Home Strand en kantvisserij Tong en Gul vissen in de Europoort

Tong en Gul vissen in de Europoort

Advertenties

Beste Fishguppynaren,

Al vele jaren volg ik Fishguppy op de voet en het is altijd weer even lekker ontstressen met al die mooie verhalen en vangstverslagen. Vooral het leesgemak en de vele diverse onderwerpen zijn reuze interessant, van onderlijnen knopen tot materiaalkeuze en zelfs hoe de gevangen vis te bereiden.

De drijvende kracht achter dit geheel is in mijn ogen Peter “Fishguppy”.(Natuurlijk samen met Paul) Ik heb een paar maanden geleden het besluit genomen om mij weer meer toe te gaan leggen op het zeevissen, ik vond het eigenlijk niet eerlijk tegenover Fishguppy om wel jarenlang plezier te hebben aan de site zonder er iets voor terug te doen. Dit heb ik na overleg met Peter in de vorm van sponsoring ongedaan gemaakt. Zodat iedereen optimaal kan blijven genieten van deze super site.

Tijdens eerdere contacten met Peter hebben we afgesproken om samen eens de lijnen nat te gaan maken. Enkele weken geleden was daar onze eerste ontmoeting op de boot van Ludo van Northseacharters. Het was voor mij gelijk duidelijk dat Peter een bijzonder prettig mens is en een visser pur sang. Op deze tocht heb ik al schitterende vangsten mogen boeken met een doublet maatse tongen en een kreeft.

Nadien hebben we afgesproken om een keer samen met zijn twee te gaan vissen, hier had ik natuurlijk wel oren naar.

Gisterenavond was het dan eindelijk zover en dat heb ik geweten. Man man man wat een mooie vis hebben wij gevangen!

Zodra we geïnstalleerd zijn en ik mijn hengel voorzie van Peters onderlijnen kan het feest beginnen. Peter bijt na pakweg 5 minuten al de spits af met een maatse tong en dat ze maats zouden worden deze avond dat is wel duidelijk geworden.

Olea olea wij vangen Solea solea

Mijn toppen blijven nog akelig stil. Ondertussen zie ik Peter zijn hengel alweer dansen en het eerste doublet gul tong is een feit.

Olea olea wij vangen Solea solea

Dan is het mijn beurt om een heftige beet te verzilveren ik hoop op tong maar moet tevreden zijn met een flinke bot waar er nog vele van zouden volgen.

Olea olea wij vangen Solea solea

Ondertussen wordt er een drankje gedronken en een hapje genuttigd.

Peter zijn hengel staat weer uitbundig te klapperen en brengt weer een mooie tong.

Olea olea wij vangen Solea solea

Na enkele botten gevangen te hebben is ook eindelijk de eerste tong voor mij een feit. Hij meet maar liefst 36cm wat een lappen joh.

Olea olea wij vangen Solea solea

Olea olea wij vangen Solea solea

Peter zou deze avond in totaal 6 tongen weten te vangen waarvan alle ver in de 30 cm.

Olea olea wij vangen Solea solea

Ook bracht hij diverse gullen op de kant waarvan 2 mooi maats en een enkel botje.

Olea olea wij vangen Solea solea

Ik was deze avond de “bottenkoning” maar met 4 super mooie tongen van ook alle boven de 30 cm kan die titel me echt gestolen worden.

Olea olea wij vangen Solea solea

Olea olea wij vangen Solea solea

Olea olea wij vangen Solea solea

Olea olea wij vangen Solea solea

Olea olea wij vangen Solea solea

Na onze totaal foto, vang ik nog de grootste tong van de avond, met net geen 40 cm!

Olea olea wij vangen Solea solea

Over de locatie kan ik kort zijn het is ergens tussen Rotterdam en de Noordzee het water is er nat en na eb wordt het er vloed.

Aan alle trouwe lezers die zelf ook graag een hengeltje uitgooien en zelf niet schrijven komop jongens pak die pen. Aan Peter zal het niet liggen en hij is toch echt afhankelijk van de vangstverslagen die ingestuurd worden!

Tot slot wil ik jou bedanken Peter voor alle goeie zorgen en een onvergetelijke start voor mij op Fishguppy.

PS: Weet er iemand een goeie bijnaam voor mij?

Aan alle een goede vangst gewenst

Groeten Jordi

JDL machines Goirle

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Jordi,
  was echt superleuk met je!
  Jou zo zien te genieten, als je een vis ving en dan je werpafstand, die gewoon door het vissen zeker 20 meter vooruit ging op het tijdsbestek van 3,5 uur wat we gevist hebben!

  “De lachende tongenmepper”,is dat wat voor jou, als bijnaam?

  Fantastisch geschreven Jordi!

  Groetjes Peter

 2. De Lachende Tongenmepper > oktober 4, 2014

  Antwoord

  Bij deze

  De Lachende Tongenmepper!

  Groeten Jordi

 3. Maup > oktober 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Jordi en Peter,

  Prachtig verslag met hele mooie vissen.Ik zie groen van jaloezie,die tongonderlijnen wil ik ook.;)

  Groetjes Maup.

 4. Luc > oktober 5, 2014

  Antwoord

  Hey Jordi en Peter,
  Wat een verslag en wat een mega mooie tongen. Alvast bedankt voor je sponsoring zodat we nog lang kunnen genieten van deze site. Volledig met je eens dat Peter een prettig mens is. Echt een gulle goedzak die man.
  Groeten,
  Luc

 5. zeehondentemmer > oktober 7, 2014

  Antwoord

  Hallo P.eter en Jordi

  Ook namens mij hebben jullie twee alweer een prachtig maaltje vis naar boven gehaald. En dan met mooie foto”s ook er bij . Wat Peter betreft daar moeten eigenlijk meer mensen van zijn en sluit ik ook bij aan omtrent een prettig mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *