Home Bootvis verslagen Vissen op tong vanuit Neeltje jans

Vissen op tong vanuit Neeltje jans

Advertenties

De vrijdag na het kayak vissen, ben ik hartstikke gaar als ik uit mijn nest kom en de gehele dag zit ik er aan te denken, dat het toch wel echt leuk was en zo kom ik de dag door en ga erg vroeg naar bed. Ik ben al rond half 9 klaar wakker en heb ineens zin om te vissen, met mijn boot. Buienradar geeft in Zeeland geen onweer, maar wel hartnekkige mist, later in de nacht, maar dan ben ik waarschijnlijk al terug! Pak snel mijn laatste 3 ons zagers uit de koeling, een kannetje koffie en een boothengeltje, de andere 2 liggen op de boot en rijden maar. Net na 10 uur lig ik in de sluis en ben snel buiten, ik zoek ivm de mist een stek net buiten de pier en anker op een meter of 10. Twee hengels gaan er in met de verzwaarde klik afhouders en 1 met de verzwaarde metalen afhouders. Ik heb er 2 uptide naar voor liggen en een uptide naar achter(wie dit niet snapt, mag het me vragen), de hengel naar achter krijgt kleine tikjes, dus na verloop van tijd, draai ik hem in en hij gaat loeizwaar, maar dat is geen vis! Een grote hoofdkrab, komt aan boord.

Tongvisserij in de Voordelta

Er valt veel dauw naar beneden en mijn overal word zeiknat, dus ik doe mijn visjas maar aan, als enige bescherming. Ook de lens van de camera, moet ik geregeld poetsen. Ik vang verschillende tongen en tongetjes, enkel of in doublet, maar bij thuiskomst, blijken de meeste foto’s mislukt te zijn venwege een vochtige lens!

Dan weer een mooie beet en ik vang een leuke tong van tegen de 35 cm op plastic afhouders.

Tongvisserij in de Voordelta

De piek komt na 12 uur, op het einde van het opkomende getij, dan vang ik zelfs een triplet, van 2 maatse en een ondermaats exemplaar, waarvan er ook weer een erg mooi is!

Tongvisserij in de Voordelta

Daar ben ik helemaal blij van geworden! De vangst loopt door tot een uur of half 1 en dan is het in 1 keer klaar, de boot gaat dweilen en ik besluit om 10 voor 1 op te ruimen!

Tongvisserij in de Voordelta

Dan heb ik 16 tongen in mijn emmer en er zijn er toch tenminste 10 terug gegaan! Ik had deze vangst niet verwacht, nu in deze periode, haast geen enkele bijvangst van andere vis, op een paar scharretjes na!

Ik lig al snel voor de sluis en om kwart over 1 lig ik weer aan de steiger en om half 3 ben ik thuis! Daar blijkt pas, dat er maar 4 van de 20 foto’s te plaatsen zijn, vanwege de vallende mist op de lens!

Dit was misschien mijn kortste sessie ooit en misschien ook wel een van de beste!

Aankomende weken heb ik diverse afspraken staan, waar ik ontieglijk naar uit zie!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Arno Jacobs > september 21, 2014

  Antwoord

  Kijk dat is lekker vangen. Top man. Zou willen dat Ik wat dichter bij zee woonde. Succes peter

 2. jack > september 21, 2014

  Antwoord

  wat een topvangst het lijkt wel denemarken en in zo,n korte tijd gr jack

 3. Werner > september 21, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Inderdaad een korte maar visrijke sessie!
  Precies op de juiste stek op de juiste tijd he…

  Groetjes Werner.

 4. Peter(Fishguppy) > september 21, 2014

  Antwoord

  Tja, het getij zat wel zo lekker mee!
  2,5 uur in het laatst van het opkomende getij gevist en dan een dag na dood getij! Gewoon een lekkere, niet te harde stroming en dan zit echt alles mee!

  Groetjes Peter

 5. zeehondentemmer > september 21, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter.

  Zo te zien is het je weer goed afgegaan en weer mooie vis gevangen.En dit maar op een paar uurtjes en Ja jammer dat
  de andere foto”s van je mislukt zijn.Jij verleerd het ook nooit he klasse Man.

  Groetjes Nico.

 6. Frank > september 21, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Weer een mooie vangst,hoe korter de de vistijd hoe meer vis,straks ben je een uurtje klaar.
  gr Frank

 7. strandjutter > september 22, 2014

  Antwoord

  ho Peter de vangst is koel; na verslag van je en de foto die zijn wel gelukt met mooie tongen en krab maar je bent weg geweest een paar uurtjes.ga zo door .
  afzender jan

 8. huib > september 23, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Mooie vangt! Jammer van de mist, maar wel op de goede plek!

  Groeten huib

 9. leon > september 24, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Zo dat is goed gedaan zeg!!prachtig!

  grtjes leon

 10. Luc > september 24, 2014

  Antwoord

  Beste Peter,
  Alweer bingo, je hebt er echt een neus voor hé wanneer je moet uitvaren. En dat in deze periode, ik zou al blij zijn om er nu nog eentje te kunnen strikken. Echt gaaf hoor. Ik ben zaterdag na de middag de Oosterschelde op gegaan met veel minder resultaten hoor. De Oosterschelde is vergeven van de steenbolkjes. Echt een ramp, overal waar je gaat ankeren komt masaal dat gelul naar boven. Als je dan al eens tijd hebt om te gaan vissen (ontspannen) dan vreet je als het ware je kas op van dat gepruts.
  Nog veel succes met je volgende sessies en tot horens.
  Groeten,
  Luc

 11. Jako > september 25, 2014

  Antwoord

  Beste Peter,
  Ik overweeg zaterdag met mijn Hobie Kayak vanaf de Neeltje Jans te gaan vissen. Je schrijft dat je net buiten de pier voor anker ging. Is dat ‘net buiten de pier’ ook haalbaar met een kano? Het is nou ook weer niet zo dat ik kilometers de zee op ga, daar ben ik net nog te veel een angsthaas voor ;-). Bedankt voor je reactie! Groeten en visplezier, Jako

 12. Peter(Fishguppy) > september 25, 2014

  Antwoord

  Hoi Jako,
  ik zou het niet durven, gezien de stroming voor de keerring, echt niet normaal, zo een harde stroming!

  Groetjes Peter

 13. Jako > september 27, 2014

  Antwoord

  Bedankt voor je advies Peter, ik ben dan ook niet gegaan ;-). Hartelijke groet, Jako

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.