Home Gastvissers Ies, vissen Beerkanaal

Ies, vissen Beerkanaal

Advertenties

Hallo Peter en mede Fishguppen,

Vandaag met mijn zoon naar de Europoort gereden, we twijfelden tussen, of de landtong of Hartel/ Beerkanaal.Het werd dus het laatste, hier is namelijk de combi Harder, Zeebaars en Fint allemaal mogelijk.

Ies, vissen Beerkanaal

Ies, vissen Beerkanaal

Daar voor ons de harder in verhouding de sterkste zee sportvis is, jawel heren , ik weet het, ik hoor u al roepen de zeebaars, maar proef ondervinding heeft bij ons uitgewezen dat de harder meer uithouding vermogen heeft. De vis is eetbaar echter lang niet zo lekker als zeebaars( ik vind hem/haar te visserig tevens lijkt het mij of de ogen er vrouwelijk uitzien, dus kan ik het moeilijk over mijn hart verkrijgen om zo’n mooie sportvis te slachten. Gelukkig kreeg ik die mogelijkheid niet, want ze lachten ons uit en dus vingen we ze niet. De zeebaars gaf niet thuis, dus dat was ook een makkelijk hoofdstuk En dan de Fint, die waren er wel, echter daar deze vis beschermd is en van nature een zwak gestel heeft, willen wij die eigenlijk niet vangen dus halen wij van de dreg 2 haken er af en van de derde vijlen we de weerhaak er af. De dril vinden we wel erg leuk met het springen boven water en wanneer ze dat doen en je geeft een slappe lijn dan is 1 x schudden van de kop meestal voldoende om de haak te lossen en dan bedank ik ze voor de sport zonder dat ik die gratenbaal er af moet halen om 1300 uur hadden we even pauze voor mijn eigengemaakte verse tomaten soep

Ies, vissen Beerkanaal

Het was weer een mooie dag en even dacht ik dat nico in de buurt was ik zag zijn zeehond en ik dacht nog zo die wordt ver uitgelaten. Maar ben hem verder niet tegen gekomen. Helaas geen vis foto’s dit x, volgende x beter zullen we maar denken

Groetjes ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 25, 2020

  Antwoord

  Hallo Ies, idd mooie visserij, als je er een harder aan krijgt, ik mocht er zelf destijds eentje vangen van 45 cm geloof ik, met mijn boot die ik toen nog had en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem schoon te maken en naderhand kreeg ik een reactie dat ik misschien wel de lekkerste restaurant vis had terug gezet, direct schoonmaken en heel koel bewaren was toe het advies, maar ik was eigenlijk toch wel blij dat ik hem had laten zwemmen, dan kan ik me voorstellen hoe een zeebaars visser zich voelt als een mooie zeebaars terug mag zwemmen!

  Groetjes Peter

 2. Henry > juni 25, 2020

  Antwoord

  Hey Ies,

  Een mooi verslag met foto’s van je visserij aan het Beerkanaal. Harder en Fint zijn helaas vissen die ik nog nooit gehaakt heb.Op het Beerkanaal echter hebben we jaren geleden,toen kon je daar met regelmaat nog mooie gullen vangen,meerdere malen een hengeltje uitgegooid.Sportvissen doe je uiteraard niet om de vriezer vol te krijgen maar…een lekker maaltje verse vis is niet te versmaden. Veel plezier bij je volgende visdagje !!!

  Groetjes,Henry

 3. Kees Michielsen > juni 25, 2020

  Antwoord

  Hallo Les,

  Ik ben het wel met je eens dat de harder een groter uithoudingsvermogen heeft dan de zeebaars. Heb het zelf mogen ervaren, na de beet en de aanslag dacht ik dat ik de HSL gehaakt had, dat beest bleef gaan. Na een mooie dril loste de vis vlak voor de kant. gelukkig had ik hem wel gezien!
  Wat de culinaire kwaliteiten van de vis betreft had mijn vader (r.i.p.) daar een goed recept voor, dit recept is ook bruikbaar voor brasem en horsmakreel:
  Neem een grote pan waarin de vis ruim kan liggen en vul hem voor de helft met water. Voeg per liter water 25 gram zout toe.
  Leg de vis op de bodem van de pan en leg er een baksteen op om te voorkomen dat de vis gaat drijven. Zorg dat het geheel onder water staat.
  Breng het water aan de kook en laat het dan minstens 6 uur sudderen.
  Daarna afgieten, vis wegflikkeren en de baksteen op(vr)eten 🙂

  Smakelijk en veel visplezier nog toegewenst!!
  Kees.

 4. Nico > juni 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Les. Toch nog leuke foto’s genomen en met een mooi verslagje er bij ook. Jammer de volgende keer hopelijk met vis er op dan. Ja en misschien komen we nog tegen aan de waterweg. Zal mooi zijn om dan ook een praatje samen te maken.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 5. jack Jozen > juni 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Les.

  Jammer dat de vis niet wilde meewerken maar zo,n visdag met je zoon samen is toch ook genieten,de soep ziet er in ieder geval lekker uit. Ik heb zelf wel eens Harder gebakken was echt lekker, wel op een andere manier zoals Kees het beschrijft daar krijg je zo,n harde kop van Hi lijkt me. Heel veul groetjes Jack.

 6. hugo > juni 25, 2020

  Antwoord

  Hey Les,

  Over harder en flint kan ik niet meespreken nooit niet op gevist of gevangen.Maar als ik het recept van Kees mag geloven gaan we die dan ook nooit bereiden ha ha.Jullie hebben er toch een gezellige dag opzitten spijtig genoeg zonder vis maar dat is vissen hé mannen!Zo’n tasje soep mag je mij altijd geven ziet er lekker uit.Succes met je volgende sessie.

 7. ies > juni 25, 2020

  Antwoord

  heren dank voor de leuke berichten, ik heb 1 x een harder meegenomen voor mijn toenmalige vriendin van Indonesische afkomst die heeft hem gekruid en was grotendeels goed te eten, echter ze had niet de hele vis geraakt en daar had ik ook een stukje van, neem aan dat er wel ergens een goed recept moet zijn, want op de wadden worden ze door de beroeps visserij gevangen en onder de naam Waddens goud verkocht

 8. ies > juni 25, 2020

  Antwoord

  en Henry, ja de punt verder op werd vroeger de gullen bocht genoemd toen kon je er echt genoeg vangen en heb ik ze lekker laten smaken.
  Groetjes ies

 9. ies > juni 25, 2020

  Antwoord

  en Henry, ja de punt verder op werd vroeger de gullen bocht genoemd toen kon je er echt genoeg vangen en heb ik ze lekker laten smaken.
  Groetjes ies

 10. Stefan > juni 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies, harder is naar mijn idee een moeilijk te vangen vissen, erg schuw. Jaren geleden wel geprobeerd (en gevangen). Veel brood voeren en met een broodvlok en een dobber was destijds het devies in de waterweg… Veel geduld moest je uiteraard ook hebben.
  En inderdaad, het is een erg sterke vis.
  Wie weet de volgende keer…
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *