Home Gastvissers John en Eldert Vlaardingen

John en Eldert Vlaardingen

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Daar zijn we weer. Gisteravond met John op jacht geweest .
Het begon een paar weken geleden zo…. een appje van John: Binnenkort plannen, vrijdag 26 mei, HW 20.57uur.
Oke John , ik hou em in m’n achterhoofd.
Tot zover de afspraak.  Nou dat gaat hem wel worden , ze geven mooi weer op alleen de wind he , Noordoost 4 . Maar die zou in de loop van de avond wel minder worden. En als je met John gaat vissen …. hij zorgt voor aas , voor de inwendige mens,  je hoeft niet van huis met de gedachte dat je wat vergeet, zelfs een stoel neemt ie mee voor je terwijl er bankjes staan.
Dus gisteren naar Vlaardingen,  eerst even alle files afgewacht en om 18.30 van huis vertrokken. Grote vraag was natuurlijk of de scheefsmoelen al aanwezig zouden zijn. Want daar heb ik nog weinig tot niks van gehoord.  Maar , als je gaat vissen dan weet je het pas he . Van te voren kreeg ik al een heel lijstje van vissoorten die we wilden vangen deze avond  . Tong , bot , zeebaars , paling , grondels, Zeeuwse botjes, en sliptong . Kijken hoeveel we er kunnen afstrepen deze keer. Zo rond 19.30 uur lagen mijn lijnen in het water en kon het feest beginnen. John was inmiddels al een half uurtje bezig en had al 2 soorten van de lijst te pakken nl. de grondel en de Zeeuwse  bot.
Lang hoefde ik ook niet te wachten want al gelijk de eerste draai leverde een bot op .
Dat ging aardig zo door bij ons allebei tot een uur of 10 en daar zag ik weer een mooie doorbuiger op mn hengel . Eerst even koffie opdrinken en toen draaien . Dit was serieus …. deze draai bestond uit jawel de eerste tong van dit jaar en gelijk een mooie ook van 30 cm plus 2 botten van 22 en 26 cm . Een draai van 78cm totaal.
Als we dat 2 weken geleden hadden gehad op Domburg waren we gelijk bij de top geëindigd.  Helemaal blij met m’n eerste tong . Even later weer een tong,  een stukje kleiner maar wel maats , 25 cm en even later nog een , precies even groot . John hoorde ik inmiddels ook aardig kreunen en die draaide er een mooie flapper uit van 32 cm. Een ondermaatse had hij toen al .
Dus deze missie was goed geslaagd . Rond half 1 zijn we er mee gestopt , aas was zo goed als op en bij de laatste draai kwam er bij mij nog een babytongetje op de kant . John zn telmachine stond deze avond weer aardig te ratelen en de eindstand was, volgens hem,  dat hij er in totaal 23 had gevangen en ik 21. O ja , John had ook nog de mazzel dat hij een mooie gladjanus ving van 63 cm.
Dit was weer een avondje met genoeg actie op de toppen . Enigste minpuntje was dat er al wel veel vreterij was van krabben. Maar deze avond was weer gezellig en  hebben we het weer prima gedaan vind ik.
John , bedankt.
Groeten , Eldert.
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > mei 27, 2023

  Antwoord

  Eldert, prima verslag en met de vangsten is zeker niks mis en proficiat met de eerste flippers samen!
  Denk dat dit verslag vele vissers zal wakker schudden zal zijn dat de plaats welke je mooi in the picture hebt gezet, zal best vaker bezet zijn dan je gewend bent, maar gelukkig zijn er nog betere stekken, daar kun je van op aan.

  Grtjes Peter

 2. Nico > mei 27, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuk dat jullie samen er op uit zijn geweest en dan verschillende vissen vangen. Vooral van die Tongen. Mooi man laat die maar smaken aan die kant en ja met dit weer zijn de krabben massaal aanwezig he.. Je heb er in ieder geval mooie foto’s er op gezet en ook met een leuk verslag er bij. Voor de volgende sessie weer heel veel rammelende toppen toegewenst .

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. John Pieper > mei 27, 2023

  Antwoord

  ha maat bedankt voor de leuke avond was zeer gezellig tot het volgende visavontuur want dat er met jou altijd wat te bleven is staat voorop Moeite met ingooien omdat vier dames zo nodig bij jou op je lip moesten thee drinken opstekende wind met dames in de buurt heerlijke avond gehad

  groeten ui zeeland

 4. ies > mei 27, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert en John, Eldert je maakt ons weer blij, eindelijk een sessie met de target vis en beet op de toppen. Zou het dan nu dan toch gebeuren? gelijk al 30 “s erbij heerlijk man Maar allemachtig wat heb jij een kolenschoppen tsss wat zullen die botten bang geweest zijn, hoop dat ze onder water weer wat bijgekomen zijn. Uiteraard voor de volgende sessie wederom de gekende rammelende toppen en tongflappers toegewenst.
  Groetjes van een lichtelijk jaloerse Ies

 5. Stefan Groenheide > mei 27, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, mooi verslag van je Visserij met John, had al wel gehoord van wat tong vangsten, maar hier is dan bevestiging. Ik ga het ook proberen op een iets ander getij en laat jullie uiteraard weten wat mijn bevindingen zijn. Eldert prachtig verslag weer met mooie foto’s.
  Groeten, Stefan

 6. Henry > mei 27, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Wat een verslag, en wat een vangst, eindelijk is het dan zover. Als je dit leest krijg je meteen zin om in de auto te springen en naar het zoute te koersen. Tong, bot en pa!ing en dat allemaal in een sessie da’s in een woord TOP !!! De stek is alom bekend en na het lezen van zo’n vangst de komende tijd veelal bezet zijn ( zoals Peter al aangaf ) door de plaatselijke vissers maar als ze op de kop te vangen zijn zijn er uiteraard meerdere leuke stekken in die regio om een lijntje uit te gooien. Op zo’n bericht zat menig visser, en zeker diegene die een takkeneind moeten reizen om bij het zilte nat te komen, met smart te wachten. Voordat ik voor ’n drieweekse vakantie afreis ga ik zeker met m’n trouwe vriend Sjakie ook ’n poging wagen om ’n scheefsmoel te haken.
  Uiteraard wens ik je veel plezier en wederom veel rammels op de toppen bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 7. Martijn Boone > mei 27, 2023

  Antwoord

  Mooi Eldert!! Prachtig!! Ik hoop dat je nog eens een keer vraagt of ik bij jouw mag komen vissen ipv jij bij mij haha. En wat betreft je stek, toch wel heeeeel klein beetje dom dat je dit zo bloot geeft…. Maar je kunt daar vast op meer plekken vissen? Een tongetje lust deze jongen ook wel een keer…. Suc6 ouwe makker met je volgende visdag avontuur.

 8. Eldert > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hallo allemaal ,
  John , die opstekende wind , …. jij had daar last van , ik niet hoor . Kwam ook uit een heel andere hoek . Tip voor de volgende keer . . Eet de dag ervoor GEEN hachee. En Peter , stom van me om die ene foto er op te zetten. Volgende keer probeer ik er meer rekening mee te houden ondanks dat heel Nederland deze stek wel kent. Henry , voor jou hoog tijd om samen met Sjakie de waterweg weer wat botvrij te maken . En Ies , die kolenschoppen waren van John hoor , hij gaat altijd voor die Zeeuwse botjes en dan lijken die handen nog wat he. Martijn, jongen ,jij mag nog een keer met opa mee hoor . Beloofd .
  Groeten allemaal ,
  Eldert

 9. Kenneth > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Jullie hebben een begin gemaakt om mooie tongen te vangen en wel 30

  Hallo Eldert.
  Jullie hebben een begin gemaakt om mooie tongen te vangen en wel 30 plussers. Menig vissers zullen jaloers zijn op zo’n vangst, maar het is jullie gegund. En ja die stek, daar wil iedereen staan. Veel succes.
  Groetjes Kenneth.

 10. Hugo > juni 3, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Net terug uit Spanje en wat lees ik dat Eldert en John de eerste tongen hebben gevangen van onze bende. Proficiat man, hopelijk wordt het een beter seizoen als verleden jaar. Het wordt tijd dat ik ook eens mijn hengels ga nat maken, geleden van Oktober 2022. Succes bij de volgende ronde.
  Groetjes Hugo

 11. Wilco B > juni 3, 2023

  Antwoord

  Ha eldert,
  Mooie vangst,
  Ik ging daar ook wel eens vissen. Maar zat daar met de stroming veel vast, had jij daar ook last van?

 12. Eldert > juni 3, 2023

  Antwoord

  @wilco ….verschrikkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *