Home Gastvissers Vissen aan de Waterweg, Henry en Jack

Vissen aan de Waterweg, Henry en Jack

Advertenties

Hoi Peter,

na jou prachtige verslag over je vis trip in Langeland wil ik toch nog een wat verlaat vis dagje aan de Waterweg naar je sturen. Uiteraard is onze vissessie minder spectaculair en met minder foto’s maar toch…….. Omdat mijn maatje Jack wegens ziekte van zijn vrouwtje voorlopig weer even uit de running is besloten we, ondanks de voorspelling van regenbuien die in de avond zouden vallen, op woensdag 17 juni vanuit het Brabantse land wederom naar het zilte nat te verhuizen. Om 7.00 uur stond mijn maatje Jack aan de deur en togen we vol goede moed naar Bruinisse. Een leuk partijtje mooie pieren was snel gestoken maar om de fel begeerde zagers voor de tong in het emmertje te krijgen moesten we onze rug flink plagen. Desondanks arriveerden we om 12.30 uur met een mooie portie vers aas aan de waterweg. Ondanks het toch leuke visweer was er geen visser te bekennen en brachten we snel onze spullen in gereedheid waarna we genoten van een bijbehorend sapje. Rond 17.30 uur zou het water afgaan en op enkele tikjes na bleef het dan ook vrij rustig op de krabben na, die wisten ons aas blijkbaar wel te vinden.Jack kreeg een stevige beet en takelde even later een flinke brasem op de kant, terwijl ik ditzelfde even later deed met een stevige krab.

Vissen aan de Waterweg, Henry en Jack

Vissen aan de Waterweg, Henry en Jack

Later op de middag kwam er gezellig nog een visser uit de regio bij ons zitten en toen de stroming er bij het afgaande water in kwam begonnen ook onze vangsten. Afwisselend met enkele leuke botten kwamen er ook verschillende mooie maatse tongen op de kant.

Vissen aan de Waterweg, Henry en Jack

De krabben presteerden het om verschillende keertjes onze haken van de onderlijnen te knippen, misschien wel op advies van een hengelsportzaak uit de regio!! Ook tijdens een miezerig regenbuitje bleven de aanbeten met regelmaat komen, toen de lucht toch steeds grijzer werd besloten toch maar om na de vangst van een paling om rond 22.00 uur onze spulletjes op te gaan ruimen, we moeten immers nog zo’n kleine twee uurtjes tuffen voor we weer thuis zijn. De vangst van Jack bestond uit 6 tongen en 5 botten terwijl ikzelf het vrouwtje blij mocht gaan maken met 8 mooie tongen en 5 botten.

Vissen aan de Waterweg, Henry en Jack

Gewoon heerlijk gevist dus. Tussendoor hebben we nog verschillende babybotjes, de brasem en de paling natuurlijk weer hun vrijheid gegeven zodat ze naar hun mama terug kunnen zwemmen. Terwijl we onze spullen aan het opruimen waren werden we nog getrakteerd op een stevige plensbui zodat we alsnog zeiknat bij ons autootje arriveerden. Uiteraard mocht dit de pret niet drukken na onze wederom zeer geslaagde visdag aan de waterweg Aan iedereen veel visgroetjes en ik zou zeggen…..vang ze!!!!!

Groetjes Henry en Jack

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 26, 2015

  Antwoord

  Zeg, mijnheer pastoor, ik wist niet dat jij de preek zo goed kon doen?
  Zonder gekheid, Henry, fantastisch geschreven en ook een mooie visdag gehad!

  Groetjes Peter

 2. zeehondetemmer > juni 26, 2015

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack Leuk verslag van je en mooie foto’s ook genomen van je vis dag.

  Groetjes Nico

 3. jack > juni 26, 2015

  Antwoord

  ik wist het wel mijn maatje is een ongekend talent in verslagen en uiteraard in het vissen dat heeft ie weer van mij ,super gedaan henry ik hoop dat onze volgende trip toch niet al te lang zal duren ,maar eerst het vrouwtje nog effen verwennen gr jack

 4. Herbert > juni 26, 2015

  Antwoord

  Mooie vangst , en een gratise douche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *