Home Gastvissers Waterweg, Maassluis met Mark

Waterweg, Maassluis met Mark

Advertenties


Vangstverslag – vrijdag nacht 9 september 2011

Ik was vrijdag nacht gaan vissen bij het tunneltje in Maassluis. Het zou op zaterdag om 03:10 hoog water zijn en er was windkracht 3/4 voorspeld uit het ZW. Vanaf 23:00 zou het opkomend water zijn en om 24:00 was ik ter plekke. Na een korte, bepakte wandeling kon ik mijzelf gaan installeren. Onderweg was ik nog een groepje vissers tegengekomen die 2 palingen en wat botjes hadden gevangen. Geen gul dus. Rond 00:20 ging de eerste hengel erin. De Fenwick Seahawk met een Ultegra XSB met 10/00 whiplash. Als onderlijn had ik een zelfgeknoopte geclipte jo-jo volgeregen met pieren en zo’n fancy klapankerloodje van 170g, die overigens belachelijk duur zijn… Toen heb ik op mijn gemak mijn Grauvell Teklon SC2 opgemaakt met een Power Aero eveneens met 10/00 whiplash. Deze heb ik voorzien van een onderlijn met korte stalen afhouders, pieren en een 190g loodje. Het viel erg mee met de wind want er stond maar kracht 1 en het was lekker warm nog. Laat de gulletjes maar komen, dacht ik, en ging vol goede moed lekker met een biertje achterover zitten. En zitten heb ik gedaan want er was tot hoog water geen beweging in mijn hengels. Rond 03:30 vond ik het wel best en heb toen iedere onderlijn van wel 6/7 pieren voorzien. Door ze te clippen kwam ik nog best een eind. Nog geen 10 minuten zag ik op beide hengels voorzichtige tikjes en kort daarna kon ik de eerste 2 gulletjes landen. Eentje van 47cm en 39cm. Na weer ingegooid te hebben kon ik nog een gulletje van 40cm landen. Hierna heb ik een mooi gul van denk 55cm vlak voor de kant verspeeld omdat hij losschoot toen die over het water stuiterde. Rond 05:15 ving ik nog een gulletje van rond de 40cm en verspeelde ik er nog een die bij het binnenhalen losschoot. Toen ving ik nog een vals gehaakt steenbolkje waarvan ik dacht dat het een flinke gul was L . Daarna was het gedaan met de vis en heb ik om 06:00 mijn hengel opgeruimd. Aan één van mijn hengels hing nog een gulletje van 30cm die het niet gered had.

Waterweg, Maassluis met Mark

Hij ging ook mee. Het was wel een opmerkelijke vis. Hij lijkt wel in elkaar gepropt te zijn, alsof hij eigenlijk nog 10cm ofzo langer moet zijn. Onderweg naar de auto heb ik nog diverse lege bierflesjes, breekstaafjes en andere troep opgeruimd van de groep die er eerder zat. Dit terwijl er op nog geen 20m van hun een prullenbak stond! Eenmaal thuis gekomen ben ik lekker naast mijn vrouwtje in bed gekropen.

Waterweg, Maassluis met Mark

De vis heb ik later die dag schoongemaakt en hield er 1.7kg filets aan over.

Dit is de beste vangst die ik hier gedaan heb tot nu toe.

Gr Mark Faber

Scheveningen

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 14, 2011

  Antwoord

  Hoi Mark,
  dank je voor je leuke bericht.
  Die vangst, die moet zeker veel beter kunnen op deze plaats, maar dan onder andere omstandigheden.
  Gewoon overdag levert deze stek vaak meer vis op onder de juiste omstandigheden en dan bedoel ik, je moet er vissen met weinig verhoging in het getij.
  Dan is er minder stroming en kun je gewoon ankerloos vissen!
  Maar ik ben blij voor je dat je zo lekker gevist hebt!

  Groetjes peter

 2. ramesh > september 14, 2011

  Antwoord

  Hallo Mark,

  Leuk verslag.
  Mooie vangsten, wat ik ervaren heb met gulvisen in maassluis is dat je inderdaad echt veel pieren moet gebruiken. Ik vis ook altijd geklipt met een jojo lijn.
  Vorige winter heb ik niet zo veel gul in maassluis gevangen maar de jaar daarvoor waren daar echt mega gullen 9 van de 10 kreeg ik er niet uit omdat ik aan de kant gewoon geen kracht meer had en zo vastliepen. Toen viste ik ook met nylon voorslag en sinds ik met gevlochtenlijn als voorslag vis dan land ik de gullen wat makkelijker. Ik viste bij poortershaven.
  Ik ben voorlopig nog molenloos. Heb al mn molens verkocht. ik ga 2 shimano aero technium MGS 10000 aanschaffen daarna wordt elke sessie een feest.
  Groetjes
  Ramesh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *