Home Gastvissers Nico, strandvissen aan Zoutelande

Nico, strandvissen aan Zoutelande

Advertenties

Hey Peter en Visvrienden. Nadat Ik met mij Vismaat Johan 5 dagen terug heb gevist in Zoutelande. Was het deze keer de beurt om met mij broer Jan daar weer eens te gaan proberen. Het getij was deze keer ook niet best namelijk tegen 20.35 laag water.

Maar eerst hadden wij nog op tijd het aas besteld bij de fam Dixhoorn en gingen wij die ophalen tegen 16.30. En daarna op onze gemakje naar Zoutelande toe gereden. Bij aankomst daar hadden we plek genoeg maar wat wil je met dat betalen schrik toch wel mensen af. Maar voor een paar uurtjes is dat te doen he en dus eerst onze spullen uit de auto gehaald goed aan gekleed omdat er veel wind stond nu. Toen wij de dijk over kwam was het water al aan het zakken en konden we weer in dezelfde vak staan. Wij hadden deze keer de wind van achteren en gingen we met drie uurtjes afgaand water mee.

Deze keer hebben we met een hengel gevist omdat de pieren nu wel wat aan de grote kant waren. Als onderlijn heb Ik gevist eerst met afhouders de bekende waar de meest mee vissen. Maar na een paar uren daarmee ben Ik overgeschakeld na dwarrellijn met twee haken. Om zodoende nog wat aas te besparen omdat we eigenlijk nog wat te vroeg aan de waterkant stonden. Het water ging nu wel zeer snel af met de wind er op nu  en was het wachten of we met ze twee ook vis na boven konden halen vandaag.

Dat gebeurde pas tegen bijna op zijn laagst en was toen tegen20.30 5 min voor laag en haalde Jan zijn eerste kleine Schar na boven. Ik volgde ook na 5 min later met een kleine botje en bij alle twee deze niet zien bijten.

Toen Ik tot mij verbazing heel ver gooide wat ik normaal die afstand niet kan bereiken. Ging het op een kort te tijd los  met twee keer met twee stuks vis er aan twee Scharren en 1 keer Schar met Bot er aan.

Jan bleef op 1 Vis staan en toen het water weer na een tijdje ging opkomen. En begon het ook donker te worden begon de ellende Ik had op een korte tijd twee onderlijnen kwijt door die rand. En Jan zei vette pech en zei hij ook nog dat het de beurt was om te gaan vangen en bij mij het minder werd. Had hij ook nog gelijk en begon het te lopen bij Jan en haalde hij ook ineens twee vissen na boven. Ik denk wel dat daar onder water een hele rand met onderlijnen met Lood leg. En dat vist niet lekker jammer dus Wij zijn uiteindelijk gestopt tegen 21.30 en nog met 1.5 uurtje opkomend water gevist. Jan had totaal ook 6 Scharren gevangen en ik zelf had er 6 waarvan 4 Scharren met twee Botten er bij. Wij stonden uiteindelijk maar met twee man vanaf het strand dus plek genoeg en ook veel gelachen samen en dat is ook al heel veel waard. Een broer die ook graag vist net als ik en dus op naar een volgende sessie dan weer.

Groetjes Nico. Voor alle visvrienden goede vangsten toegewenst als je ga vissen.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. fishguppy > april 20, 2023

  Antwoord

  Ha Nico, leuk verslag weer! Jammer dat de vis niet echt los kwam. Wist je dat ze die afhouders klik afhouders noemen? Weet je waarom? Wil je met maar 2 haken vissen, klik je de bovenste er gewoon af, zodat je met 2 haken vist.
  Volgende maal meer aas en vis toegewenst!

  Groetjes Peter

 2. Eldert > april 20, 2023

  Antwoord

  Ha Nico
  Weer een mooi verslag van jou met mooie foto’s erbij. Weer lekker met je broer op stap geweest naar het mooie zoutelande. En dan ook nog je visje weten te vangen. Zelfs met oostenwind. Wat ik nou zo typisch vind. …. zelf was ik zaterdag in zoutelande samen met de vrouw en de hond. Ik parkeerde mn auto bij de overgang bij speeltuintje en daar heb ik helemaal niks zien staan over betaald parkeren. Ook niet dat je daar niet mocht parkeren. Maar goed , hengels had ik niet bij me . Ben net geopereerd aan een liesbreuk en moet het even een paar weken rustig aan doen.
  Groeten Eldert

 3. Hugo > april 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Toch weer vis gevangen,ik hou persoonlijk niet zo van Zoutelande vanwege die rand. Hopelijk gaat het nu wat aanwakkeren met de vis,dan kan ik uit mijn luie stoel kopen. Volgende maal niet te zuinig zijn met het aas hè,want als de 🐟🐟 azen is het vissen snel voorbij hoor ha ha. Weer een leuk verslag gemaakt van je visdag met je broer Jan.Succes bij de volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 4. Stefan > april 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico, leuk verslag weer en met mooie foto’s van de gevangen vis.
  Een broer (the) zat er voor mij niet in, maar kan me goed voorstellen dat het reuze gezellig was!
  Groeten, Stefan

 5. ies > april 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico, weer een heerlijk verslag van het vissen aan het strand, wederom opgefleurd met mooie sfeer en vangst foto’s. Jammer van het te weinige aas want twee hengels verdubbelt natuurlijk je vis kansen en tja die kleiranden zou men moeten verbieden. maar een gezellige avond met je broer is ook altijd top. Uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende toppen en een maal panvis toegewenst.
  Groetjes ies

 6. Martijn Boone > april 20, 2023

  Antwoord

  Hallo mannen, weer een mooi verslagje van jullie met ontzettend jaloers makende foto’s erbij! Toch vind ik jullie vangst netjes aangezien je maar met 1 hengel gevist heb! Dit kan allemaal slechter toch? En die grote pieren…. ik heb zelf liever wat kleiner voor deze platvis! Maar dan moet je ze zelf steken, alleen dan kun je precies met de juiste maat pieren vissen wat je zou willen. En vaak ontbreekt daar de tijd voor of het getij is verkeerd om te steken. Wat betreft de vangsten kan het nu alleen maar beter worden? Het water in de oosterschelde was maandag nog maar 10.9 graden. Ik hoop ook snel te gaan, dit jaar nog 0,0 keer geweest…. maar Eldert, daar komt snel verandering in he…. Suc6 met de volgende visdag!

 7. Leen > april 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico
  Weer een leuk verslag met prachtige foto’s
  En toch ook weer een paar vissen gevangen
  Groetjes.leen

 8. Henry > april 20, 2023

  Antwoord

  Hey Nico,
  Na lange tijd ook weer samen met je broer Jan naar het strand. Parkeergeld en de redelijke kosten van aas zijn dingen die onze hobby er niet aangenamer op maken. Maar zoals altijd wordt gezegd; “Een hobby mag geld kosten!!” en een zelf gevangen vis is uiteraard veel lekkerder dan die van de visboer. Het begint er op te lijken dat de vis zich stilletjes aan weer beter wil laten vangen en dat werd ook de hoogste tijd. Je hebt er ’n mooi verslag van gemaakt en na jullie visserij ook nog ’n lekker maaltje vis voor de pan gescoord, prima toch!
  Ik wens je wederom veel plezier en een goede vangst bij je volgende sessie.
  Groetjes, Henry

 9. Nico > april 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter en Visvrienden. Allemaal weer bedankt van jullie leuke reactie”s op mij visverslag. En Eldert beterschap toegewenst en dat jij ook snel weer aan de waterkant sta.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *