte blubber, tijden veranderen, maar het is natuurlijk fantastisch dat je zo dicht bij het viswater woont.De 2e poging om je aas op te maken resulteert dan weer in een heerlijk maaltje mooie tongen, prima toch !!! Smakelijk eten en ‘n goede vangst bij je volgende.

  Groetjes, Henry

 7. jack jozen > augustus 26, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies

  Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt mooie foto,s er bij dat was weer een super avondje. Een mooi panneke vis laat het je smaken en nu op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

 8. ies > augustus 26, 2020

  Antwoord

  Heren dank u voor de vriendelijke reacties en Eldert ik moet er eigenlijk niet aan denken veel meer te vangen, ik was dinsdag versleten.Uiteraard verder iedereen Rammelende toppen gewenst.
  ies

 9. hugo > augustus 26, 2020

  Antwoord

  Hallo Ies,

  Mooi versla van je visdag daar aan de WW,het verleden moeten we laten rusten er is te veel veranderd wat water en milieu betreft man!spreek uit ondervinding.Toch mooi wat tong gevangen super!Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 10. Stefan > augustus 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies, snap wel dat je het weer eens probeert op een stek van vroeger, zo zit ik ook in elkaar, laatst ben ik eens op de terugweg uit hvh langs de oranjeplassen gereden op de grens maasdijk/maassluis, gewoon om alleen te kijken hoe het er nu bij ligt, pfff, bakken van snoeken gevangen daar, en wat een heerlijke plek in de natuur. Gelukkig kon je op een gekende tongstek mooi nog wat tongen vangen een paar dagen later!
  Groeten, Stefan

 11. ies > augustus 28, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Had er nog nooit van gehoord(Oranje plassen), ziet er niet slecht uit via google earth, ben zelf op de snoek nooit verder gegaan dan de Booner vliet, ook daar verscheidene 90 ers op de kant gekregen.
  Groetjes Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.