Home Gastvissers Zeebaars met de dobber

Zeebaars met de dobber

Advertenties


Hoi Peter, Zoals ik al vertelde in mijn reaktie op je laatste vangstbericht ben ik van de week met een dobber gaan vissen op zeebaars .Afgelopen zondag ben ik naar de Grevelingen gereden om met een kruisnet en een garnalennet steurgarnalen te gaan vangen.Met het kruisnet ging het wel minder snel dan met het schuifnet maar de garnalen die uit het kruisnet kwamen waren over het algemeen een stuk groter.Helaas ben ik de foto’s hiervan kwijtgeraakt maar die maak ik nog wel eens over.Op advies van de scharrejager naar de Maasvlakte/europoort gereden om het op verschillende plekken te gaan proberen.Ik had nog een paar dobbers maar degene die mij het beste beviel was een zogenaamde “slider”die we wel eens voor het vissen met levend aas gebruikten.

Zeebaars met de dobber Zeebaars met de dobber

Mijn dobbers, waaronder de slider

Van deze dobber zet je een rubbertje op je lijn en steek je het touwtje hierin op je gewenste diepte,de foto spreekt voor zich het bolletje op de antenne heb ik weggeknipt en hierop een breeklichtje geplaatst.Ook heb ik een oude dobber gebruikt waarin je een breekstaafje in een plastic pijpje laat zakken en dit afsluit met een dopje.Onder de dobber een paar grote korrels lood en 20 Cm boven de haak een klein loodje.zondag met delevende garnalen zondag veel betengehad maar de baarsjes die ik ving waren klein van stuk.

Zeebaars met de dobber Zeebaars met de dobber

Het was snel laat en de ton met garnalen mee naar huis genomen en in leven gehouden mbv van wat luchttoevoeging.

Zeebaars met de dobber

Garnalenton

In leven gehouden tot maandag 4 uur ,ik besloot er toen een diepvrieselement bij te kieperen en echt een half uur later waren ze de pijp uit.Achteraf had ik het moeten weten want de kwekerijen doden ze nl.ook met ijs water dit schijnt de meest humane manier te zijn,ze kunnen niet tegen snelle temperatuurdaling.Balen zeg nou moet ik vanavond met dode garnalen gaan vissen.De maandagavond was ondanks de dode garnalen echter de beste mede omdat ik waarschijnlijk een compleet andere stroming had, het waterwas veel lager dit kwam waarschijnlijk omdat de wind het water niet tegenhield,die was nl.compleet weggevallen.Een achtal kleine baarsjes gevangen, een krab een bolkje, 4 maatse baarzen voor de pan een aantal misslagen plus dat ik een enorme baars verspeelde ,hij was een minuutje bezig toen hij mijn haak van de knoop losbrak.

Zeebaars met de dobber

Zeebaars met de dobber 

Zeebaars met de dobber Zeebaars met de dobber

Zeebaars met de dobber 

Zeebaars met de dobber 

Zeebaars met de dobber 

Zeebaars met de dobber

4 mooie pan baarzen

Het was een leuke avond.Dinsdagavond weer wat garnalen gaan vangen en weer dobberen,deze avond slechts twee maatse baarzen en wat kleintjes.Woensdagavond met mijn broer nog een paar uurtjes,slechts een paar aanbeetjes waarbij alleen de garnalen van de haak werden gevreten, verder niets.Nog bij een aantal vissers gaan kijken die met loodkopjes een stuk terug bezig waren die echt grote aantallen vingen ,maar ook heel veel materiaal verspelen.Nee met de dobber vind ik leuker, op 4 avonden slechts een dobber en 6 haken verspeeld.

Allemaal de groetjes, Maup.

P.S. Wist je dat ik een garnalenfuik heb besteld?,Ik heb er al een ligplaats voor gevonden.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 24, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup, dan moet ik maar eens bij jou op les komen!
  Ik ben jaloers!

  Groetjes peter

 2. Westlandse Willem > september 24, 2010

  Antwoord

  Mooi hoor dat vissen met een dobber.
  Steurgarnalen vangen deden we vroeger al.
  We gebruikten dan heel simpel een lege velg (spaken er nog in, band er uiteraard af) van een fietswiel. Daarop werd dan een stuk fijnmazig vitrage gespannen met behulp van wat wasknijpers en grove rijgdraad en klaar was het vangnet. In de haven van Maassluis lieten we dan de boel gewoon vlak naast de kade zakken, poosje wachten, en ophalen. Garnalen te over!

 3. Paul > september 24, 2010

  Antwoord

  Knap gedaan Maup! Tis je gegunt :))

 4. willem(gaatvissen) > september 25, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup,

  Lekker gevangen! Mooi sessie, dus met dooie steurgarnalen gaat het ook hmmm, als ik weer eens in de buurt van de grevelingen ben kan ik ze vangen en invriezen.

  Vis greetz,

  Willem

 5. scharrejager > september 26, 2010

  Antwoord

  mijn ervaring is dat levende het beste vangen, maar diepvries kan ook, probeer wel dat ze nog redelijk bevroren zijn als je ze aan de haak doet, na ontdooien worden ze slapper en gooi je ze makkelijker van de haak.

 6. jef tienpont > oktober 16, 2017

  Antwoord

  ik heb me laten vertellen dat een breekstaafje op de dobber de zeebaars zou afschrikken !
  niet dus bij u
  Jef

  vraagje , hoe diep vis je dan, tegen de bodem of er boven ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *