Home Gastvissers Waardebonnen inwisselen en vissen aan de Westerschelde

Waardebonnen inwisselen en vissen aan de Westerschelde

Advertenties

Hé Peter en andere guppy’s,

 

Van de week kreeg ik een email van Meister Fishguppy himself.

Jullie waardebonnen zijn verstuurd!

Nou dan weten jullie het wel, het begon al te kriebelen, wat gaan we kopen??

 

Zaterdag ochtend maar betijds ons bed uit om maar eens te gaan neuzen bij Mario van SuperCatch in Willebrord.

Iets voor 9:00 stonden we al te springen voor de deur maar nog geen gehoor… Is ie wel open?

Even later ging er een raam open ” Jo, mannen het is zaterdag hoor, rustig aan. Ik gooi hem open!”

De deur stond nog maar op een kier of ik kreeg al een bak koffie in m’n handen geschoven.

Wat een geweldige service heb je daar toch! Ik hou er van! Niks geen gezanik, doe maar normaal en samen doen we gek! Heerlijke vent is het!

 

Nu had ik natuurlijk weer een andere hengel kunnen uitkiezen maar we hebben ( in overleg met de jongens) besloten om onze onderlijn materiaal bak maar eens goed aan te vullen!

Afgelopen jaar helemaal vertrouwd geraakt aan de Gamakatsu haken maar helaas zijn ze nog maar op weinig plaatsen te koop. Laat Mario die nou nog meer dan genoeg hebben hangen!!

Hier er voldoende van weg gepakt, een voordeel verpakking met kraalwartels voor de zijlijnen, een klos nylon voor de staande lijnen en een pakket bindelastiek (voor het gullen avontuur wat Stefan en ik dit jaar echt gaan aanvliegen)

En hier en daar nog wat klein spul.

Dan ook nog een 3 ons pieren voor vandaag en we gaan op pad hoor mannen!

 

We moesten ook nog even wat taart halen voor bij de koffie straks thuis

Ferde mocht vandaag zijn eerste deel van zijn verjaardag gaan vieren!

 

Stefan en Amara zouden vandaag ook langs Mario rijden om ook de waardebonnen van hem te gaan verzilveren en hij kwam met een schitterende Vercelli Oxygen Cobra aanlopen!

Hij had al even een paar keer geprobeerd met de Cobra van Bredt en was ook overtuigd!

Van de week al even een mailtje naar Mario of hij hem nog had liggen en zo was de deal al gesloten..

( Stefan en Amara brachten overigens ook nog een leuk cadeau mee voor Ferde, Triops! Een prehistorisch water beestje wat je op kweekt in een bak water, uiteraard dat wij dit een geweldig iets vinden! Hier over horen jullie nog wel meer)

 

Maar goed nu moesten we toch echt eens de taart naar binnen gaan harken, de bak koffie achterover gaan slaan en maken dat we aan het water gaan komen… Ouwehoeren aan tafel is iets waar we toch ook wel een behoorlijk wereld record mee zouden kunnen neerzetten..

De laatste spullen nog in de auto en samen begonnen we aan de reis naar het stukkie water bij Walcheren om daar ons geluk eens te gaan beproeven. Het is overigens voor Stefan een kleine 2 uur tuffen maar nu met het verjaardagsfeestje heb ik hem zo ver kunnen krijgen ..

We zitten het een 10 minuten in de auto of de telefoon gaat… Amara die belt naar Bredt dat papa moet plassen, Bredt reageert en zegt ja die van mij waarschijnlijk ook… Ja wij zijn op elkaar afgestemd..

De rest van de reis gaan nog prima en we hebben niet meer hoeven te plassen.

 

Tegen 13:00 komen we aan op de stek en zo snel als we kunnen gaan er een 6 stukken lood richting de overkant.

De ene met een wapperlijn, de andere met de toverstokken, de een met en de ander zonder kralen. Gewoon maar eens kijken of iets verschil zou gaan maken.

Al binnen 8 tellen krijgt Stefan een leuke rammel en nadat hij zijn tweede hengel heeft geworpen, mocht hij al een botje naar boven halen, niet waar we voor kwamen maar de 0 is eraf.

 

Hierna werd het stil, heel stil.

Een twee uren gingen voorbij zonder dat we ook maar enig teken van leven kregen.

Enkel Amara en de jongens wisten een grondeltje te vangen maar die twee kale knarren stonden alleen maar duimen te draaien.

En nu? Gaan we proberen de trucendoos te openen of? Neuh we waren allang al blij er eindelijk weer eens uit te zijn samen en konden hard lachen om die idiote André die zich binnen 10 minuten van egaal wit/zwart naar niet egaal grijs had weten te toveren.

 

Stefan stak het gas aan en het eerste blik worsten verdween in de pan en binnen een paar minuten kwamen de eerst broodjes worst voorbij, niet dat het echt koud was maar iets warms ging er wel in.

Nadat we wat worsten hadden verorberd zijn we maar weer eens gaan draaien en beide kregen we wat vis op de kant, een botje hier en daar maar vooruit.

Met dat Stefan en ik toch maar een blikje open trekken krijgt hij een geweldige rammel op z’n net nieuwe hengel, nog even weet hij z’n draaidrang de kop in te drukken maar als hij na een paar tellen behoorlijk dubbel klapt is het hek van de dam en vliegt hij erin!

Ik zie de stok behoorlijk rond gaan en Stefan begint al bijna te zweten…

Het is een stuk grotere bot als daarnet hoor!

We zien iets van een schim komen en beginnen beide keihard te lachen! Een dikke tong komt daar de kant op, gevolgd door een kleine wijting. Maar een tong waar we nog lang niet van hadden durven te dromen om deze nu al te gaan vangen! Een goeie 34 cm en erg dik!

Hoppa!

 

Onze dag was al helemaal top! Samen hebben we absoluut niet die drang om de vriezer te vullen. ( Die van ons beide ligt eerder vol met vlees als met vis) maar het allerbelangrijkste gewoon samen eruit en lol hebben, dat was na 3 minuten al geslaagd maar dat hij dan even zo’n tong eruit weet te halen .. geweldig!

Ik ga ook maar weer eens draaien. De eerste hengel een botje en een kleine wijting.

De tweede brengt een mooie schar!

Zo hebben we toch al 5 soorten op de kaart voor vandaag en we hebben het helemaal goed voor elkaar, niets geen klagen.

Stiekem spreken we al over afsluiten en even later komt Rex aanlopen met een mooie wijting van Stefan voor de meetlat, een dikke 29 cm!

En daarmee sluiten we samen de dag af.

 

Ik heb het samen met de jongens enorm naar m’n zin gehad en Stefan met Amara niet anders!

Heerlijk kunnen shoppen, ouwehoeren, een visje vangen maar vooral heel erg veel kunnen genieten van een paar hengels die de halve dag stil stonden. Maar onze monden niet. Goud!

 

Savonds kon ik nog even mooi het nieuwe fileermes van  Visfileren.nl  proberen en tja, dat is een aanwinst hoor! Als boter

Stefan en de kids

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hey mannen, echt genoten om zo een mooi en avontuurlijk verslag te mogen plaatsen van jullie, chapeau!!!
  Allereerst, Ferde een hele dikke proficiat en een heel mooi weekend binnenshuis toegewenst!

  Jeff, fantastisch omschreven verslag en Stefan natuurlijk, fantastisch gewoon, een mooie, tong van 34, daar droomt iedere vissen normaal al van, maar dan rond deze tijd, terwijl vadertje winter rondwaart, ongelooflijk! Zou het een vroege zijn of een late, wie zal het zeggen? Denk dat ze er gewoon niet wegtrekken, maar in de grond slapen en je moet er maar precies voor gooien? Het is maar een gedachte?

  Afgelopen ochtend werd ik er al door Mario, persoonlijk, op geattendeerd, dat ik dat goed had gedaan, met de bonnen, hij had nog nooit een zo gelukkig gezin in de winkel gehad, als dat van Jeff. Nou dat vond ik dan weer hartstikke leuk en daar doen we het voor!

  Ik wens jullie samen veel plezier en goede vangsten op jullie volgende vistrips, maar dat gaat zo te lezen wel lukken!
  Jeff, prachtig gefileerd, trouwens! Gaat niets boven een nieuw vlijmscherp mes.

  Jeff, ik heb er zelf even jullie groeten bij gezet, op het einde van het verslag, zodat de site weet, wie het geschreven heeft.

  De vissen staan in de lijst!

  Groetjes Peter

 2. Gino > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff, Stefan en de Kids,
  Aller eerst een prettige verjaardag gewenst aan Ferde natuurlijk.

  Dan die Mario van Supercatch een zalige kerel vind ikzelf ook altijd goed gemutst en ja de koffie staat altijd klaar is toch top!! En de service is ook altijd goed en recht door zee.

  Dan je verslag met de foto’s is weer van een kwaliteit dat er niet veel kunnen of nadoen hoor, chapeau.
  Wat moet ik zeggen van die tong pff… stikjaloers ben ik erop dat mag je weten. Een tong in de winter is toch niet normaal man dat seizoen is niet aan de orde en dan het formaat we zullen ons best moeten doen om die er nog af te vissen denk ik of zou het nog eens een topjaar worden?? De filets zien er prachtig uit mooi gedaan.
  Kan me ook al weer voorstellen hoe Andre er uitzag 😂
  Mannen proficiat nog hoor.👍
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Nico > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff. Kids en Stefan. Alle eerst weer een prachtig verslag er van gemaakt en ook met zeer mooie foto’s er bij. Dan ook nog een mooie Tong gevangen met andere vissen er bij. Ook nog een fijne verjaardag met Ferde toegewenst vandaag. En proficiat met je Prijs die je heb gekregen van Peter zeer verdiend. Ja onze wedstrijd vanochtend is niet door gegaan jammer. Maar met dit weer nu kan ik het wel begrijpen lekker binnen blijven. Hopelijk de volgende keer veel succes toegewenst en ook met je mooie hengels die ik op de foto zag.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. Stefan > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hoi allen, Amara en ik hebben een heerlijke dag achter de rug. Eerst bij Jeff thuis verwend en kennis gemaakt en de gezinsleden die we nog niet ontmoet hadden, daarna lekker een paar uurtjes vissen en ravotten op een voor mij nieuwe stek. Het is inderdaad een heel eind rijden, maar dan sta je wel op een heerlijke stek vanuit de auto te vissen. Ondanks dat er geen supervangsten te verwachten zijn momenteel (maar dat is op andere stekken niet anders) hebben we de toppen toch een aantal keer zien dansen.
  De waardebon van maestro fishguppy Peter is besteed aan een prachtige hengel, waar ik al een paar maanden over aan het kwijlen was, stapje voor stapje veranderd mijn materiaal in wat verouderd naar lekker modern en de vangsten zijn daar ook naar. De werpafstand is prima en met wat tips van Jeff gaan we kijken om er nog wat extra’s uit te halen, wie weet wat er dan nog te gebeuren staat, want dat ik nu al een aantal keer soort van mazzel heb gehad, dat weet ik best. De tong heeft een mooie bestemming gekregen en alvast eet smakelijk.
  Jeff heeft er een fantastisch verslag van gemaakt en hopelijk mag ik het de volgende keer weer doen, haha.
  We gaan dit jaar nog vele mooie avonturen beleven!
  Groeten, Stefan

 5. Henry > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hey mannen en viervoeter Andre,
  De dag beginnen met Fishguppy cadeaubonnen verzilveren is sowieso al ’n goed begin. Om 9.00 uur bij Mario is standaard koffie van moeders terwijl Mario de tijd neemt om te ontwaken. Zijn assortiment is prima om iedere visser te laten watertanden en dat alles voor een schappelijke prijs, daar gaan we allemaal voor toch !! Jullie hebben ondanks de schrale vangsten van de afgelopen tijd warempel toch maar weer verschillende vissoorten op het droge getakeld, in deze tijd ’n dikke tong van 34 cm, Geweldig!!!!
  Met ’n blik warme worsten en ’n hond die zich gedraagt als ’n kameleon hebben jullie weer de nodige lol gehad aan de waterkant en daar draait het tenslotte allemaal om, leuk om zo’n verslag te lezen.
  Ik wens jullie uiteraard wederom veel plezier en ’n goede vangst bij de volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 6. ies > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hey mannen en jonge dame, dat was zo te lezen weer een top dagje wat gezelligheid betreft, wederom tot uiting gebracht door een heerlijk en vlot te lezen verslag. Ferde een heel goede verjaardag toegewenst, denk dat het wel zal lukken. Leuk dat de nieuwe hengel is ingewijd met een top vangst van een uitzonderlijk vroege tong, dat er maar meer mogen volgen. Veel succes voor de volgende sessie toegewenst.
  Groetjes ies

 7. Leen > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff
  Je heb er weer een leuk verslag van gemaakt met de kids
  Zelf vind ik altijd gezelligheid ook belangrijk tijdens het vissen met mijn maatje
  Beetje slap ouwehoeren en wat vangen dan kan je dag niet meer stuk
  Groetjes.leen

 8. Eldert > februari 6, 2022

  Antwoord

  Ha mannen en vrouw
  Jullie hebben weer een topdag achter de rug . Eerst shoppen bij Mario wat al een belevenis op zich is . En dat waar onze maestro voor heeft gezorgd . Geweldig dat ie dat gewoon even doet. Dat stimuleert op diverse manieren . En dan weten jullie nog leuk vis te vangen ook . En wat voor een! Een prachtige tongenflap van 34 cm. Die staat al gelijk scherp genoteerd. En dan in februari , het is haast niet te geloven. Een nieuwe hengel zo inwijden , dat belooft heel veel genot . Ik geloof vast en zeker dat er nog heel veel gaan volgen. Ik denk dat Stefan zn visvirus dit jaar heel wat eerder is aangewakkerd als vorig jaar. Mannen , en jongedame heel veel succes met de volgende vissessie . We horen er van .
  Groeten , Eldert

 9. Jack Jozen > februari 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Dame en Mannen.
  Allereerst Hieperdepieper Gefeliciteerd Ferde.
  Wat hebben jullie een top dag gehad dat is genieten zo en dan gelijk met de nieuwe hengel een topper vangen wie had dat gedacht ik denk niemand een super tong in de winter ligt het aan de hengel?.Maar je hebt er wel weer een prachtig verslag van gemaakt Jeff,ja bij Mario is het goed toeven Moeder begint gelijk met koffie en dan word Mario wakker en wat je ook nodig hebt het is er daar kun je met je winbonnen goed terecht geen enkele site die dat doet alleen Fishguppy super Peter.. Met zo,n dag begint het visvirus al vroeg in het seizoen te komen op naar de volgende sessie de eerste kanjer staat er al .
  Heel veul groetjes .Jack.

 10. hugo > februari 7, 2022

  Antwoord

  Hallo Iedereen,

  Dit is een dagje om jaloers van te worden, eerst gaan schoppen in de snoepwinkel van Mario met de gewonnen bonnen van FISHGUPPY dan naar de bakker om taart 🎂 hoe leuk kan een dag beginnen mannen, Jullie hebben er daar een gezellige boel van gemaakt aan de Westerschelde. Stefan jij zet ons direct op scherp met je mooie tong van 34cm dikke proficiat man. Ferde een gelukkige verjaardag en dat je dit jaar veeeel vis mag vangen. Je hebt er een mooi verslag met leuke fotos van gemaakt Jeff. Veel succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *