Home Bootvis verslagen Voor het eerst weer vissen

Voor het eerst weer vissen

Advertenties


Vrijdag op bezoek geweest op het werk, even bijgepraat met mijn collega’s, een goed gesprek gehad met mijn leidinggevende en in week 30 hervat ik voor 2 halve dagen in dagdienst, daarna naar de bedrijfsarts en hij complimenteerd mij, dat ik al zo snel wil hervatten en als we over vissen gaan praten, zegt hij tot mijn verbazing; Ik zou het aanraden om het vissen weer op te pakken, dit belemmerd de genezing niet en is goed voor de conditie.

In de namiddag gelijk naar een van onze geweldige sponsoren hengelhuishuijgens gegaan om een grote portie aas, want mijn vrouw zou ook mee gaan.

Zaterdag ochtend liggen we al snel in de sluis en als we op weg gaan naar de beoogde stek, blijkt het met de zuidenwind toch wat ruwer te zijn dan we gedacht hadden, dus de gas terug naar ongeveer 35 per uur en na een goed half uur zijn we ter plaatse en we zitten een 2 uur voor laagwater en de stroming zit er goed in en als alle hengels erin liggen voelt mijn vrouw zich weer niet lekker en zegt vis jij maar alleen, want het is mij te ruw.

Ik zie al snel aanbeten en ik voel het duidelijke getik op de top, van volgens mij tong.

Voor het eerst weer vissen

Op een andere hengel van hetzelfde.

Voor het eerst weer vissen

De eerste 2 maatse zijn al snel binnen, maar goed ook, we hebben maar een 3 uurtjes om te vissen, omdat we later in de middag nog weg moeten.

Het gaat erg snel met de aanbeten en de vis komt ook erg snel binnen, vele ondermaatse, maar ook net aan de maatse erbij.

Voor het eerst weer vissen Voor het eerst weer vissen Voor het eerst weer vissen

Dan als we een half uurtje aan het vissen zijn, een gigantisch harde beet, dat kan niet missen, een haaitje, maar als ik ga draaien, voelt hij wel heel erg groot aan en ik heb mijn nieuw aangeschafte sony HD filmcamera bij, dus filmen maar! Inmiddels gaat de zon flink steken en mijn overal gaat uit. 

Maar de haai is erg mooi en als ik hem in de boot leg, gaat hij tekeer op de vuile bodem van de boot en zijn staart klappert tegen mijn been, wat pijnlijk is, maar dat zal weer wel over gaan, hij meet ongeveer 95cm, maar hij blijft niet stil liggen om te meten en mijn vrouw durft hem niet aan te raken om stil te laten liggen, dus maar niet op de foto met meetlat, komt nog wel een keer goed.

Voor het eerst weer vissen

Jammer van de vuile vis op de foto. Natuurlijk mag hij weer zwemmen.

We blijven vis vangen tongetjes en 3 Horsmakrelen achter elkaar, waarvan ik er een op de foto zet, die moeten we niet voor consumptie!

Voor het eerst weer vissen Voor het eerst weer vissen

Als de stroming eruit valt gaat het even helemaal los en ik vang een paar doubletten achter elkaar, waar weer aan de maatse bij zitten.

Voor het eerst weer vissen Voor het eerst weer vissen

Als het water weer op gaat komen, draait de boot in een keer door, omdat de wind meer naar het oosten is gegaan en nu gaat het echt helemaal los, het is niet bij te houden.

Voor het eerst weer vissen Voor het eerst weer vissen Voor het eerst weer vissen Voor het eerst weer vissen

Dan zie ik op een hengel een echte tongeklap en het is een doubletje met de grootste van de dag erbij.

Voor het eerst weer vissen

Het is inmiddels al een uur of 12 en we spreken af om voor het laatst in te gooien. Al gelijk op een hengel weer een haaie aanbeet en deze is wat kleiner, maar het blijft een leuke sportvis.

Voor het eerst weer vissen

Inmiddels heb ik gezien dat de lens van mijn foto toestel weer vuil is en nu ik de foto’s in het groot zie, vind ik het jammer dat ik het niet eerder heb gezien.

Inmiddels is de vloedstroming ontieglijk hard en aan de eerste hengels zit geen vis meer, maar de laatste brengt nog een doublet net aan de maatse tongetjes.

Voor het eerst weer vissen

Ons Marian is inmiddels wat bekomen, omdat het wat minder ruw is geworden en drinkt van ons enige blikje bier wat we hebben mee genomen en ik mag de rest onder het varen.

Voor het eerst weer vissen

We hebben vandaag 24 tongetjes gevangen, de echte kleintjes staan niet op de foto, we hadden er 4 die nog kleiner waren dan 15cm. We nemen ruim de helft mee naar huis. We hadden ook 2 haaitjes, 3 horsmakrelen en nog wat kleine scholletjes en 2 botjes.

In de sluis poetst ons Marian de boot schoon en juist na 2 uur zijn we weer thuis en nemen we een douche en gaan naar onze afspraak.

Het was weer erg leuk om eens te vissen, maar dankzij de 2 haaitjes erg vermoeiend, maar dat is goed voor de conditie.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Wim B. > juli 8, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Man man man, leuk gevist zeg!
  Proficiat, lijkt me een goede stek.
  Leuk dat je weer vissen mag.
  Mooie haaitjes ook.

  Wim

 2. Peter(Fishguppy) > juli 8, 2012

  Antwoord

  Hoi Wim.
  Ja het was een topvangst voor de 3 uur dat we gevist hebben, jammer dat de tong gemiddeld zo klein is, maar gelukkig waren meer dan de helft net aan de maat.

  als je stekinfo wilt, mag je me mailen, maar waarschijnlijk zul jij als ervaren bootvisser wel weten waar ik heb gelegen.

  Groetjes peter

 3. arno jacobs > juli 8, 2012

  Antwoord

  he Peter, goed om je weer eens te zien vissen. de vangsten zien er goed uit, veel tong en een flinke haai zeg. ik moet nog een weekje geduld hebben en dan kan ik ook 3 weken gaan vissen. ik zie je wel weer. groeten arno

 4. jack > juli 8, 2012

  Antwoord

  heerlijk om je weer te zien glunderen met vis op de foto Peter

  Lekker gevangen ook !

  Groetjes,
  Jack

 5. johan > juli 8, 2012

  Antwoord

  Goed gedaan maatje, mooie dag geweest.
  Fijn dat je weer kunt genieten

  xx

 6. Luc > juli 8, 2012

  Antwoord

  Dag Peter,

  Leuk verslag en het is dan ook prettig te lezen dat je weer je ding kan doen.
  Uw comeback is niet min. Direct raak met veel tong en 2 haaitjes. Daar kan ik voorlopig enkel van dromen. Hopelijk gaan de wind wat liggen de komende weekenden zodat ik ook nog eens buiten de kering kan.

  groetjes,

 7. ronny > juli 9, 2012

  Antwoord

  Prachtige vangst maat !!! Ik wil gelijk tekenen om op 24 augustus tijdens de sharkatag twee haaitjes te vangen. Zeker en vast goed gedaan Peter !

 8. Maup > juli 9, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ik ben blij te horen en zien dat het goed met je gaat,kunnen we weer genieten van je vangstverslagen en je altijd mooie vangsten.
  Ik heb allen maar met de dobber gevist en wel gevangen maar het loopt niet over.Ik heb nog wel een aantal foto’s en zal proberen voor de vakantie nog een vangstberichtje in elkaar te fietsen.Dadelijk even naar de stenen glooiing om te proberen met kunstaas en (diepvries) garnalen.

  Groetjes Maup.

 9. willem(gaatvissen) > juli 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Leuke vangst Peter! Mooie haaitjes en aardig wat tong.

  Vis greetz,

  Willem

 10. Ben Biondina > juli 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Prima man, dat je weer aan het vissen bent!Het lijkt mij fantastisch om weer herboren aan het vissen te zijn!

  Nou maar hopen dat je nog lang mag genieten van ’t leven!

  Vriendelijke groet,

  Ben

 11. meunenmaaier > juli 11, 2012

  Antwoord

  Peter! Goed te lezen dat je weer aan het vissen bent ! Mooie vangst hoor als ik t een beetje vergelijk met de rest vd vangstberichten uit nld 😉

  gr!

 12. Peter(Fishguppy) > juli 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Iedereen,
  ik sta weer versteld van de leuke en hartverwarmende reacties!
  Ik ben hier ontiegelijk blij mee!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *