Home Gastvissers Peter, vissen aan de waterweg

Peter, vissen aan de waterweg

Advertenties

Vrijdag begon het weer onhoudbaar te kriebelen dus ik moest er weer aan toe geven,

Vissen.

Spullen ingeladen, naar de Waterweg gereden, aas gehaald bij Wout die helaas geen pieren meer had (heb ik er toch altijd graag bij), maar genoeg zagertjes van goeie kwaliteit. Daarna naar het water en spullen klaarmaken. Een hengel dichtbij en de ander ruimschoots in de vaargeul. Het was taai de visserij, wel verschillende baby botjes maar geen tong.

Krabmans was wel actief, 10 min en de haken waren schoon. Nou heb ik vorig jaar eens staan kijken bij het Noordzee kanaal en daar stond iemand te vissen op tong en die had een lampje in zijn onderlijn geknoopt, zo’n Chinees ding wat begon te knipperen zodra het met water in aanraking kwam. Hij had daar succes mee zei hij. Ik kreeg zo’n ding van hem en moest het maar eens proberen. Aangezien de tong nog niks deed heb ik de vis kist eens omgekeerd en dat ding zelfs gevonden ook. Heb hem ingeknoopt onder het mom van: niet geschoten is zeker mis en zowaar hij knipperde zodra hij het water raakte.

Zagertjes vernieuwd, ingegooid en geloof het of niet, binnen een paar minuten een stevige klap op de top, dus binnen gedraait en jawel een doublet tong.

Ik had ze net van de haak af, visserij controle, 2 man sportvisserij Nederland, 2 boa’s en een politie agent. 5 man voor mij alleen? 🤣 🤣 Maar goed, opnieuw beaast, ingegooid en toen ging het fout, het lood vloog maar de lijn volgde niet dus alles weg. Nieuwe onderlijn erop maar de rest van de avond niks meer gevangen.

Ik geloof niet zo in die tierelantijntjes maar vond dit toch wel erg opvallend. Misschien dat anderen er ervaring mee hebben.

Het was in ieder geval fantastisch weer en sfeertje met de andere vissers en de visdrang is weer ingedamt.

 

Iedereen weer klapperende toppen toegewenst en de groeten uit Drenthe.

Peter de V.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Gino > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter d V,

  toch weer lekker de hobbu kunnen uitoefenen, jammer dat de zomervis weer ruimschoots afwezig was zoals bij vele andere onder ons ! Nou 5 man voor controle dat is zeker genoeg toch, pff….
  Zo een lampje aan de onderlijn heb ik nog nooit gezien of iets van vernomen…lijkt me ook puur toeval hoor ik geloof er ook niet zo in ,maar ja je weet het nooit hé .
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 2. Jeff > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hé peter,

  Je bent er weer even uit geweest!
  Die lampjes waren toen toch zo’n hype voor de gul? Ik meen 20 euro voor zo’n ding en ze waren niet aan te slepen!
  Ik zelf heb ook nog wel eens wat geprobeerd met loodjes waar een kniklicht in kon naar resulteerde vaak in een krab invasie.

  Succes voor de volgende

  Jeff

 3. Meunenmaaier > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Paar jaar geleden had je de hele esca. Deze lichtte op zodra het in contact kwam met zout water. Ik had er toen 2 gekocht en een paar vissessies vergeleken met de onderlijn zonder esca. Toentertijd alleen vergeleken tijdens vissessies op het NZK. En elke keer ving ik meer op de onderlijn met esca dan zonder. Daarna heb ik de proef op de som nogmaals genomen in Noorwegen. Aldaar boven mijn shad/pikker 1 of 2 breekstaafjes gemonteerd (de esca s lagen inmiddels op de bodem van het nzk) en ook daar viel het op dat degene met breekstaafje meer en grotere vis ving dan degene zonder….

 4. Henry > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hey Peter,

  Toch weer lekker de zilte lucht van de waterweg op kunnen snuiven, heerlijk toch!!
  Helaas zijn de vangsten nog steeds overal aan de magere kant terwijl krabbemans overvloedig aanwezig blijkt te zijn. Met controle is uiteraard niks mis, dat ze met ‘n groepje komen controleren is begrijpelijk in deze tijd, als de controleur alleen komt riskeert ie immers dat ze hem zwemles geven zeker in de nachtelijke uurtjes. Wat het lampje betreft, in mijn ogen is het puur toeval dat je meteen ‘n doublet tong aan de haak had maar …..wie weet!!!! Ik ga de volgende sessie proberen of de tong beter bijt als ik de kroonkurk van ‘n fleske trappistenbier langs m’n aas hang!!
  Veel plezier en natuurlijk een goede vangst bij je volgende visserij.

  Groetjes, Henry

 5. Peter de Vries > juli 12, 2021

  Antwoord

  Henry
  🤣🤣🤣🤣 Ik zie het voor me, die kroonkurken aan je lijn. Trouwens niks mis mee met zo’n trappistje en ook met die controle niet.
  V. W. B. Dat lichtje ga ik toch nog een experimenteren, ik hoor tenslotte ook regelmatig over iluminiserende afhouders. You never know.
  Peter de V

 6. Nico > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter .d. V. Lekker toch nog even aan de waterkant gestaan ook als de vangsten waren tegen gevallen. Je heb er toch een leuk verslagje met foto er op gezet. Ja de krabben zijn er zo mee weg met het aas en hopelijk voor de volgende keer meer succes toegewenst alvast. Ook ik heb een paar jaren terug in het donker ook gevist met een breekstaafje vlak boven het lood. In November en met die onderlijn toen ook goed gevangen dan….. Het is altijd uit proberen niet dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 7. Eldert > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter
  Die esca , ik kan me ze nog wel herinneren ja. Dat moest het grote wonder worden ja . Als je die aan je ondelijn deed dan zou je zo een emmer vol vis hebben . Ik wist niet dat ze nog bestonden. Ik schat dat het 20 jaar geleden was dat ze op de markt kwamen. Ik durfde ze alleen te gebruiken als ik op de boot ging vissen en dat is 1 keer geweest volgens mij. Stel je voor, aan de kant…. altijd gaat er wel een lijn verloren , dan weer 15 euro’s kwijt . Mij waren ze te duur. Maar ga jij ze maar gebruiken, ik ben heel benieuwd
  Groet Eldert

 8. Stefan Groenheide > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter, mooi verslag, goed verhaal. Die lampjes, voor mij nieuw, maar wel interessant. Ik krijg mezelf momenteel niet naar het zoute en vermaak me een beetje op zoet. Praat me niet van boa’s, het is voor de goede zaak hoor, maar het lijkt soms wel dat de onschuldige de dupe zijn van de foute types. Laat ze lekker met zijn 5en naar de Maasvlakte rijden….
  Groeten, Stefan

 9. Jack Jozen > juli 12, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter
  Dat heb je knap voor elkaar twee tongen de meeste gaan de laatste tijd met minder naar huis ,maar ja niet iedereen heeft een geheim wapen maar goed dat de Boa,s het niet gezien anders mmmm. Maar het is de laatste tijd echt sprokkelen om een visje te vangen ik heb het wel eens geprobeerd met een breeklicht maar geen verschil maar we zullen maar denken Slechte tijden Goede tijden de aanhouders winnen, en die kroonluchters van het dakloze bier van Henry werken ook niet Ha . Veul groetjes Jack.

 10. ies > juli 13, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Toch weer er op uit geweest en lekker aan de hobby toegegeven, helaas meer krabben gevoerd dan vis, maar dat zijn dingen die helaas voorkomen. Van dat licht geloof ik direct dat het effectief kan zijn, daar ik reportages gezien heb van handlijn vissers die nachts vissen met een lamp op de achterplecht en daarmee de vis naar zich toe lokken. Ik wens je veel succes bij je volgende sessies.
  Groetjes Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.