Home Gastvissers Jack op zoek naar Gulmans

Jack op zoek naar Gulmans

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Verleden week zaterdag ging ik samen met Bertje het strand op, de zoektocht naar gul gaat ondertussen onverminderd voort. Getipt over mogelijke gulvangsten richting Dishoek, te weten een stek tussen Vlissingen en Dishoek, gekend als de vijgeneter. Deze stek is mij al jaren bekend, voor de strandtent Kon Tikki beach deed ik lang geleden mijn beste gulvangst ooit,… januari 2005,… tijden veranderen.

Jack op zoek naar Gulmans

Dit mocht ik samen met Bertje aan de lijve ondervinden, deze sessie kan samengevat worden als volslagen vruchteloos, Bertje ving welgeteld 1 scharretje, ik helemaal niets. Wat er precies met deze stek gebeurd is weet ik niet maar dit is de tweede keer dat ik er kom na de grote verbouwingswerken aan de duinen, en blijkbaar aan de stranden ook, het is tevens de tweede keer dat ik er echt helemaal niets kan vangen.

Dat ik van opgeven niet wil weten weet één ieder die me kent, ik moet en zal gul vangen.

Afgelopen week ging ik dus weer aan de slag om een vistripje te plannen, de maatjes die ik belde met de vraag of ze mee gingen hadden allemaal wel wat aan de hand,… gewoon te koud ja, broekventen!!! Toen ik gisteravond om 22.30u. uit de wagen stapte op de met ijs bedekte parking aan het Nollestrand vroeg ik me heel even af wie vanavond eigenlijk de gekste was. Het was werkelijk berekoud. Een slee was handiger geweest dan mijn viskarretje om de duin over te komen maar goed, met de nodige voorzichtigheid bereikte ik toch het bevroren strand.

Eens op het strand de hengels in gereedheid gebracht ging ik meteen in de vis. Ik viste op een hengel met tripel bezemdraadafhouder, de andere hengel voorzag ik van dubbel geclipte wapperlijn. Als aas zoals gebruikelijk pieren, mesheften & tappen. De schar was net zoals voorgaande Nollestrandsessies mooi van formaat en voldoende in aantal. In tegenstelling tot voorgaande sessies waarbij we bijna uitsluitend schar vingen zat er nu ook weer wat wijting onder de kant,… leuk weer eens een andere vissoort te kunnen vangen.

Jack op zoek naar Gulmans

Jack op zoek naar Gulmans

Een uurtje na laagwater had ik drie wijtingen aan de maat en een tiental mooie scharren, het aas was allemaal stijf bevroren net zoals het water in de emmer. Ik besloot dat het genoeg was geweest, ondanks mijn uitermate geschikte kledij had ik hoofdpijn van de koude wind kracht 5 – 6 die ik moest trotseren. Mijn vingers waren herleid tot gevoelloze worstjes waar ik meer met de haak zat in te prikken dan in het aas tijdens het beazen,… genoeg is genoeg.

Jack op zoek naar Gulmans

Volgende keer maar weer ( met gul !!! )

Groetjes,

Jack Peelman 

Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 21, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,
  ben zelf ook al sinds een jaar of 6 niet meer aan de Vijgeneter geweest, maar had toch gehoopt dat ze daar te vangen waren, maar helaas.
  Jammer dat de “broekventen”niet mee konden/durfden!
  Toch nog een maal vis kunnen vangen voor het gezin!
  Leuk verslag weer, waar de kou vanaf straalt!

  Groetjes peter

 2. Werner R. > januari 21, 2013

  Antwoord

  Hey Jack,

  Respect dat je dankzij de kou toch gaat vissen!
  Ik val ook onder de categorie “broekvent”, kan het niet opbrengen om met dit weer te gaan vissen.
  Maar als er gul zou gevangen worden denk ik toch dat ik het ook zal proberen..
  En de vis wordt ter plekke ingevroren dus nog verser!!
  Weer een mooi verslag!

  Groeten Werner R.

 3. Simon ( Scheveningen) > januari 22, 2013

  Antwoord

  Zo Jack,
  Dat was dus even afzien! Petje af voor je, ik
  houd het op het ogenblik zelf maar even bij onderlijnen knopen…..! Maar je bent er toch mooi voor beloond, best een leuk aantal vissen gevangen!
  Groetjes,
  Simon

 4. Werner V > januari 22, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,

  chapeau dat je onder zulke omstandigheden toch probeert om een visje te vangen. Ik heb al gemerkt dat het de laatste jaren heel wat minder is aan de vijgeneter, iets wat vroeger één van de beste gulstranden was. De waterweg geeft ook nog geen mooie gullen, wel papgulletjes tussen de 10 en 40 cm. Misschien dat de paai er wel voor iets tussenzit want op de wrakken worden op sommige dagen wel knappe vangsten gedaan.

  Grtz
  Werner V

 5. leon > januari 22, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Jammer he, is een drama ja ook nog steeds opzoek naar gulmans, had van de week contact met een zeeschip die al paar dagen op de steenbank ten anker ligt, alleen maar schar vingen ze ….op makreel haha iets anders hadden ze niet aan boord ,maar je hebt toch een paar leuke vissen gevangen met die kou..top.

  Groeten Leon

 6. John > januari 22, 2013

  Antwoord

  Petje af! Met deze kou en dan nog een leuk visje vangen ook!
  Sluit me ook bij de ‘broekventen’ aan;-)
  De kou gaat nog wel met de juiste kleding maar mijn vingers doen altijd zoooooo zeer dat de tranen in mijn ogen springen!

  Groeten John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *