Home Gastvissers Vissen op Ameland

Vissen op Ameland

Advertenties

Hallo guppyers,

Nu een keer een bericht uit een heel ander werelddeel. Op huwelijksreis beland op Ameland, bewust voor een niet te verre bestemming gekozen omdat we over 3 weken de sleutel krijgen van onze nieuwe woning en daar de centen hard genoeg voor nodig hebben. En Ameland heeft de Noordzee en de Waddenzee dus hengels mee om ook te kunnen vissen. Maar ja, berichten van Ameland lees je nooit dus internet uitgeplozen. Aasleverancier werd snel gevonden en daar maar om tips gevraagd. Maar niet echt wijzer van geworden.

Vissen op Ameland

Vorige week donderdag aangekomen en zaterdag eerst maar gaan proberen op het strand .

Vissen op Ameland

Vissen op Ameland 

Vissen op Ameland

Om een lang verhaal kort te maken…. dat was niks. Na veel kilometers fietsen zag ik op het wad een leuke stroomnaad niet ver onder de kant waar een geultje in uitmondde . Goed onthouden want daar kan de bot zich wel eens verzamelen . Dus daar dinsdag gaan proberen. Nou, vreterij genoeg maar vis ho maar. Geen kop,staart, laat staan vis te vinden. De Waddenzee is wat vis betreft dus haast te vergeljken met de Oosterschelde. Ziet er allemaal prachtig uit maar niet om te vissen.

Vissen op Ameland 

Vissen op Ameland

Dus nu maar hopen dat er weer gauw een moment voor doet om naar de Waterweg te kunnen. Want daar komen nu toch wel betere berichten vandaan.

Met vriendelijke visgroet,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 3, 2019

  Antwoord

  Hey Eldert, ziet er in ieder geval erg leuk uit!
  Jammer dat de vis ontbreekt, maar eigenlijk is dat maar bijzaak als je met vakantie bent!
  Klein bijkomend ding, wat de foto’s betreft, dit formaat heb ik nog niet eerder gehad, ik kan ze niet in het groot plaatsen en ook niet met 2 naast elkaar, omdat ze vierkant zijn?
  Maar maakt voor de rest niet uit, ze staan erop!

  Groetjes Peter

 2. Henry > juni 3, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Een leuk verslag van je poging om in de Waddenzee een viske te gaan haken maar…niet geschoten is altijd mis!!!!
  Vandaag was eigenlijk ook de planning om met m’n trouwe maatje Sjakie op de tong te gaan maar door hevige rugproblemen wordt het een bezoek aan de huisarts. Voor je volgende sessie aan de Waterweg wens ik je in ieder geval een goede vangst.

  Groetjes, Henry

 3. Nico > juni 3, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert. Jammer dat de vis daar niet thuis was maar wel een prachtige omgeving. En met leuke foto’s gemaakt daar en ook verslag er bij.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. Martijn Boone > juni 3, 2019

  Antwoord

  Heej Eldert,

  Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk!! Vele goede gezonde jaren samen toegewenst!!
  Veel succes ook in jullie nieuwe woning, en gezien je nu een eindje weg woont heb je daar weer ander viswater waar je lekker op tong kunt gaan vissen en kunnen we misschien toch nog wel eens een keer afspreken voor een dagje oosterschelde met m’n nieuwe visbootje… En inderdaad de visserij is daar stukken slechter geworden, maar helemaal leeg is dat water nog niet hoor! Je moet een beetje zoeken en veel geduld hebben maar wat mij opvalt is dat ze diep zitten (dieper dan 25 meter)… Het is zoeken maar afgelopen weken in mijn vakantie ben ik 2x een dagje geweest, de eerste keer 8 mooie pan scharren en de tweede keer had ik 18 stuks hoofdzakelijk schar maar ook een ouderwetse oosterschelde bot erbij en zelfs een tong en een klein tongetje vanuit het diepe (met daglicht). Geen aantallen van vroeger maar lekker op een bootje zitten met het zonnetje in je gezicht en een koud pilsje erbij is zeer zeker geen straf, het kan allemaal nog minder… De eerste zeebaarzen worden ook zeker weer gevangen dus hopelijk doen die het weer net zo goed als vorig jaar..

  Mooie website trouwens dit!!

  Groetjes Martijn Boone

 5. Peter(Fishguppy) > juni 3, 2019

  Antwoord

  Hey Eldert, natuurlijk nog een hele dikke proficiat met jullie huwelijk!

  Groetjes Peter

 6. jack > juni 3, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert en Eega Hopelijk hebben jullie fijne dagen gehad op Ameland,dat vissen was natuurlijk maar bijzaak.Ik wens jullie een gezond en lang huwelijk en nog heel veel visgenot groetjes Jack.

 7. hugo > juni 3, 2019

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Gefeliciteerd met je huwelijk en jullie nieuw nestje.
  Ameland is gekend voor zijn mooie natuur maar om te vissen das wat anders…..,maar je kan er wel genieten.
  Succes bij de tongen vangst.

  Groetjes Hugo

 8. Eldert > juni 3, 2019

  Antwoord

  Hartstikke leuk al die reacties. Bedankt er voor.
  Wat betreft de foto,s Peter, dat ga ik even uitzoeken.
  En Ameland…..ik kan het iedereen aanraden om er te gaan ontspannen . Wat vissen betreft kan je maar het beste de forelvijvers bezoeken om wat te vangen. Maar is dat nog vissen ? Geef mij maar zand onder m’n voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *