Home Gastvissers Last minute to Zoutelande

Last minute to Zoutelande

Advertenties


Hallo visliefhebbers,

Gisteren op 19:00 ging de telefoon. Of ik zin had om naar Zoutelande te gaan. De varkensgriep grijpt snel om zich heen, maar Joost vertoond ook al de eerste verschijnselen van het ook zo besmettende tonggriep virus, die er momenteel in Zeeland heerst.

Maar ik laat mij dat dus geen 2x keer zeggen. 23:30 laag water, dus als een speer alles klaar gezet en doorgeknald naar Poortvliet voor aas.(van der Sterren)

Wat een service om 20:00 kunnen wij gewoon aan zagers en leeglopers komen en kopen we nog extra onderlijntjes voor vanavond.


Vlak voor zonsondergang gaan de lijnen te water

Omstreeks 21:00 zijn wij ter plaatse op de plaats delict.(Zoutelande) Deze keer een verslag ala Willemgaatvissen met alleen foto’s van de vis.Want beste mensen, Zoutelande brengt mij geluk dit jaar. Waar ik vorig jaar hier nog voornamelijk liep te blanken, heb ik hier nu al 2 x achter elkaar succes gehad. Sterker nog ik denk het geultje gevonden te hebben. De geheime schuilplaats van onze platte vrienden.


Hier zitten wij natuurlijk niet echt op te wachten

Na thuis nog de laatste hand gelegd te hebben aan DE TONGENLIJN van 2009 is het tijd om te beginnen. Vandaag open ik het bal met 2 ondermaatse scholletjes gevangen op de dwarrel. Altijd leuk om te zien dat je platvis onderlijn werkt. (Ik vis vandaag met 2 afhouders en 1 dwarrel met geankerd lood).


Ondermaatse wijting voor Joost

Ook Joost vangt daarna snel wat een ondermaatse wijting. Gedurende de avond vangen we regelmatig ondermaatse wijting en gul aan de leeglopers. De zager doen het op dat moment minder. Toch als het water dan echt aan het opkomen is besluit ik volledig over te gaan op zagers. Dit omdat ik denk dat de zagers het het beste doen voor de Tong op Zoutelande.

Dan is het inmiddels 1 uur na laag water en het is inmiddels weer aan het opkomen. En verteld een Limburger ons, dat hij de dag ervoor nog 4 tongen heeft gevangen, maar dat het vanavond heel slecht was. Dit was eigelijk ook onze mening en wij begonnen langzaam er al over na te denken om huiswaarts te keren.

Dan haal ik mijn hengel op en jahoor weer een mijlpaal in mijn carriere als tongvisser. Want ik vang zojuist mijn allereerste ondermaatse tong. Maar dat maakt mij niet minder blij. Want het zijn de eerste tekenen dat het dan toch begint te lopen. Na wat foto’s gaat deze tong terug het ruime sop in. En gooi ik snel weer in.


Mijn allereerste ondermaatse tong

Dan maakt de limburger er mij op attent dat ik beet heb. En ik denk bij mij mezelf, het zal wel. En laat de hengel lekker liggen. Dan zegt tie jaaaa en de andere hengel had je ook beet. Ik denk bij mezelf ben ik nou scheel of hoe zit het?


Doubletje tong en wijting

 


Mooie tongenlap van 31 cm voor de Visexpert

Toch maar binnenhalen en jahoor een doubletje aan tong en wijting. Na de ene terug gegooid te hebben en de andere in mijn vistas denk ik laat ik die andere dan ook maar checken. En ook hier weer een maatse tong. Zo pak ik dus 3 tong op rij op de zager en op mijn speciale tong onderlijn voor dit jaar. Het is nu tegen 2 uur na laag water en het is nu al de 2 de keer dat het rond deze tijd opeens begin te lopen.


En nog een tongetje voor de Visexpert

 


Wederom een mooie lap van 30 cm

 


Het slotakkoord

Jammer genoeg gaat het niet helemaal los en levert mijn laatste draai nog dit doubletje op. Maar het is weer mooi geweest. De Visexpert wint vandaag met 2-0 van Joost de Draaier, dus die stand is weer gelijk getrokken. Ook in de strijd der platten 2009 mag ik er weer een paar bij turfen en zo word het toch nog spannend. Jammer dat het vooralsnog stil blijft voor de mensen boven de rivier, maar misschien dat hier binnenkort verandering in komt? Ik heb in ieder geval vandaag weer genoten en ik denk de hotspot op Zoutelande gevonden te hebben.


Zoutelande het was weer gezellig!!

M.vr.gr

De Visexpert (www.devisexpert.nl)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *