Home Gastvissers Jack, achter de tong aan, in Zeeland

Jack, achter de tong aan, in Zeeland

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Net een lange nacht achter de rug.

Gisterenavond, rond een uur of 8 dropte ik mijn onderlijnen richting horizon. Uiteraard terug “mijn” stekje opgezocht waar ik 2 weken terug een mooie portie tong ving. Verleden weekend ging ik er ook aan de slag met beduidend minder resultaat dan bij de eerste poging, ik ving er toen 7 waarvan 4 geschikt voor consumptie.

Onder veelvuldige belangstelling van passerende, voornamelijk Duitse, vakantiegangers ving ik mijn eerste visjes, een baarsje, een botje, een tongetje. Naarmate het water hoger kwam, het duister zijn intrede en de wandelende Duitsers hun uittrede deden, namen de aanbeten toe. Tegenover voorgaande weken was het gemiddeld formaat van de tongen kleiner. Het derde schuurpapiertje dat ik ving aan de maat, was een bijna volledig albino exemplaar, dat was jaren geleden.

Jack, achter de tong aan, in Zeeland

Als aas had ik steekzagers van een week oud, nog in leven maar behoorlijk “geurig” en kakelverse kweekzagers. Hoewel ik bijna zeker was dat de belegen steekzagers favoriet zouden zijn kon ik eerlijk gezegd geen verschil vaststellen.

Het werd een heldere nacht onder een schitterende sterrenhemel ( ik ben er ook stiekem enkele uurtjes onder ingedommeld ). Deze ochtend om 05.00u. telde ik 8 tongetjes in de emmer, ik retourneerde er ongeveer even veel.

Jack, achter de tong aan, in Zeeland

De azende tongen, enkele baarsjes & botjes maakten er, zolang ik wakker blijven kon, een bewogen nacht van.

Groetjes, Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 22, 2017

  Antwoord

  Hey Jack, op het einde van de nacht toch een maaltje tong, maar je steekt er wel veel tijd in, maar volgens mij vis jij altijd de gehele nacht?
  Leuke sessie!
  Groetjes Peter

 2. jack > juli 22, 2017

  Antwoord

  Hoi Jack voor mij is de naam gemakkelijk te schrijven,je hebt toch wel een mooie avond en nacht gehad alles in een, vis in de pan en geslapen en nog een paar mooie foto,s das genieten he. gr.Jack

 3. Nico > juli 22, 2017

  Antwoord

  Hey Jack. Niet slecht gevist voor een nacht en toch wat tongen gevangen om mee te nemen.
  En ook daarvan foto’s gemaakt met een leuk verslagje.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Henry > juli 22, 2017

  Antwoord

  Hallo Jack,
  Een mooi verslagje van je tongensessie.
  Al met al toch verschillende vissoorten gehaakt en ook nog ’n maaltje tong voor de pan mee voor het thuisfront, gewoon super…

  Groetjes, Henry

 5. Alain Tulleneers > juli 23, 2017

  Antwoord

  Halloooo Jack
  een mooie tong sessie,en een lekker tongetje voor de pan,altijd een uitstekend alibi om aan de waterkant te vertoeven.Groet Alain

 6. Jack Peelman > juli 23, 2017

  Antwoord

  Bedankt alweer voor de leuke reacties.

  Zeker in de zomermaanden, en de aangenaamste lente nachten wil ik wel eens blijven hangen. Ik vind het heerlijk om met bv. hoogwater, als de meeste activiteit er een paar uur uit is mijn stoeltje achterover te klappen en enkele uurtjes in te dutten onder een sterrenhemel,..
  In de koude wintermaanden beperk ik mijn sessies tot de “beet momenten” vaak is zes uur vissen dan voldoende om aan mijn zoutgehalte te voldoen.

  groetjes,
  Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *