Home Strand en kantvisserij Vissen aan Dishoek Strandweg, met Yuri

Vissen aan Dishoek Strandweg, met Yuri

Advertenties

Woensdagavond weer eens een keer samen met mijn neef/visvriend Yuri afgereisd naar Vlissingen om het strand aan De Strandweg te bevissen met de achterliggende gedachte om een tong te kunnen verschalken.

Na een fikse wandeling gaan de hengels te water en gaan wij wachten op wat komen gaat en natuurlijk u raad het al, is het weer Yuri die al gauw de eerste vissen vangt, gewoon al voor het donker, een klein botje en een doubletje van een ondermaats gulletje en een scharretje.

Dit simpelweg omdat hij nu eenmaal de gave bezit om nog verder dan ik te kunnen werpen.

Dan draaien we simultaan binnen na het zien van felle aanbeten en zie welk een prachtig resultaat dat brengt!!

Dan valt de duisternis snel in en onze lampen gaan snel aan en dan gaat het in een rap tempo met het vangen, een enkele schar en vele kleine gulletjes.

Wij zijn natuurlijk op de hoogte van het feit dat Paul op dit moment aan het Nollestrand staat te vissen en vragen ons af of hij ook wat vangt, maar hem kennende denk ik het wel!!.

Bij ons gaat het vangen in ieder geval gewoon door, alleen Yuri heeft in eerste instantie de pech dat hij vele kleine gulletjes vangt, waaronder een triplet met een schar erbij en ik vang regelmatig een schar.

En dan terwijl ik weer een doublet van gulletjes vangt, kan Yuri het weer niet laten om de eerste tong van het seizoen weer te vangen, potverdikke.

Deze keer is hij maar een kleine 30 cm, dus kleiner dan de eerste van vorig jaar, maar toch lekker om zo vroeg een tong te vangen en toch zeker als de vangst uit een doublet van tong en schar bestaat, zoals nu voor Yuri.

Yuri zijn avond kan weer niet meer stuk, maar die van mij ook niet, omdat ik weer een kneiter van een schar vang, waar ik ook blij mee ben.

Dan is het zo tegen 23.00u en het zou om 23.30u volgens het getijde boekje laagwater zijn, maar de harde stroming gaat dan al naar de kant van links, dus opkomend water, erg raar vindt ik, maar het is niet anders, maar toch vangen we nog steeds, nu een doublet van schar en gulletje en aan de andere hengel een net aan de maatse gul.

Dan komt de harde stroming er echt in en we besluiten om 11.30u maar om langzamerhand beide hengels op te ruimen en bij Yuri brengt de eerste hengel die hij opruimd nog een mooie schar.

Bij mij brengt de eerste hengel die ik opruim geen vis maar de tweede een erg mooie schar, dus ik ben weer de lachende laatste.

We zijn blij dat we eens een keer een andere stekkeuze hebben gemaakt, omdat we nu weer mooie scharren hebben, niet erg veel maar toch een maaltje, Yuri neemt 4 scharren en een tong mee naar huis en ik 6 scharren en een gul, de laatste tijd aan het Nollestrand was het wat de schar betreft erg mager, hier is het dan ook een stuk dieper en beter naar mijn eigen visie.

Maar wel jammer dat de massaal gevangen gulletjes weer aan de kleine kant waren!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.