Home Bootvis verslagen Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Advertenties

Woensdag weer eens met mijn makker afgesproken, was weer veel te lang geleden en ook zijn vriezer was leeg. Tegen half 7 komt er een auto aan gereden en ik verschiet een beetje, dat er zoveel geld in omloop is, haha. Ik denk in den eerste instantie, een Belgische nummer plaat, g.dver, het is den Herbert, met zijne Crosscountry, maar nee. daar stapt mijne makker uit!

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Eerst een kwartier de auto aan het bewonderen en dan laden we de spullen in mijn auto en zijn weg, al volop leut in de auto en snode plannen om vis te verschalken, na de afgelopen zondag, omdat die voor mij zo goed was! Als we na half 8 over de sluis rijden, ligt hij vol met zeilboten en een groot vrachtschip, die de Oosterschelde op moeten, dus we hebben even en kunnen mooi gelijk de sluis in. Het duurt en het duurt en het heeft zeker een kwartier nodig, dus klappen we wat met de boot naast ons en dan kunnen we vertrekken en varen weer eerst naar het diepe, waar we ankeren rond 17 meter en de kentering is juist in gang, maar oh wat staat er weinig stroming en het duurt lang voor we kunnen vissen. Na half 9 draait de boot in een keer door en kunnen we gaan met die banaan.

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Als Frank er juist in ligt, een mooie beet en hij wacht even op de 2e zegt ie en even later, een doublet, met een kleintje erbij en hij zit op een rose wolk, zo blij!

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

De verwachtingen zijn nu ineens erg hoog, maar niets is er van waar, gewoon totaal geen aanbeten meer en intussen loopt het vol met bootjes en rond half 10, gaan we weer naar net talud en ankeren daar op een 9 meter en bij Frank is het meteen raak, een maatse tong, maar hij geeft me geen kans met de camera, hij zit al in de emmer. Ik vang er ook al snel een en ik maak wel een selfie, in dit geval een saampie.

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Wat zijn we gek!

Daar komt de volgende al en nu heeft Frank tijd om een foto te maken.

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Het lijkt of we veel vissen, maar tussen elke vis zit een behoorlijk tijds bestek en we zien bijna alle boten regelmatig verkassen, wat beslist geen goed teken is! Maar we krijgen af en toe eens beet en sommige zitten er niet aan en anderen wel.

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Ze zijn net aan de maat of net eronder, de maatse gaan mee en Frank is momenteel de man van de missers, zoveel aanbeten en zo weinig aan de haak. Ik vang gestaag een visje.

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Frank is blij als hij ook weer eens een maatse vangt, buiten de vele kleintjes en een enkele maatse schar.

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Na middernacht begint bij ons beiden de vermoeidheid toe te slaan en we besluiten nog eenmaal alles in te werpen. Na even wachten zien we op 3 hengels beet en ik vang 2 tongetjes en Frank nog 1, die hij laat vallen.

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Als alles is  opgeruimd, gaat het gas erop en ik zit achter het stuur en volg mijn oude tracks tussen de boeien door en Frank houd in de gaten of er geen bootje zonder of met weinig verlichting liggen, net als toen met Jordi, dat was schrikken! Maar nu is alles normaal en al snel liggen we in de sluis samen met een tanker en het achterdek en de zijkanten van de boot krijgen me daar een beurt en ik mag niets doen, hoe het touw maar vast zegt Frank en hij blinkt weer als een nieuwe! In de haven tellen we de vis, voor hij in een plastic tas gaat en Frank heeft er 10 voor de pan, wat maar de helft is van de andere malen, dat ik iemand meenam, maar Frank is er toch hartstikke blij mee en we zullen snel weer eens gaan.

Met Frank op de Tong in de Voor-delta

Rijdend naar huis hebben we nog volop lol en dan zijn we al thuis en Frank start zijn Volvoke en is weer weg.

Het was weer bere gezellig!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. luc > augustus 7, 2015

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,
  Het was weer beregezellig zie ik. Mooi verslag trouwens. Iets minder vis deze keer maar het kan niet altijd feest zijn hé. Ik denk dat de meeste tongen al in je diepvriezer steken. Hopelijk zijn er nog wat voor zaterdag.
  Groeten,
  Luc

 2. Nico > augustus 7, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. Zo te zien hebben jullie het met ze twee enorm naar je zin gehad. Ook alweer een mooi verslag met leuke foto”s er bij. Voor zaterdag ook met het clubje een fijne dag toegewenst en hopelijk met meer vis aan boord. Jammer wij het voorbij moeten laten gaan Jan en Ik.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Frank > augustus 7, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Gij kunt dat goed zele,die verslagen schrijven.
  Was weer leuk vissen met een spiegeltje van een zee.
  Volgend keer zijn ze weer een slag groter en misschien een paar meer maar ben weer blij met men portie vis,en de madam ook natuurlijk.
  Veel plezier en goede vangsten zaterdag.
  groetjes Frank

 4. Kees Michielsen > augustus 7, 2015

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,
  Leuk gevangen toch?
  Er gaan er voor minder weg!

  Peter, gebruik je ook wel eens diepvries tappen voor tong, is dat een goed aasje?

  Groeten,
  Kees.

 5. Peter(Fishguppy) > augustus 7, 2015

  Antwoord

  Hoi Kees, het toeval wil, dat Frank gisteren diepvries tappen bij zich had en daar heeft hij helemaal geen beet op gehad en zelfs de krabben en de guppies lieten het met rust, maar ik neem ze wel mee naar Denemarken, die over waren!

  Groetjes Peter

 6. strandjutter > augustus 7, 2015

  Antwoord

  Groten vangsten: Peter en Frank jullie hebben het gezellig gehad op de boot geen gekken bekken getrokken anders hadden jullie veel meer gevangen maar rn ik ga met me broer mee dat we dit moeten laten schieten voor zaterdag maar dat komt wel goed met onze drieen ga zo door groeten Jan.

 7. Alain Tulleneers > augustus 7, 2015

  Antwoord

  Ja Peter Neptunus waakt er over dat ook nog een tongetje blijft zwemmen om zaterdag boven gehaald te worden.Groetjes Alain

 8. ron tak > augustus 7, 2015

  Antwoord

  mooi verslag op naar zaterdag

 9. jack > augustus 7, 2015

  Antwoord

  wat een vangsten, gr jack ben blij dat de meester zelf de zaterdag er ook bij is die kietelt ze wel mee naar binnen tot zaterdag mannen en breng goeie zin mee he

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *