Home Visgids Oosterschelde Assortiment kunstaas van Hans

Assortiment kunstaas van Hans

Advertenties


Hallo Peter, Na een weekje Centerparcs achter de rug te hebben kon ik vrijdagavond weer aan de bak samen met Jack en Mick. Heel bijzonder was het niet, we konden met z’n drietjes toch een 30 stuks landen met als bonus een een Harder op de shad.

 

Assortiment kunstaas van Hans

Hans met een Harder aan de shad gevangen

Zaterdag kon Mick niet mee, maar Jack en ik zijn er weer op uitgetrokken. We waren beter thuis gebleven, want nu ving Jack alleen een Harder en ik 4 baarzen. Daar bleef het bij. Voor wie wilt weten met welke shads we vissen heb ik er een foto bij gedaan, het zelfde met de pluggen.

 

Assortiment kunstaas van Hans

Assortiment kunstaas van Hans

Vooral de GT9 shad van Delalande is dit jaar weer helemaal top. Hengelsport van der Poel heeft het assortiment van die GT9 behoorlijk uitgebreid en heeft nu bijna alle kleuren in huis van dat type. Bij mij komt de roze Bubbelgum met kop en schouders op de eerste plaats , maar deze werkt niet altijd. Heb je dan een aantal verschillende kleuren van de overige bij je, dan komt het meestal nog wel goed. Vooral de witte, de zwarte en de blauwe hebben mijn dag vaak gered, maar sinds dit weekend ook de Salt and Pepper achtige in diverse tinten.

Nu weer effe een paar dagen werken en dan vrijdag weer knallen (hoop ik).

gr Hans

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 7, 2010

  Antwoord

  Hoi Hans, bedankt dat je een tipje van de sluier hebt opgelicht, daar kunnen de vissers wat mee!

  Groetjes peter

 2. Bert Van Dyck > september 7, 2010

  Antwoord

  Hoi,

  Mss even de namen van de pluggen vermelden ter aanvulling?
  Als ik het goed heb zie ik onderstaande pluggen al zeker liggen:

  Lucky Craft Sammy, Flashminnow
  Rapala X-rap , Maxrap, Subwalk

  Enkel die Megabass pluggen weet ik niet juist.

  Groeten Bert

 3. Hans > september 7, 2010

  Antwoord

  Hey Bert,

  Ik ben nooit zo goed in die namen, maar één ervan is de “zonk” dat is meerst rechtse van het gezelschap. Die andere zal ik nog bekijken in de winkel.
  Één plugje ontbreekt nog en dat is de Edonis van Megabass, maar die heb ik verspeeld. Verder heb je het helemaal goed.

  Groeten,
  Hans

 4. Bert Van Dyck > september 7, 2010

  Antwoord

  Hey Hans,

  Ja ik dacht ik zal even voor de liefhebbers de namen erbij zetten. Altijd leuk denk ik wanneer je begint met zeebaarsvissen.

  Op de pluggen van Megabass na heb ik deze ook allemaal in men kist zitten.

  Groeten,
  Bert

 5. Wilko > september 9, 2010

  Antwoord

  Hoi Hans,

  Bedankt voor de zeebaarsinfo, hier kan iedereen zijn voordeel meedoen. Kun je ook aangeven met welke lijn en voorslag (of geen voorslag) je werkt?

  Groeten,
  Wilko

 6. Bert Van Dyck > september 9, 2010

  Antwoord

  @ Wilko

  Ik vis met Penn International Premium Braid gevlochten lijn. Super lijn wel wat prijzig maar zijn geld echt waard. Als je wat goedkoper wenst te gaan dan kan ik de Ben’s braided spin fishing line aanraden, ik heb deze op andere molens staan en werkt prima.
  Als voorslag heb ik een fluorcarbon lijn. Ongeveer een halve meter.
  Met de boot vis ik vaak zonder maar vanaf de kant toch wel een must als je het mij vraagt.

  Hans zal je nog wel beter kunnen helpen maar hoe meer info hoe beter denk ik zo.

  Groetjes Bert

 7. Hans > september 10, 2010

  Antwoord

  Wilko / Bert,

  Ik vis op de zelfde mannier als Bert met de zelfde lijn. Ik gebruik op de boot dan ook altijd een fluortje er voor. Heeft ook nog een bijkomend voordeel: Ik bevestig om met gevlochten hoofdlijn een kleine tonwartel, daarop +- 60 cm fluorcarbon en daarop een klein sluitinkje om snel van aasje te kunnen wisselen. Op dat tonwarteltje zie je vaak dat er een plukje wier op zit. Dat betekent dat je dan dus niet op je kunstaas hebt en dus blijft je vangkans van kracht. Schiet het er overheen dan is uiteraard je kunstaas bedekt en vang je niets meer.

  Maar elke worp die je doet zonder wier op je kunstaas is er één, soms zijn die momenten nu eenmaal te koesteren.

  Groeten
  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *