Home Gastvissers Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Advertenties

Hey Peet,

Met de foto’s van vorige week vrijdag te uploaden zag ik dat ik nog een verslagje achter sta. Dus met deze even rechtzetten. Dit keer ging ik op pad met Jurgen, het was alweer van vorige winter geleden dat hij nog eens meekon. Na het aas op te halen bij Van Dixhoorn koers gezet naar de haven en razendsnel richting sluis gevaren waar we gelijk mee binnen konden. We waren al redelijk vroeg in de avond op de stek in de voordelta en ik besluit eerst wat in het diepe te proberen om nadien tegen het donker te verkassen naar het ondiepe. Iets waar ik later wat spijt van kreeg omdat het er na een poosje vol lag met bootjes. Ik weet wel, er is plaats genoeg, maar als ik niet op dat ene stekje kan gaan dan hoeft het ook niet meer. Al vrij snel komen de eerste tongen boven dewelke ik eigenlijk nu nog niet verwacht had. Ik had eerder op wat schol of schar gerekend, niet dat ik er niet blij mee was hoor.

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Het loopt nou ook niet zo’n vaart meer als de weken ervoor maar tegen het donker vangen wij er weer een paar bij. Vooral Jurgen vangt de grootste lappen terwijl ik het moet doen met wat ondermaatse waarvan ik geen foto’s meer maak.

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Door de drukte aan bootjes rondom ons en mede omdat we hier toch ook een tongetje vangen blijf ik dan maar liggen op deze stek. Dan vang ik er nog een maatse tong bij en Jurgen vangt eerst een scholletje gevolgd door een iets mooier exemplaar maar beiden gaan toch retour.

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Het tij is inmiddels ook gedraaid en nu vang ik wat meer vis als Jurgen . Een pietlullig haaitje, een tong en een net ondermaatse wijting.

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Maar als de stroming er goed inkomt is het voor ons beiden zo goed als over. Later in de sluis hoor ik van de andere vissersbootjes dat het voor hen toen ook zo goed als over was. Zij bleken dan wel een 10 tot 20 tal tongen meer gevangen te hebben in het ondiepere. Nou ja, ik heb ze niet gezien maar met een 12 tal maatse tongen van de pak weg 25 gevangen tongen zijn we toch blij op stap te zijn geweest.

Vorige vrijdag was het veeeeel minder hoor. Het was toen mijn dagje niet en ik was eerst niet van plan om dit te posten. Maar in combinatie met het vorige en toch een positief puntje die dag doet er mij anders over denken. Zoals je weet dacht ik eerst donderdag al te gaan maar toen ik constateerde dat ik onvoldoende 2-takt olie had en mijn 3 molens” penn batle 7000” binnen waren voor onderhoud heb ik het maar een dagje uitgesteld om het nodige te voorzien. Na een onrustige nacht al met vertraging vertrokken (rond 10 uur), en dan verdomd door een ongeval op de E19 moet ik file rijden en kom ik pas iets na 13 uur aan in Colijns. En daar ben ik dan zowat blij dat ik Rob “rover-seafishing” tegen het lijf loop. Ik maak uiteraard graag wat tijd om even bij te praten. Niettegenstaande hij juist slecht nieuws te horen heeft gekregen van de dokter maakt hij hierover graag een grapje. Positieve ingesteldheid dus en ook aan zijn uiterlijk zie ik dat hij zich niet laat gaan. Ik hoop echt voor hem dat op termijn alles weer in orde komt. Je hebt trouwens de groeten van hem Peter. Ik besluit op de OS te blijven en als ik anker is het al LW. Het is zo goed als windstil en erg warm. Vrij snel vang ik een eerste scharretje en een haai die zich in mijn tweede hengel verward. Ik moet zelf gaan knippen en verlies een hele boel splinternieuwe Whiplash lijn waarmee ik een reserve molen had gevuld. De kl…..k. Dus hier even geen foto van .

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Als de stroming erin komt krijg ik met de regelmaat wel een aanbeet die meestal resulteert in een ondermaats scharretje of scholletje. De bolken en wijtingkjes zijn ook al van de partij. Dat kleine beetje wind gaat er ook volledig uit en het wordt snikheet.

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Nadat ik mij heb ingepapt tegen de zon wordt ik zowaar overstelpt door honderden insecten.

Lucky Luc, met Jurgen in de VoorDelta en een solootje

Met de aantrekkende stroming krijg ik het ook nog te kampen met grote pakken algen. Hard labeur met mijn 2 ,volgens mij veel te kleine voor dit soort werk, reserve molens penn sargus 6000. Ik krijg zowaar weer last van mijn rug. Ik begin nog harder te zweten en de kl… insecten vliegen al in mijn oren,ogen,neus en mond. Als ik door het gedoe van insecten wegjagen nog eens mijn bril afgooi hou ik het voor bekeken en vaar ik op max. snelheid terug naar de haven. Met 2 maatse scharretjes ga ik na 4 uur vissen terug huiswaarts, waar mijn vrouwtje de bui al ziet hangen als ik binnenkom. Ocharm dat schaapje. Ik hoop het komende weekend toch nog eens op de tong te kunnen gaan want de zomer loopt stilaan op zijn einde.

Groeten, Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 27, 2015

  Antwoord

  Hey Luc,
  een paar weken geleden was alles nog redelijk met de tong, nu is het schijnbaar minder, maar ik hoor het ook maar van anderen, misschien valt het nog wel mee.

  Groetjes Peter

 2. Nico > augustus 27, 2015

  Antwoord

  Hallo Luc en Jurgen.

  Toch leuk dat jullie samen een mooi maaltje vis heeft gevangen. En dat Jurgen de grote heb uitgehaald sta ik van te kijken. Om dat Jij ze meestal na boven haal. Maar toch een leuk verslag met foto”s gemaakt van je vis sessie mooi man.

  Groetjes De Zeehondentemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *