Home Gastvissers Jack op de Baars

Jack op de Baars

Advertenties


Hoi Sportvisser, Aangezien het alweer een hele poos geleden is doe ik even een review van de afgelopen weken, ik denk dat we tot over een week of drie geleden toch van een heel ander zeebaarsseizoen kunnen praten dan voorgaande. De vis was er best wel, maar was vanaf de kant vaak o zo moeilijk te vangen. Gelukkig heeft vismaat Hans een bootje waar we regelmatig dankbaar mee gebruik van maken. Vaak vissen we op dezelfde stekken als dat we vanaf de kant bevissen maar dan, uiteraard, vanuit de andere richting. Regelmatig vingen we ons vanaf de boot werkelijk helemaal lam, toch is het gemiddeld formaat van de gevangen vis héél wat kleiner dan voorgaande jaren, slechts zelden slagen we erin om vissen groter dan 1.5kg. te vangen. Afgelopen week viste ik nog eens een avond vanaf de kant, met een windje 2 op kop een frisse maar prima visbare avond. Ik begon rond 23.30u. en om 01.00u. had ik 8 stuks zeebaars waarvan er 5 in het net belanden, de overige drie visjes waren, net wel, net niet de maat en mochten terug zwemmen.

 

Jack op de Baars

Mooie volle baarzen

Op zich geen verkeerde vangst, wat me wel opvalt is dat je momenteel echt baarzen uit scholen vangt, vaak sta je uuuren te draaien en gebeurt er helemaal niets om dan plots een kwartier/ half uur geen worp meer te doen zonder een aanbeet. Vanaf de boot loopt het, zoals ik al eerder schreef, ook vaak niet verkeerd, afgelopen vrijdag hadden we er met z’n drieën nog een dertigtal aan boord, ook nu weer geen kanjers maar mooie volle vissen van een cm. of 45 gemiddeld. Maatje Hans scoorde vrijdag bovenop zijn portie baars als eerste een harder, even later deed ik het hem na,… ook een potje sportvis eens gehaakt hoor Softbaits blijven mijn favoriete kunstaas, zoals op de foto te zien viel de harder voor een worm van Bass Assassin maar de GT9 shad van Delalande in de roze kleur blijft toch de meest gegeerde imitatie die ik in mijn tackle box heb zitten.

Jack op de Baars

Harder op de worm vam Bass Assassin

Sinds een goeie maand staat zowat de gehele Benelux droog wat GT9’s betreft, gelukkig zijn ze vanaf maandag 6 september weer in alle kleuren te verkrijgen bij Hengelsport Van der Poel uit Yerseke, nog net op tijd voor de seizoens afsluiter zeg maar.

Groetjes maar weer.

Jack Peelman

Pro Staf St-Croix

Hengelsport Van der Poel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 7, 2010

  Antwoord

  Hoi Jack.
  Mooie harder, schijnbaar een beste sportvis.
  Zijn ze ook te eten, of heb je hem de vrijheid weer gegeven?

  Groetjes peter

 2. jack Peelman > september 8, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ze zijn best lekker hoor die harders, in het verleden heb ik ze al vaker aan kunstaas gevangen en meegenomen voor consumptie. Je haalt er erg dikke graatloze filets uit die gebakken of gerookt heus niet verkeerd smaken. De vis op de foto kreeg echter zijn vrijheid weer.

  Groetjes,
  Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *