Home Visrecepten Noordzeetong Meunière

Noordzeetong Meunière

Advertenties

Beste visvrienden,

kijk eens naar dit filmpje van Belgische kok Peter Goossens en zie, wat hij zegt over de vel en misschien een nog gemakkelijke manier om de vel te verwijderen dan ik. Alleen haal ik aan het water al de schubben eraf en maak een kleine snede voor de ingewanden, Let vooral op de manier van afbakken en het sausje van de aangebakken boter en citroensap, echt super lekker!

Let vooral op, wat Peter zegt over de witte vel!

Probeer het gewoon, heb ik ook gedaan en wil niet anders meer! Echt zonde als je de witte vel verwijderd! Hij is mijn grote voorbeeld en heeft vele filmpjes op you tube staan! Voor mij is dit de enige juiste wijze van Tong Bakken!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. hugo > juli 28, 2020

  Antwoord

  Helaba Peter,

  Ziet er echt lekker uit jong,Peter goossens is wereldtop,maar wanneer maak je ze klaar!dan kom ik wel even naar de wouwse plantage ha ha.

  Groetjes Hugo

 2. Eldert > juli 28, 2020

  Antwoord

  Jeetje man…. ik heb nu net pauze. Bij het zien van het filmpje begin ik bijna te kwijlen. Helaas geen tong op het menu maar een paar simpele bammetjes.
  Ieder geval bedankt voor het delen , Peter.
  Groet Eldert

 3. Gino > juli 28, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Idd een top kok…vele dingen van gezien toen op TV, echter in ben een echte tegenstander van citroen en vis of eten in het algemeen! En nog iets ik laat steeds de kop eraan als ik ze klaar maak geeft veel smaak af.
  En wil ook wel even passeren in de Wouwse Plantage hoor als je eraan begint, haha.

  grtjs Gino

 4. Peter(Fishguppy) > juli 28, 2020

  Antwoord

  Zoals ik al aangaf, iedereen mag komen proeven. Gino, is helemaal niks mis mee, net de kop, doe ik bij echt grote tongen ook, maar dan in oven en eventueel larderen.

  Grtjes Peter

 5. ies > juli 28, 2020

  Antwoord

  lol, mijn vriendin eet bekant haar vingers er al bij op als ik ze alleen met zout en peper bak, ik laat haar dit filmpje dus niet zien.
  groetjes ies

 6. Ronny > juli 29, 2020

  Antwoord

  Zou je tong ook kunnen roken? Gr. Ronny

 7. Peter(Fishguppy) > juli 29, 2020

  Antwoord

  Ronny, alle vis is rookbaar. Heb het ook geprobeerd, maar voor mij zijn er maar 3 vissen geschikt, je moet zachte vis hebben, aal, makreel en forel.
  Wijting gaat ook wel, maar bot en tong, vind ik veel te vast.
  Henk, zo ie zo gelijk

  Groetjes Peter

 8. Peter(Fishguppy) > juli 30, 2020

  Antwoord

  Beste visvrienden, ik heb dit filmpje geplaatst, voor jullie, de mensen die niet weten hoe ze een tong schoonmaken en bakken en ik heb hier ook weer mijn best voor gedaan, maar heb toch het gevoel dat dit niet door alle schrijvers word gewaardeerd, waarschijnlijk omdat ze het zelf beter weten, of te steeg zijn, om een reactie te geven? Ik onthoud alles en nu zit ik toch weer een beetje met de vraag, waar doe ik het nog voor?

  Groetjes Peter

 9. ies > juli 30, 2020

  Antwoord

  hallo Peter,
  Dat ik zeg dat ik het alleen met zout en peper maak is omdat ik lui ben hoor, niet omdat de manier van het filmpje niet goed is, wie ben ik ten slotte om,hebben een chef zijn eer niet te gunnen. Dus mocht mijn reactie je gekwetst hebben, mijn excuses, ik heb nooit de bedoeling om mensen te becommentariëren.
  Groetjes Ies

 10. Peter(Fishguppy) > juli 30, 2020

  Antwoord

  Hey Ies, jij hebt mij echt niet beledigd en zout en peper, dat is persoonlijke smaak, heeft niks met de witte vel en het bakken te maken!

  Grtjes

 11. gino > juli 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  kop omhoog man je doet dit hartstikke goed deze site…en de reacties die je niet aanstaan gewoon negeren en naast je neerleggen !! Dat is niet altijd gemakkelijk ik heb dit ook moeten leren. Hopelijk zit ik hiet voor niets tussen, haha.
  Dus gewoon verder doen zoals je het nu doet er is geen betere site voorhanden voor deze groep vissers.

  grtjs Gino

 12. ronny > augustus 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, ook al vis ik zelf niet meer toch vind ik jouw site nog altijd supergoed om eens te lezen! Sorry for the rest, the fishguppy is the best !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *