Home Gastvissers KNMR Westkapelle

KNMR Westkapelle

Advertenties


Onze zomergasten door De Visexpert

Vandaag was het hoog tijd om mijn zelfvertrouwen m.b.t. het strandvissen te herstellen. Na de 2 mislukte sessie’s van vorig weekend was het tijd voor een nieuw avontuur. Dit keer een compleet nieuwe stek, wat ik deze keer met de bezoekers van Fishguppy ga delen. Ter meer omdat ik van mening ben, dat tussen Vlissingen en Domburg overal Tong te vangen is. Het is meer een kwestie van het lezen van het water waar je gaat vissen. Voor mijn sessie heb ik wat research gedaan op Google Earth en met wat navraag op internet ben ik uitgekomen op deze stek.

Zodoende op de bonnefooi vertrokken met niet al te hoge verwachtingen deze keer. Het werd tijd om te zien of onze zomergasten al gearriveerd zijn. Bij mijn laatste 2 sessie’s was ik er al achter gekomen, dat de Duitsers in grote getalen al aanwezig waren. Nu de zeebaars, tong en geep nog!!! De afstand van de auto naar mijn stek was goed te overbruggen. Eenmaal aangekomen wat mooie plaatjes geschoten met mijn nieuwe camara. Ook deze moest getest worden vandaag.


Het KNMR te Westkapelle…Mooi hoor…

De eerste 6 vakken zag het water er vrij rustig uit, meestal een teken van ondiep water. Zodoende neergestreken op vak nr.7 (het geluksgetal!) daar zag de zee er wat woester uit (donkere plekken in het water) en dat is meestal een teken van wat dieper water. En dat zijn toch meestal de plekken waar de vis zit.


Hmmm??? Dit is toch de Noordzee???

Snel alles in orde gemaakt en mijn beaasde onderlijnen naar de horizon gesmeten. Wat mij verbaasde was, dat desondanks alle slechte weersvoorspelling er genoeg andere vissers aanwezig waren op het strand van Westkapelle. Zo ook deze vissers op de pier bij KNMR. Volgens insiders “de Tongstek”, omdat je vanaf de pier dichter bij de vaargeul kan komen.


Pier bij het KNMR Westkapelle

Ik was vrij vroeg in de middag. Het zou immers om 8 uur s’avond laag water zijn en dan probeer ik meestal +- 3 uur van te voren aanwezig te zijn. Nu was het tij niet al te gunstig vandaag. Het liefst vis ik in het donker met laag water, omdat je dan simpelweg meer kans maakt op een tongetje. Maarjah vandaag stond alles in het teken van een nieuwe stek. En het bleef het eerste uur ook zoals verwacht rustig. Tijd voor een Kodak momentje. Canon momentje in mijn geval.


Mooi schuitje…

Het blijft indrukwekkend om deze schepen zo dicht bij de kust voorbij te zien varen. Dit is ook wel 1 van de dingen, waarvoor ik zo verkocht ben geraakt aan het strandvissen. Ook al ben ik dan maar nog een beginneling. Ook bij het zien van deze toeschouwers doet mij geloven, dat er toch echt vis moet zitten hier.


Jut en Jul noem ik ze maar..

Toch was mijn vermoedde niet ongegrond. Na 1.5 uur wachten een snoeiharde aanbeet op mijn linkerhengel. Dat was weer al een tijdje geleden. En er verscheen alweer een glimlach op mijn gezicht. De beet bleef zich herhalen en ik wist voor de volle 100% zeker dat er in ieder geval een visje gescoord ging worden, wat al een opluchting opzich was. Nou binnen draaien maar…ben benieuwd.. en jahoor de eerste zomergast word op de kant gehaald. Een mooie maatse zeebaars voor in de pan.


Mooie zeebaars aan Visexpert onderlijntje..

Goed dacht ik bij mezelf het feest kan beginnen en met een luidde kreet laat ik mijn collega vissers, die een vak naast mij staan weten, dat de nul eraf is. Snel alles opnieuw klaar gemaakt en smijten maar. Bij het neerploffen van mijn lood op het water, zie ik geep alle kanten uitspringen. Het barst momenteel zo van de geep voor de kust, dat ik denk dat het mogelijk is om mijn lood precies op het hoofd van een geep te laten landen. En 5 min. later spoelt deze geep dood aan. Hmmm…het zal toch niet echt.


Mijn 2 de vis voor vandaag een dooie aangespoelde geep

Na 5 min. van “het vangen” van deze vis komen er wat geepvissers op het strand. 1 Jongen uit de regio komt een vak naast mij staan. En na 5 min. hoor ik hem roepen dat hij wat gevangen heeft. Dus word ik toch een beetje nieuwsgierig en kom is bij hem kijken wat hij gevangen heeft. En zowaar een mooie geep. Voor mij een mooi moment om hem wat vragen te stellen over het geep vissen. Het is eigelijk heel simpel 1 geep dobber met daar onder een wartel waar je een onderlijn monteert van 22/00 draad met 1 of 2 haken en +- 2 mtrs. lang met daaraan een stukje zager. Na een 4 de en 5 de kreet van de jongen raak ik steeds meer geinteresseerd en besluit samen met hem een klein filmpje op te nemen.  Check het filmpje en je zal zien dat de geep zich momenteel erg makkelijk laat vangen.

Na het opnemen van dit filmpje word het tijd mijn hengel te checken. Op dit moment vis ik nog maar met 1 hengel, omdat ik anders vrees te veel onderlijnen te verspelen. Op mijn stek zit namelijk een vreselijk kleirand, die mij al een paar keer een vastloper heeft bezorgd. Het is daarom zaak om in het begin je lijn zo snel mogelijk binnen te halen. Of een loodlifter op deze plek te gebruiken. Maar nu over tot de orde van de dag. Want er hangt iets heels mooi aan mijn draad. Jawel de tweede tong van mijn prille bestaan en een nieuw P.R. tong. +- 35 cm. En apetrots roep ik de jongen om effe wat foto’s te komen nemen.

 

 


Drie maal is scheepsrecht

Yesssss hier was ik stiekem toch voor gekomen. En het is De Visexpert deze keer geheel op eigen kracht gelukt om de derde zomergast van de avond op de kant te krijgen. In 1 woord geweldig. Had Maurice toch gelijk dat na regen weer tongenschijn komt!!! Mijn avond kon vanaf dit moment niet meer stuk!!! Als klap op de vuurpijl, vang ik ook nog een maatse gul.

Deze gul gaf trouwens weer een prachtige aanbeet. Stiekem hoopte ik op een 2 de tong. Maar dat is me tot dusver nog niet gegund. Maar mensen geloof me dit gaat zeker komen. Misschien morgen wel!!!

Eindconclusie: Westkapelle is een leuke stek. Rustig en niet al te veel toerisme. min punt van deze stek is de vervelende ondergrond, die je van een hoop onderlijntjes kan afhelpen. Voor de geep is deze stek echter perfect. Misschien is het beter om voor de tong vanaf de pier te vissen. Of nog een paar vakken verder te lopen. Al met al was dit een zeer geslaagde sessie. En ben ik met een tevreden gevoel terug naar huis gereden. Reacties staan open.

M.vr.gr.
De Visexpert (www.devisexpert.nl)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *