Home Gastvissers Eldert, vissen aan de Waterweg

Eldert, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hallo Fishguppyers

 

Na het debacle vorige week in Noordwijk moest er toch wat recht gezet worden. Deze week lekker een weekje vakantie gehad waarbij de beenspieren weer op de proef zijn gesteld en er weer een km of 100 fietsen bijgeschreven kan worden begon het echt te jeuken . En ja , nu schreef Stefan  van de week al dat hij de vissen mijn naam had horen fluisteren. Nou dan wordt het wel hoog tijd om naar de waterkant  te  gaan.

22.00 uur hoog water , wat is wijs. In eerste instantie  dacht ik vanaf een uur of 20 00 te gaan en dan tot een uur of 1. Maar hoe dichter het vrijdag werd had ik zoiets van waarom eind van de middag al niet beginnen?  Die persconferentie van 19.00 kon me ook gestolen worden , daar word je toch ook niet vrolijk van. Sja , wel dikke kans dat je een uur in de file terecht komt  natuurlijk . De vrouw was smiddags  ook al naar cursus en het bericht gelezen van H en S zag ik dat hun ook met opkomend al goed hadden gevangen en ook met licht. Dus ik om 16.00uur uur van huis . Eerste stuk file kon ik netjes omzeilen en alles bij elkaar was ik maar 10 minuten  extra reistijd kwijt toen ik bij Wout van Leeuwen  aankwam. Zodoende kon ik met licht alles nog optuigen wat echt wel mijn voorkeur heeft  . Toen kwam ik er achter dat mijn handdoek nog thuis over de verwarming lag te drogen  van de vorige  keer.  Verdraaid , die heb je toch echt nodig en wat dan? Daar doen we niet moeilijk  over  …. Hemd uit en je hebt ook een poetsdoek.

Half 6 lagen de lijnen in het water en het feest kon beginnen. En ja hoor , bot , volgende weer bot.

Even later had ik zoiets van eens kijken bij die hengel,  die ligt al een aardig poosje  in. Dat ging best zwaar , geen beet gezien , maar wel een duo tong en bot .

En wat voor tong . Mooie van 32 cm. Die zitten er dus nog steeds  . Even later weer een tong , zelfde maat ongeveer en ook niet zien bijten.

Maar waar zijn die wijtingen gebleven? Botten genoeg terwijl ik dacht dat H.enS. die van de week allemaal hadden opgevist. De pastoor was toen zijn preek voor Fishguppy al aan het voorbereiden  denk ik en zodoende verschillende  over het hoofd gezien . Rond half 9 doet Dennis een appje of het wat was . Ja , stuk of 10 botten , 3 tongen en 1 wijting .

En toen ineens ging het los . .. wijting,  wijting en nog meer wijting.

Maar bijna allemaal te klein. De bot was op. Tussen al die wijtingen door heb ik nog wel een schietgebedje gedaan of er nog een tong bij mocht in de emmer  .

Want ja de vrouw  2 en ik 2 is toch wel veel eerlijker verdeeld he.

En jawel hoor , rond een uur of half elf denk ik weer een tong . Verder allemaal wijtinkjes met soms een mooie tussendoor. Diverse keren met 3 tegelijk.

Half 12 had ik zoiets ik stop er mee . Genoeg wijting gezien en inmiddels nat geregend. En wat denk je …. Laatste draai aan de ene hengel 3 wijting en de andere hengel nog een tong plus een steenbolk.

Dit was weer een topavond .

5 mooie tongen waar ik het meest blij mee was en 5 wijtingen mee naar huis.

Ik denk wel 25 wijtingen terug voor de volgende plus 4 steenbolken en een stuk of 10 botten  . Wat wil een mens nou nog meer? Wat een hobby toch?

Met visvriendelijke  groeten,

Eldert.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 13, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, ook jij laat weer zien, dat het momenteel fantastisch vissen is, de een vangt altijd iets meer dan de ander, “geluk” zullen we maar zeggen, al denk ik niet dat geluk hier iets mee te maken heeft?
  Gewoon weer een top sessie, half november en nog 5 mooie tongen, dat moet je in Zeeland maar eens proberen, ja vroeguh, toen er nog heel veel 40+ers rond zwommen, dan kon je soms aan Dishoek of de Banjaard eens een paar van die dikke najaars lappen vangen tot half December toe, maar op de een of andere manier overheersen de laatste jaren de kleine tongetjes.

  Groetjes Peter

 2. Leen > november 13, 2021

  Antwoord

  Hoi eldert
  Dat heb je weer mooi gedaan
  En een goede keuze om eerder te beginnen
  Kwam er vd week achter dat het op dit moment niet uitmaakt of het opkomend of afgaand is
  Als er maar beweging in het water zit
  Bij stilstaand vielen alle aanbeden weg en zin we nog een uurtje gebleven maar hebben geen enkele aanbeet meer gezien
  Groetjes,leen

 3. Stefan > november 13, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, jij hebt ook weer een prachtige sessie gevist, wat heerlijke panvissen gevangen en verder de hele avond actie, prachtig hoor!
  Groeten, Stefan

 4. Jack Peelman > november 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  5 tongen,… dat is niet verkeerd, dus 2 voor de vrouw, 2 voor jou maar dan krijgt Dennis er maar één? Waarschijnlijk heb je in hem al genoeg eten gestoken 🙂 .

  Leuk gevist met een aangenaam verslag erbij.
  Helemaal top !

  Groetjes,
  Jack

 5. JEFF > november 13, 2021

  Antwoord

  Hé eldert,
  Je hebt weer lekker een portie vis!
  Koppie leeg en goed weer.
  Nu hemd weer goed wassen en morgen weer aan! Haha
  Succes voor de volgende

  Jeff

 6. Henry > november 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Een prachtig verhaal van je visbeleving aan de waterweg. Vijf mooie tongen en dat nog op deze tijd van het jaar da’s gewoon Super !!Je bent net als wij begonnen met botten en nadien net als bij onze visserij een zondvloed van wijting helaas veelal ondermaats ( meeuwenvoer mar ja, die beestjes moeten ook eten) Toch evenals bij ons ook mooie exemplaren om ‘n lekkerbekje van te creëren. Wij moesten helaas ophouden omdat we door onze voorrraad van 2kg. pieren waren, wijting is nogal een veelvraat maar al met al, ook jij hebt ‘n mooie portie vis. Als beloning zal je vrouw met een lekker ruikend zeepje je hemd wel in ‘n sopje doen, gelukkig voor jouw moeten we weer anderhalve meter afstand houden anders ruiken en denken omstanders dat er ‘n viskraam in de buurt staat. Veel plezier en goede vangst bij de volgende.
  Groetjes, Henry

 7. hugo > november 13, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Dat heb je weer mooi geflikt man, 5 tongen op dit moment van het jaar is niet mis. Spijtig dat de wijtingen zo klein waren want anders was je emmer ook te klein geweest en moest je overuren maken om al die vis te fileren. Ik steek altijd 2 handdoeken in mijn viskoffer na het kuisen van mijn materiaal dan kom ik dit niet tegen, of heeft het te maken met de ouderdom ha ha. Dit geeft toch een beter gevoel hè als aan Noordwijk want dat was ploeteren en niet vissen. Veel succes bij je volgende trip.

  Grts. Hugo

 8. Gino > november 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Weer een top sessie na je mindere wedstrijd op het strand!
  Die 5 mooie tongen is zeker niet mis rond deze periode, jammer dat de grotere wijting je in de steek liet.
  Toch weer lekker gevist jammer van je hemd… als dat maar goed komt thuis, hèhè.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 9. Jack Jozen > november 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert

  Wat een geweldige vis trip en zo te zien op de zelfde plaats als waar wij van de week waren en ook zo,n beetje op de zelfde manier vaal kleine wijting en dan ineens begint het grote wijting en hele mooie tong .Je hebt er mooie foto,s bij gezet Eldert ze zijn iedere keer prachtig ,en een vraag Eldert wat voor angels gebruik jij wij gebruiken gamakatsu 5283 LS ik ben benieuwd wat ieder zowat gebruikt misschien interessant .
  Veul Groetjes Jack.

 10. Eldert > november 13, 2021

  Antwoord

  Haha , dat hemd ligt daar op plaats delict. Zooooo makkelijk he om ergens te vissen waar ook vuilnisbakken staan. . Scheelt thuis ook weer van die stinkkranten in de kliko. En vanavond….. alle tongen gaan de pan in , de verdeling is bekend . Soms best wel makkelijk als je vrouw niet zoooo een heel grote eter is.

 11. Kenneth > november 13, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Het is toch top dat je in november 5 mooie hebt gevangen. Daarnaast nog veel wijtingen en botten. Mooie foto’s en een leuk verslag.
  Groetjes Kenneth.

 12. ies > november 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Wederom een top dag en tja helaas wordt het de tijd van kleinere wijting, maar hallo 5 tongen en dan nog 30 ers wat wil een mens nog meer. oke ik weet het een gul van 60en een zeebaars van 50 zouden ook op prijs gesteld worden maar ook met deze vangst wordt je vrolijk. Tja handdoek vergeten hmmm waar ken ik dat van. gelukkig draag ik bij het vissen een spijkerbroek ( trouwens ook als ik niet vis)en ach zelfs als ik de handdoek niet vergeet doe ik vaak de handen aan mijn dijen af. uiteraard gaat hij dan direct in de was .
  uiteraard volgende sessie weer de vissen waar je op hoopt bij de rammelende toppen.
  Groetjes Ies

 13. Eldert > november 13, 2021

  Antwoord

  Ha Jack , bedoel je de hengels of de haken?
  Hengels gebruik ik de Penn Affinity twin tip . In de waterweg met de harde top.
  Wat betreft haken , ik pak altijd de Gamakatsu F314 maatje 8 . Ga ik met de boot dan maatje 4 . Deze haken bevallen mij nog steeds het best

 14. Erik > november 17, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert,
  weer een tof verhaal. Ik ken het gevoel wat je overvalt als je niet al je visspullekes bij je hebt als je aan het water arriveert. Zelf heb ik inmiddels standaard wat doeken onder mijn stoel in de auto, voor het geval dat….
  Gaaf dat je nog zoveel mooie tongen gevangen hebt, dat maakt veel goed.
  Ben benieuwd wanneer de tongen afgelost worden door de schar…..

  Groetjes,
  Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *