Home Gastvissers Jack en vrienden op wedstrijd

Jack en vrienden op wedstrijd

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Afgelopen vrijdag nam ik een dag vrijaf, ik vond het erg belangrijk om me goed voor te bereiden op de, door Zeevissport georganiseerde, Memorial Linda Delvaux Cup. Die ging ik zaterdag samen met maatjes Mario, Sjaak & Mick vissen. Naast ons waren er nog een 50 tal enthousiaste deelnemers.

Vrijdag ging ik dus al “voorvissen”, schijnbaar stond zeevissport teamlid Marco een strandje verderop. Ik ging aan de slag met twee hengels en vier verschillende onderlijnen, na een poosje kreeg ik beeld op de te verwachten visserij en rond een uur of 18.00 had ik kennis genoeg opgedaan, bovendien waren de halve kilo pieren op. Prima gevist dus, in de emmer 19 maatse tot mooie scharren, alles samen ( wijting schar en lomp ) nog een visje of 20 teruggegooid wegens te klein.

Zaterdag de grote dag, ‘t blijft spannend. Rond de middag was ik met de maatjes afgesproken in ons clubhuis; Hengelsport Van der Poel, eerst ging ik met Bert, de winkelbediende, nog enkele nieuwe hengels proefgooien. Daarna samen nog een bak koffie bij Henk en dan naar het Kustlicht. Bij het inschrijven bleek dat ik uiterst rechts van het parcours zou staan op nr. 53, naast me Sjaak dan Mick en vervolgens Mario. Eric wist me te vertellen dat we op een goed strand stonden,… we zouden het zien, ik had nog nooit rechts op het Kustlicht gevist.

Om 15.30 ging de toeter, 53 onderlijnen, voorzien van de sappigste schar lekkernijen, werden ingeworpen. Lang hoefden we niet te wachten op tikkende hengeltoppen. In de eerst draai draaide Sjaak een Doublet, ik deed hem na, Mario en Mick draaiden leeg,… The game was on !!! De rest van de avond was een niet aflatend spel van beazen, werpen en draaien, een hele tijd ging ik met Sjaak nek aan nek. Rond laagwater deden we een tussentelling, Sjaak zat op 16 stuks, ik had er 21. Wat er precies bij Mario fout ging weet ik niet maar hij had er op laag slechts een 10 tal,… niet goed bezig dus. Mick bleef uiteraard ook ver achter in aantallen, omwille van een zwakke rug moet hij aan de slag met een feeder, niet ideaal als je de vis op 80 –120 meter moet halen.

Het plaatje klopte compleet, een vangstverloop exact zoals uit het voorvissen was gebleken. Eerste uur; ver 100m+, geankerd met bezemdraad afhouder, haakmaat 4, goed voor diverse doubletjes en tripels schar. Op laag, als het stromen en de schar eruit ging; peerloodje op een meter of 80 met wapperlijntjes haakje 2, op 1/2 uurtje goed voor 5 wijtingen. Opkomend terug met “stokjes” achter schar aan.

Soms klopt het plaatje gewoon, dit bleek ook bij de eindtelling, Sjaak had zijn achterstand kunnen beperken tot 4 vissen. Mick had 9 vissen, een puike prestatie met een feeder vind ik Mario kwam zoals gezegd niet los en strandde op 20 stuks Sjaak had er 30 ,

….

Jawel, in mijn emmertje zaten 34 stuks. Ik durf dus stellen dat ik uitkijk naar de prijsuitreiking in de kruik. Schitterende wedstrijd, bedankt organisatie, maatjes en mede strijders.

Groetjes, Jack Peelman

Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. mick > november 26, 2012

  Antwoord

  sterk gevist matekes ’t was een spannende strijd tot het bittere einde !

  ben benieuwd naar de prijsuitreiking op 8 december maar denk al te weten wie de winnaar zal zijn !

  gr
  mick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *