Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Wim Schouten, visvakantie in Ijsland

Wim Schouten, visvakantie in Ijsland

Advertenties

Ha Peter,

Al jaren het idee gehad om ons jaarlijkse vis trip op Langeland eens af te wisselen met een vis trip naar IJsland, echter was er nog niet van gekomen maar nu toch gerealiseerd.

Mijn doel was om een kabeljauw met de hengel te vangen groter dan 1 meter, in het verleden wel grotere gevangen maar dan met een handlijn maar nooit met de hengel.

Afgelopen 9 mei zijn onze zoon Roy, vis maat Hans en ondergetekende met Iceland Air vertrokken van Schiphol om na ruim 3 uur te landen op Kevlavik bij Reykjavik.

Daarna 6 uur met de bus naar Westfjord waar we in Sudavik verbleven en we de beschikking hadden over een leuk vissershuis met een auto en een vissersboot.

De eerste dag 10 mei zijn we uitgebreid geïnformeerd betreffende regels en wetgeving in IJsland m.b.t. visserij, gebruik van de boot en veiligheid.

De eerste visdag was mijn doel reeds uitgekomen, ik ving binnen 5 minuten een kabeljauw van 1,16 meter met een gewicht van 15 Kg.

We hebben i.v.m. het weer/wind 7 dagen van de 10 kunnen vissen waarbij we 25 kabeljauwen boven de meter gevangen hebben met uitschieters voor Roy met een kabeljauw van 1,38 meter met een gewicht van 25 Kg en Hans 1,20 meter met een gewicht van 16 Kg.

In totaal hebben we in 7 dagen met 3 vissers 2500 Kg kabeljauw aangeland en ongeveer 15 zeewolven.

Een reis om niet snel te vergeten.

Mvg,

Wim Schouten

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Fishguppy > mei 28, 2024

  Antwoord

  Hey Wim. fantastisch dat jullie droom is uitgekomen, mooi man.
  Hier zaten vroeger ook grote kabeljauwen, maar zo groot ook weer niet.
  Menig vissers zal hier jaloers op zijn, waaronder ikzelf.
  Grtjes Peter

 2. ies > mei 28, 2024

  Antwoord

  Hey Wim wat een mooi verslag, opgefleurd met schitterende foto’s, nee zo groot heb ik ze nog niet gezien en ben dan ook blij te zien dat deze kuitfabrieken nog bestaan.
  Succes bij je volgende record poging.
  Groetjes Ies

 3. Henry > mei 28, 2024

  Antwoord

  Hoi Wim,
  Tjee man, dat is inderdaad een vistrip om nooit meer te vergeten👍Joekels van kabeljauwen, dit moet welhaast een ontzettende kik geven als je zo’n knoepert aan de haak hebt. Ook ik heb nog enkele spekhaken in m’n kist liggen die dateren uit vroegere tijden, toen werd in ons kikkerlandje ook menigmaal een leuke gul gevangen maar nooit van dit formaat, helaas is dit verleden tijd😰De mooie foto’s maken dit visverslag helemaal compleet en een droom voor menig zeevisser. Succes en veel plezier bij je volgende visserij.👍
  Groetjes,Henry

 4. Nico > mei 28, 2024

  Antwoord

  Hoi Wim. Alle eerst prachtige foto’s genomen van de vissen en ook van de omgeving. En elke visser hier wel over dromen en met een leuk verslag er bij top.

  Groetjes De Zeehondentemmer. Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *