Home Gastvissers John en vrienden aan Haamstede en de Botlek

John en vrienden aan Haamstede en de Botlek

Advertenties

Hoi Peter,

Na weken van niet vissen had ik eindelijk weer eens afgesproken het deze week te gaan proberen. Na lang wachten eindelijk een goed getij en zuidwesten wind, dus mijn zeebaars maat Rob gebeld voor een strandsessie. We zijn om 05.30 al op het strand, er staan nog een paar vissers die nog niets hebben.

John en vrienden aan Haamstede en de Botlek

Wij beginnen met lange wapper lijnen maar behalve een zeehond is er verder weinig actie. Ik van een leuk baarsje van ong 45 cm, maar verder is het niets en als de strandgasten het strand op komen houden wij het voor gezien.

John en vrienden aan Haamstede en de Botlek

De volgende dag wil ik mijn zagers opvissen en ik vraag of Cock zin heeft om mee te gaan. Als Werner dan toevallig een berichtje stuurt zijn de afspraken snel gemaakt. We gaan op een nieuwe stek proberen een tongetje te pakken, het weer is super en het tij is ideaal. Na aankomst praten we even bij en nemen plaats op deze voor ons onbekende stek. Al na 10 minuten, nog ver voor het donker, pak ik mijn eerste maatse tong al snel gevolgd door nog een mooie maatse.

John en vrienden aan Haamstede en de Botlek

Het begin is leuk! Cock heeft ook zijn eerste rammel op de top maar verspeelt zijn vis, waarschijnlijk niet snel genoeg gedraaid, het blijft de Waterweg! Werner komt wat moeilijker op gang en vangt een ondermaatse tong en krijgt het voor elkaar twee maal achter elkaar alles af te gooien. Op het moment van de schemer gaat het lopen en komen er regelmatig doubletten van maatse en (veel) ondermaatse tongen. Ik probeer nog foto’s te maken met mijn telefoon maar ze zijn allemaal te donker. Na vier uurtjes vissen gaan Cock en ik naar huis en Werner besluit nog even door te gaan. Ik maak nog een totaal foto van mijn maatse tongen, 9 stuks en ik denk dat ik minimaal 12 ondermaatse heb terug gegooid.

John en vrienden aan Haamstede en de Botlek

Cock vangt 6 maatse en heel veel ondermaatse maar heeft maar met 1 hengel gevist. Werner die mij nog een bericht stuurt van zijn totale vangst: 8 maatse tongen, vele ondermaatse en twee palingen van boven de 70 cm! Al met al een lekker avondje gevist!

Groeten John

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 8, 2014

  Antwoord

  Hoi John en vrienden,
  toch weer lekker gevangen en dat voor in het donker.

  Groetjes Peter

 2. John > augustus 8, 2014

  Antwoord

  Peter,

  Ik zie dat ik per abuis een verkeerde foto heb toegevoegd! De strandfoto van de hengels is van Haamstede en deze moet natuurlijk van Maasvlakte twee zijn!
  Haamstede ben ik al 4 jaar niet meer geweest:-)
  Mijn computer is kapot, ik moest het nu via webmail doen en das nog een heel gedoe…..

 3. Werner > augustus 8, 2014

  Antwoord

  Hey John,

  Was een perfecte tongsessie, het weer zat mee de vangsten waren toch redelijk te noemen kon niet beter!!
  Ik had nog wel tot s’middags kunnen zitten ik had het zo naar mijn zin, maar ja aan alles komt een einde he..
  Jammer van al die ondermaatse, maar die groeien allemaal weer en die vangen we volgend jaar dan weer wel.

  Die paling van 70cm. was ongekend dik niet normaal wat een beest! en hij hing aan de bovenste haak en aan de onderste haak hing ook nog een tong van 35 cm. stond er van te kijken dat ik deze doublet heb kunnen binnendraaien over de stenen!
  Die paling was doodstil toen ik hem op het gras legde dus die heeft alles gegeven om niet boven te komen!

  Heb hem in ieder geval teruggezet met de vraag voortaan zijn beurt af te wachten had ging zin om nog zo een doublet boven te moeten halen!

  Groetjes Werner.

 4. zeehondentemmer > augustus 8, 2014

  Antwoord

  Hallo John. Werner en Cock.

  Toch nog een stek gevonden waar je de tongen naar boven haalt. En wat jij al zei de kleine terug om verder te groeien. Lekker maaltje om op te eten en hopen dat er nog vele mogen volgen.

  Groeten Nico.

 5. Peter(Fishguppy) > augustus 8, 2014

  Antwoord

  John, had het waarschijnlijk niet goed gelezen, dacht dat ik ergens Haamstede zag staan? Maar nu zie ik dat er nergens iets staat van de stek.
  Sorry!

 6. John > augustus 9, 2014

  Antwoord

  Peter,

  Het is echt mijn fout hoor.Ik heb gewoon de verkeerde foto meegestuurd.
  Deze foto heeft de naam Haamstede op mijn computer, dat zal jij wel ergens gezien hebben.

  John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *