Home Gastvissers Marco, vissen aan de Noordpier

Marco, vissen aan de Noordpier

Advertenties

Na lang twijfelen vanwege de afstand ben ik afgelopen donderdag dan toch naar de Noord pier afgereisd om te proberen wat schar te vangen. Na eerst bij de gezelligste winkelier van Rotterdam Zuid, Rinus van Eagle, zoals gebruikelijk weer prima pieren ingeslagen te hebben, dan de reis begonnen.

Marco, vissen aan de Noordpier

Ik kwam rond 11.30 aan bij de parkeerplaats en stond na een „wandelingetje” van 35 minuten later, op een mooi plekje.

Marco, vissen aan de Noordpier

Was redelijk druk, eerst even aan de buren gevraagd of ze het erg vonden of ik er tussen kwam staan, wel zo beleefd. Gelukkig hadden ze geen bezwaar, het bleek alleen dat ik op het verkeerde tij was gekomen, want ze hadden de emmers al goed vol zitten met schar. Eerst de abu garcia hellbender 5 meter, met de shimano ultegra 10.000, 18/00 gevlochten lijn en 70.00 voorslag, 190 gram lood met vaste ankers met 2 verzwaarde afhouders, 1 verse en 1 gezouten pier , uitgegooid. Vanwege de stroming en de onervarenheid op de stek, eerst even met 1 stok proberen, ik wilde de buren niet gelijk boos maken door te ver af te drijven als het de stroming niet zou aankunnen. De buren werden niet boos, want die stonden er tripletten en doubletten schar uit te trekken, vooral nadat ik ze wat verse pieren had gegeven. Bij mezelf op een puitaaltje na…..niets.

Marco, vissen aan de Noordpier

Ik weet niet wat het was, de buren links gooiden ver uit en haalden tripletten mooie schar, de buurman rechts wat dichterbij, maar ook daar geregeld schar. Bij mij niets.. De tweede hengel ook opgetuigd, dwarrellijntjes..oranje afhoudertjes, alles met maatje 6 gamakatsu…niets.

Uiteindelijk gingen de goedvangende buren links opruimen en mocht ik op hun plek verder, met de eerste inworp..een enorme klap op de top, verschrikkelijk zwaar draaien.. Ik dacht een dikke gul, maar nee…een bot, wel de meest dikke en zware die ik ook had gevangen , 40 cm,…maar toch..een bot..grrrrr

Marco, vissen aan de Noordpier Marco, vissen aan de Noordpier

Gelukkig begon het daarna toch lekker te lopen, mooie scharren, zelfs doubletjes (ik vis nooit met meer dan 2 haken), wijtingkjes. Leuke visserij met uiteindelijk, toen ik om 1630 vertrok, toch een stuk of 12 mooie vissen in de emmer.

Marco, vissen aan de Noordpier

Gezellig gepraat ook, met verschillende vissers, ook leuk om te zien hoe sommigen heel leuk gul tussen de stenen vandaan stonden te sleuren. Nadeel is dat het een rot eind lopen was met mijn 130 kilo over de pier, zeker 35 minuten onderweg van de auto naar de stuk. Op de blokken klimmen om de vis binnen te draaien, als ze glad zijn ook best link, dus wel een plek voor de goed ter been zijnde, of fietsende vissers.

Anyway, leuk gevist, leuke medevissers, ik kom nog een keer terug daar!

groeten, Marco

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 10, 2014

  Antwoord

  Marco, Scheveningen of Ijmuiden? Denk Ijmuiden?

  Groetjes Peter

 2. Marco > november 10, 2014

  Antwoord

  mogge Peter, IJmuiden inderdaad.

 3. Bram Wisse > november 11, 2014

  Antwoord

  Leuk om eens wat van de pieren te horen. En een goede vangst. Wat was volgens je buurmanvissers het het juiste tij daar?

 4. Marco > november 11, 2014

  Antwoord

  Hai Bram, is verschillend..sommigen zeggen opkomend, anderen afgaand.
  Er stonden de hele dag wel mensen, en er kwam ook de hele dag wel vis boven, alleen met stilstaand niet.

 5. zeehondentemmer > november 11, 2014

  Antwoord

  Hoi Marco. Leuk om een verslag van je te lezen en dan helemaal van de pier van ijmuiden.Jammer dat je daar zo ver moet lopen naar een stek om te vissen. Maar toch leuk gevangen zo te zien in je emmer .

  Groetjes Nico.

 6. Marco > november 11, 2014

  Antwoord

  hai Nico, bedankt, lekker gevist daar inderdaad.

 7. strandjutter > november 12, 2014

  Antwoord

  HO:Marco leuke vangsten dat is de bedoeling om wat te vangen in een emmer met vis ga zo door gr jan

 8. luc > november 13, 2014

  Antwoord

  Hoi Marco,

  Lekker wezen vissen. Gelukkig had je een wagentje om die afstand af te wandelen.
  Stel je voor dat je met 10 kilo extra aan vis terug moet keren 🙂
  groeten, Luc

 9. Marco > november 13, 2014

  Antwoord

  hai Luc, dat wagentje is een must, anders is het met al die spullen niet te doen! Klere eind lopen, maar wel lekker vissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *