Home Gastvissers Marco aan de Waterweg

Marco aan de Waterweg

Advertenties

hai Peter,

vanwege uitblijvende vangsten heeft het lang geduurd maar hier komt ie dan! En nogmaals vreselijk bedankt voor al je hulp! Na veel wijze raad van Peter, die heel veel geduld heeft met deze weer beginnende zeevisser, heb ik dan toch eindelijk wat gevangen waarvan ik een verslagje durf te schrijven! Na wat mooie wapperlijn onderlijnen te hebben geknoopt met wat leuke slimmigheden van breakaway, en gewapend met de beroemde oranje afhouders dan eerst richting het beerkanaal getrokken. Toen ik aankwam zat er een heer te vissen, die een uur of drie zat, maar nog geen aanbeet had gezien. Blijkbaar had mijn 130 kilo gestalte dan toch effect, want terwijl ik naast hem stond, klabammmm,, mooieeee tik op een van de twee hengels. Mooi dik scholenbaarsje, eruit op levende mesheften, dat geeft de burger moed. Snel geïnstalleerd , mijn abu penn 5 meter stok en de shimano forcemaster 450, alletwee met shimano ultegra 10.000, 15.00 gevlochten lijn , 70.00 voorslag. Wind stond echter pal op de kant, krachtje 5,…dus de afstand was niet te halen. Na een half uurtje schoon geblazen te zijn met europoort wind…verkast naar de botlek, 2 kleine tongetjes en naar huus.

Marco aan de Waterweg

daar alle tongetjes van de afgelopen 4 sessies in1 pan gedaan..(ja dat paste, vangsten waren niet bijster goed, en de visser ook niet..) en heerlijk gegeten

Marco aan de Waterweg

Dan vandaag, met mooie dikke zagers van die lelijke hagenees uit Rotterdam zuid (geintje Rinus, ouwe kanjer!), naar waterweg getogen..1 uurtje voor hoog aan de rand van het water, hengels in de steun.

Marco aan de Waterweg

Marco aan de Waterweg

1 met wapperlijn gamakatsu 2/0 en de imp van breakaway, 200 gram ankerlood, en de andere platvisondelijntje met oranje afhouders en gamakatsu lf-5013 maatje 4. Na een 20 minuten wat lichte tikjes op de breakaway lijn, even voelen… en draaiennnnn met die koffiemolen, hij hangt, mooi gulletje van 38 cm.

Marco aan de Waterweg

15 minuten daarna ook een heel klein subtiel tikkie op de platvislij….ik vertrouw het niet en draai in. Zwaaar draaien, en hier ene iets dikker gulletje van 45 cm…

Marco aan de Waterweg

Daarna nog 3 uur gestaan, gene beet meer gezien, en genoeg apanehaar om ene mooie pruik voor mijn kale kop mee te maken… maar lekker gevist…

groeten, en Peter, bedankt!!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 1, 2014

  Antwoord

  Nou Marco, ik moet zeggen, ziet er erg leuk uit!
  Het pannetje vis, doet me de vingers aflikken, alleen al bij het zien!
  Nou nog ff leren de zelfontspanner te gebruiken, zodat wij kunnen zien wie Marco is? Nee hoor geintje, mag jij natuurlijk zelf bepalen!
  Op naar de volgende!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > september 1, 2014

  Antwoord

  Hoi Marco.

  Moet zeggen dat jij ook weer mooie foto”s heeft gemaakt. En dat jij dan ook nog vis heeft gevangen is de dag weer compleet toch.
  En op naar de volgende visdag.

  Groetjes Nico.

 3. Marco > september 1, 2014

  Antwoord

  Ja Nico, was een lekkere visdag!
  Peter, vispannetje was eigenlijk een improvisatie, ik wilde tongetjes eerst lekker bakken in geklaarde roomboter…ik bak vis altijd buiten vanwege lucht, en net toen ik wilde beginnen met bakken vielen er ook bakken…regen.
  Dus toen de tong met de geklaarde boter en wat witte wijn heeeeel langzaam in de oven laten garen….eigenlijk minimaal net zo lekker!

 4. Werner > september 1, 2014

  Antwoord

  Hey Marco,

  Leuk verslag!
  De gul is dus ook al aanwezig zie ik, misschien een goed voorteken?
  Hoop er ook een paar te vangen van het jaar..

  Wat smaakt ie goed het “zelf gevangen vis”!

  Groetjes Werner.

 5. Marco > september 1, 2014

  Antwoord

  Hai Werner, ik denk toch een beetje een gelukstreffer hoor, beide beten kwamen direct na elkaar, daarna niets meer! Zelf gevangen is het lekkerste ja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *