Home Bootvis verslagen Met mijn maatje aan de R5

Met mijn maatje aan de R5

Advertenties

 

Vandaag samen met mijn maatje naar buiten, richting de R5. Rond 8 uur liggen we samen met vele andere kleine bootjes in de sluis en het schutten lijkt steeds iedere keer sneller te gaan en als we uit de sluis komen een drukte van je welste met wachtende bootjes in het water en ook op de trailer helling, vanwege de Supercup 2011, van de Deltavissers. wij varen gelijk door, omdat we hieraan niet meedoen, de tijd is voor mij te lang, ivm mijn dialyses. Al snel liggen we aan de R5 en gaan de hengels te water, er staat een gierende stroming, dus 300 gram lood erop met klapankers of Oostende lood en verzwaarde onderlijnen en leeglopers en zagers van hengelhuishuijgens mijn leverancier, als ik zelf niet kan steken. Ons Marian heeft al gelijk een erg mooie aanbeet en verzilvert de eerste maatse wijting.

Met mijn maatje aan de R5

Dan zou je denken, nu gaat het helemaal los, maar integendeel, totaal geen beet voor een uur lang in de gierende stroming, ook de vele andere bootjes die er liggen vangen weinig tot niets. Om 08.45u is het vertreksignaal van de Delta vissers gegeven en werkelijk een hele stoet van kleine en grotere bootjes komen hard voorbij varen, wat flink wat deining veroorzaakt!

Met mijn maatje aan de R5

Dan zie je dat de stroming langzaam minder wordt en na veel getwijfel, of we wel op de juiste plaats liggen, krijgt mijn vertrouwen in deze stek weer gelijk en de beten komen gestaag op gang. Voornamelijk schar en wijting en een enkele steenbolk.

Met mijn maatje aan de R5

Met mijn maatje aan de R5

Schar en Steenbolk gaan retour en alleen de 30+ Wijting gaat mee huiswaarts, om lekkerbek van te maken. Hoe minder de stroming wordt, hoe bedichter de aanbeten komen, maar telkens maar 1 vis tegelijk en af en toe 2, maar daar kiezen we zelf voor, we gaan voor kwaliteit en niet voor grote aantallen, want dan hadden we voor de Scharrenberg gekozen, wat moet je er allemaal mee?? ik kan sommige vissers echt niet begrijpen!

Met mijn maatje aan de R5

Dan krijg ik een echte klap op mijn hengel met de hoekafhoedrs, die ik ver heb geworpen, omdat dan de onderlijn platter op de grond ligt en hoe dichter hij bij de boot komt, hoe meer ik er van overtuigd ben dat het een tongetje is en hij is aan de maat.

Met mijn maatje aan de R5

Die mag natuurlijk ook mee, net als een eventuele gul of zeebaars. Ons Marian is ook weer aan het draaien en het kost haar moeite maar het lukt, een doublet, met een erg grote wijting en een steenbolk.

Met mijn maatje aan de R5

Grote wijtingen blijven we regelmatig vangen, net zoals mooie scharren en dan krijg ik weer een leuke klap op mijn hengel die uptide ligt met de verzwaarde afhouders en het is een erg leuke tong, weer een bonus zullen we maar zeggen!

Met mijn maatje aan de R5

De zagers zijn vandaag veruit favoriet, op een enkeling na, vangen we er alles op, maar na 11.00u zijn ze op en besluiten we te gaan opruimen, als we ze binnen draaien en de laatste 4 hengels brengen nog 3 mooie wijtingen.

Met mijn maatje aan de R5

Met mijn maatje aan de R5

Met mijn maatje aan de R5

Dat was weer een leuke afsluiter voor ons en dan halen we het anker binnen met de elektrische lier en ons Marian vaart terug, ze moet het ook leren en het geeft een veilig gevoel, voor als er iets mis mocht gaan met mij.

Met mijn maatje aan de R5

We maken samen de boot schoon in de sluis en de finishing tuch geven we aan de steiger en we zijn weer onderweg naar huis. Wat hebben we het toch goed.

Thuis nog een plaatje van de consumptie vis gemaakt.

Met mijn maatje aan de R5

13 dikke wijtingen en 2 tongen, we zijn tevreden!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Marc > oktober 16, 2011

  Antwoord

  Mooi verslag peter met dito vangst.
  Zag dat je as donderdag ook nog met de eurovissers mee gaat de Grevelingen op. Heb helaas af moeten zeggen ivm drukte op het werk en de vele zieken. Had ik je weer eens kunnen spreken op de boot maar helaas.

 2. Peter(Fishguppy) > oktober 16, 2011

  Antwoord

  Hoi Marc.
  Ik had gezien dat je meeging, maar jammer, volgende keer beter!

  Vang ze vrijdag aan de Baaiweg!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *