Home Gastvissers Jack aan Cadzand

Jack aan Cadzand

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Afgelopen nacht visjaar 2010 afgesloten op de manier dat ik het graag doe,… al vissend. Ik vertrok thuis rond 20.00u. gewapend met mijn vier strandhengels, ik had voor kerst twee nieuwe Ultegra’s XSB gekregen van vrouwlief en wou deze graag even testen. Ik had 1kg. leeglopers en zes pakjes diepvries tappen voorzien, een hele berg aas maar als je met vier hengels acht uur gaat vissen heb je ook heel wat nodig. Ik reed terug naar Cadzand waar ik afgelopen weekend met m’n maatje Mario behoorlijk succes had. Deze keer moest ik echter helemaal alleen de lange tocht aanvatten. Tegen 22.00u. stond alles klaar op’t strand en kon ik mijn beaasde onderlijnen richting schar lanceren, hopelijk zaten ze er nog steeds. Dit werd als snel bevestigd, korte hevige tikken op de hengeltoppen veroorzaakt door hongerige schar. Ook de gul was van de partij, helaas ving ik op eentje na uitsluitend ondermaatse exemplaren. Het gulletje aan de maat was graatmager (ziek ?) en mocht ook terug zwemmen. Gedurende de hele sessie, die duurde tot 06.00u., draaide ik slechts enkele malen blanco, voor de rest was het als schar wat de klok sloeg, hier en daar een wijting en kleine gul,… doubletjes, trippels,… ze bleven gewoon komen.

Jack aan Cadzand

Ik stond gedurende de hele nacht geen vijf minuten stil wat resulteerde in een nieuw ” aantal record “, ik nam 79 mooie scharren mee en gooide een visje of 30 terug wegens te klein of niet de juiste soort. Voor mij is 2010 gewoon helemaal geslaagd.

Jack aan Cadzand

Prettige feesten en alvast de beste wensen,

Jack Peelman

Pro-Staff St.Croix

Hengelsport Van der Poel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 31, 2010

  Antwoord

  Nou Jack, ik sta versteld van je, onder zulke omstandigheden, zoveel schar.
  Ik denk dat de ware scharrejager geboren is!

  De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.
  Groetjes peter

 2. BuRRuN > december 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Prachtige vangsten! Ik durf niet te hopen dat dit soort aantallen mij ooit ook gaat lukken.

  Maar je bericht deed bij mij toch een vraagje bovenkomen:

  “waarom 79 scharren meenemen?” Tenzij je een echte die-hard scharre-eter bent en je ’s ochtends bij je ontbijt de eerste 3 al achter je kiezen hebt, lukt het toch niemand om zulke aantallen op te eten? Zeker niet gezien het feit, je vaker groote vangsten doet…

  Mijn filosofie blijft altijd dat je alleen mee neemt wat je zelf gaat consumeren. Ik ben erg benieuwd hoe jij hier over denkt…

  groeten en een fijn 2010.

  BuRRuN

 3. BuRRuN > december 31, 2010

  Antwoord

  Vooruit ook een fijn 2011 erbij dan 😉

 4. jack > december 31, 2010

  Antwoord

  Hoi BuRRunn,

  Een terechte vraag, waar ik graag een antwoord op geeft. Niet alleen mijn gezin maar ook naaste familie eten mijn vis. Wij zelf eten 2 x per week vist,, met mijn gezin van vier eten wij 6 scharren per week en drie zeebaars filets. Toen er nog gul te vangen was ( dit is mijn tweede jaar dat ik er niet in slaag een beetje fatsoenlijke portie gul te vangen )wisselden we de zeebaars of de schar wekelijks één keer af met gul. Een klein rekensommetje leert je dat wij jaarlijks 312 oppeuzelen, ik schat dat ik er jaarlijks nog eens zoveel verdeel onder de familie. Mijn moeder, 2 zussen en één broer en hun gezin lusten ook schar en zeebaars. Ook langs mijn vrouw haar kant zien ze me graag komen. Momenteel barst mijn vrieskist van de schar maar de zeebaars zie je flink slinken,… ach ja, nog een paar maand en ze zijn er weer.

  Ik verzet een visje per jaar ;-).

  Groetjes,
  Jack

 5. Jack > december 31, 2010

  Antwoord

  312 scharren per jaar oppeuzelen per jaar moest ‘m zijn.

  Ik keek net even m’n logboek na en ik ving in het afgelopen winterseizoen ( tien sessies totnogtoe ) 219 scharren voor de pan. Het is dus maar te hopen dat het plotse verdwijnen van de schar op Zoutelande maar tijdelijk is want Cadzand is erg ver voor mij,… ‘k heb er nog een driehonderd nodig ;-).

  Jack

 6. Frankyboy > januari 4, 2011

  Antwoord

  Hey Jack,

  Ik heb hetzelfde probleem als jij.
  Maar ipv. gul is het met tong.
  vroeger aten we al eens graag een tongetje en ne eten we dus schar 😉

  Grtz. F.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *