Home Gastvissers Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen

Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen

Advertenties


Hallo allemaal.

Vorig jaar 26-01-2006 werden mijn vrouw en ik de trotse ouders van een tweeling, twee jongens. Een half jaar later op 27-10-2012 haalde een van de twee zijn zwemdiploma A. Een week later op 24-11-2012, is de dag aangebroken dat ik met m’n zoon voor de eerste keer in zijn leven zijn gaan vissen op de Grevelingen met een boot. Wat gaat het toch hard, met kleine kinderen. De ene dag nog in de pamper, en de andere dag gaan ze mee vissen. Het had weinig geschild, of deze dag had niet door gegaan inverband met de vele afmeldingen. Maar met behulp van het internet, konden we toch gaan vissen.

Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen

‘Smorgens om 5:00 uur gaat de wekker, en er staat gelijk iemand naarst ons bed, en zegt “kom papa, eruit want we gaan vissen”. Na het ochtend ritueel, vertrekken we om 6:15 richting Den Osse. Onderweg is het mistig en de temperatuur is maar 1 graad. Om 7:30 komen we aan, en de boot ( de MS Zeemeeuw) is al aardig vol. Maar we vinden ons plekje, en zetten alles klaar. Om 8:00 vertrekken we, en na een half uurtje gaan we voor anker, op een diepte van 37m. Het duurde niet lang, of de eerste ondermaatse wijting was boven. Zo trots als een pauw, even een foto van z’n eerste vis. Het ging in het begin best lekker met vangen, een paar keer 1 visje, maar ook een keer een doublet. Voor een manneke van 6jaar is het hard werken om de vis boven te krijgen.

Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen

Dan vangt niemand meer een visje, en we varen een stukje terug, en gaan op een diepte van 27m liggen. Al snel krijg ik beet en draai ook een ondermaatse wijting naar boven.

Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen

We vangen nog een paar wijtingen en een steenbokje, maar odertussen is het gaan motregenen, besluiten om even benedendeks te gaan eten. Ik neem een broodje hamburger en Joey neemt een warme tosti, die hij smakelijk naar binnen werkt.

Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen

Nadat we lekker opgewarmt zijn, gaan we weer vissen in de kou, en we vangen de een na de ander. Alles wat we vangen is ondermaats, allen rond de 23 a 25cm, en om m’n zoon het vissen op de juiste manier te leren zetten we alle ondermaatse vis weer terug. Dat werd op de boot niet gedaan, want alle wijtingen gingen bij de meeste in de emmer. Maar m’n zoon vond het terug zetten van de vis net zo mooi als het vangen ervan. Zelfs een steenbolk, die hij een “visje met een bril noemde”, werd terug gezet, maar werd gepakt door een hongerige zeemeeuw, vond hij ook geweldig. We vangen nog een paar kleine wijtingen, en dan vangen we niks meer.

Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen

Het begint ook steeds harder te waaien, en om hem te beschermen tegen de kou, zet ik hem tussen m’n benen zodat de wind tegen mij komt. Om 15:00 begint het nog eens door te regenen, en ik besluit om te stoppen, want m’n zoon begint het koud te krijgen. Veel vissers stoppen, en al snel heb ik alles opgeruimt en gaan we beneden bij de kachel zitten. Ik bestel voor Joey een warme chocomel en voor m’n eigen een koud pilske.

Johan het(loze)vissertje en zoon op de Grevelingen

Om 15:45 varen we terug naar de haven, en om 16:15 zijn we weer terug bij de auto. Deze dag was voor mij een uit duizend, want ook ik ben zo begonnen met mijn vader. Op heel de boot zijn er maar een paar maatse vissen gevangen. Ook werd er een haring gevangen. De andere vissoorten waren: scharretjes, spiering, zeedonderpadjes en nog een paar andere soorten. Ondanks de kou en mist en de regen heeft mijn zoon heel de dag staan vissen. En daar ben je als vader trots op, want kinderen kunnen dan ook anders reageren, en dan duurt een dag lang. We hebben in iedersgeval vis gevangen en nog wel op een boot. Hij was onderweg naar huis nog zo in z’n nopjes dat hij geen tijd had om te slapen, ondanks dat ik de kachel aan had gezet. Het is een echte BIKKEL. Ik hoop dat onze andere zoon ook snel z’n diploma A haald, zodat ik ook met hem een geweldige visdag kan gaan maken.

Gr. Een trotse Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 25, 2012

  Antwoord

  Geweldig Johan,
  zie hem genieten!

  Groetjes peter

 2. Werner V > november 26, 2012

  Antwoord

  Toch mooi als je je favoriete hobby kan overdragen op je kinderen, iets wat in de tijd van pc en computerspelletjes niet altijd evident is. Dat de vis ondermaats was en dat het weer nu ook niet je dat was neem je er dan met veel plezier bij.

  Grtz
  Werner

 3. meunenmaaier > november 26, 2012

  Antwoord

  Mooi verhaal! Zo ben ik ook begonnen ..met die ouwe van me mee op t wad! Was toendertijd mooie visserij!

  gr!

 4. Johan het (loze) vissertje > november 26, 2012

  Antwoord

  Het was echt genieten die dag. Als je zo’n ventje ziet vissen , weet ik ook gelijk hoe mijn eigen vader van ons genoot. Het zijn gelukkig geen kinderen die de hele dag achter een computer zitten, alleen met slecht weer is het achter de pc of spelletjes doen op de wii.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 5. Johan het (loze) vissertje > november 26, 2012

  Antwoord

  Oh ja, de volgende keer wilt meneertje zeebaars, tong en haai vangen. Dus hij heeft het visvirus te pakken. JOEPIEEEEE

 6. Werner V > november 26, 2012

  Antwoord

  Sterke vooruitzichten 🙂

 7. Werner R. > november 26, 2012

  Antwoord

  hoi Johan,

  Leuk verslag!, ook ik ben ingewijd door mijn vader en als je dit dan leest denk je daar automatisch weer aan terug.
  Toen ik 6 jaar was ging ik al om 6.00 uit bed om in mijn eentje te gaan vissen, woonde toendertijd in Nieuwkoop..
  Mijn vader moet ook toendertjd wel gedacht hebben wat een bikkel!
  Echt leuk om je zoontje zo te zien genieten.
  We wachten hoopvol af op zijn eerste zelfgeschreven visverslag!

  Groeten Werner R.

 8. Johan het (loze) vissertje > november 26, 2012

  Antwoord

  Ik denk dat bij de meeste vissers de eerste keer vissen met hun vader is bijgebleven. Ik ben trots dat ik deze traditie mag voort zetten. Zodra dat onze andere zoon zijn zwemdiploma heeft, gaan we ook een keer met opa vissen. Kan m’n vader ook weer genieten van de tijd doen het allemaal begon.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 9. maup > november 26, 2012

  Antwoord

  Hoi Johan.
  Gefeliciteerd met deze dag,ondanks het mindere weer toch genieten geblazen.

  Groetjes Maup.

 10. Johan het (loze) vissertje > november 26, 2012

  Antwoord

  Dankje Maup, weer of geen weer, hier doen we het voor. Lachende gezichten.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 11. hans > november 29, 2012

  Antwoord

  geweldig man!!!!

 12. Marc > november 30, 2012

  Antwoord

  Mooi verslag !! Mijn zoontje moet nog even geduld hebben voor dat ie mee kan/mag op een boot.

 13. Johan het (loze) vissertje > november 30, 2012

  Antwoord

  @ Hans: De eerste keer is echt geweldig. Geniet er nog van.

  @ Marc: Ik hoop dat je zoon niet te lang meer hoeft te wachten, want niet alleen voor je zoon is het genieten, maar zelf geniet je het meest als je naar zo’n ventje kijkt. Suc6 als het zover is.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 14. Marc > november 30, 2012

  Antwoord

  @ Johan het (loze) vissertje

  Komt goed hoor. Hij gaat al graag mee naar het strand als ik ga vissen. Je probeert zo n mannetje toch wat te leren en dat valt niet altijd mee !! haha maar zo zijn we allemaal begonnen toch ?

 15. Johan het (loze) vissertje > november 30, 2012

  Antwoord

  @ Marc: Het strand is onze volgende stap. Je moet ze alles een keer hebben laten meemaken, en je moet als vader soms iets meer geduld hebben, maar kinderen leren snel. Ik ben nu 34, maar leer ook nog steeds.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *