Home Belangrijke mededelingen parkeerbeleid Veere, update

parkeerbeleid Veere, update

Advertenties

Veere past parkeerbeleid aan: jaarkaarten goedkoper en bordjes bij Zoutelande worden weggehaald

Nog voordat ze zijn ingevoerd, past de gemeente Veere de parkeerregels weer aan. Het college zegt dat te doen omdat er zorgen leven over het parkeerbeleid in de gemeente. Kosten voor jaarkaarten worden verlaagd en de bordjes die bij de entree van Zoutelande hangen met de tekst ‘Tageskarte 50,-‘ worden weggehaald of afgeplakt.

 

Drukte op de zeedijk tussen Domburg en Westkapelle (foto: Omroep Zeeland)

 

De jaarkaarten voor vaste bezoekers van het strand zouden 150 euro gaan kosten. Dat wordt nu vijftig euro goedkoper. Inwoners die al een jaarkaart hebben gekocht krijgen automatisch vijftig euro teruggeboekt. Het voorstel heeft ook gevolgen voor een andere gemeente: het college in Noord-Beveland wil op dit gebied op één lijn zitten met dat van Veere en stelt voor de kosten van de jaarkaarten ook te verlagen tot honderd euro.

Daarnaast wordt het het gebruik van de VisiteMinuut-app goedkoper: van 2 cent naar 1 cent per minuut. Inwoners gebruiken die app voor het ontvangen van visite.

Ook het college in Noord-Beveland stelt de gemeenteraad voor om het bedrag van jaarkaarten aan te passen aan dat van Veere.

Het college wil verder onderzoeken waar vergunninghouders in Domburg, Veere en Zoutelande parkeren. Op die manier moet duidelijk worden waar nog parkeermogelijkheden zijn voor mensen die in de gemeente wonen en werken.

 

Dagkaart Zoutelande (foto: Omroep Zeeland)

 

Ook is het college bij nader inzien niet blij met het welkom dat toeristen krijgen in Zoutelande. Onder het bord met de tekst Blij dat je hier bent, hangt het bordje met de tekst Tageskarte 50,-. Vóór 1 april worden die borden weggehaald of afgeplakt.

Begin deze maand werd bekend dat de gemeente Veere langs de hele kust betaald parkeren invoert. De gemeente gaat alle kustparkeerterreinen van het waterschap huren om betaald parkeren in te voeren. Ook in de dorpen moet dit jaar of volgend jaar worden betaald voor een parkeerplaats. Op die manier wil de gemeente dagtoeristen laten meebetalen aan de voorzieningen.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(fishguppy) > maart 27, 2021

  Antwoord

  Gino, bedankt voor de bijlage!
  Gr Peter

 2. Gino > maart 27, 2021

  Antwoord

  NO prolemo… deze info is voor iedereen nuttig. 👍
  Grtjs Gino

 3. Gino > maart 27, 2021

  Antwoord

  NO problemo dus🤭😂

 4. Jeff > maart 27, 2021

  Antwoord

  Je zou bijna de soap nog even afwachten en dan is het maar 25 euro per jaar . ..
  Gooi het op voor een buitenlands kenteken en laat ons er van los!

 5. Nico > maart 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Gino. Leuk van je info hier kunnen de mensen wat mee. Maar het word onderhand niet leuk meer om je hobby uit te voeren. Dus dat word straks dan lekker dichtbij huis gaan vissen.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 6. Hugo > maart 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Gino,

  Bedankt voor deze info, maar vanaf en tot welk uur moet men dan betalen aan de parking van de Golfbaan! aangezien ik er altijd s’nachts ga vissen.

  Groetjes Hugo

 7. gino > maart 27, 2021

  Antwoord

  Hugo,
  sorry van uren ben ik ook niet op de hoogte…als ik iets vind hoor je dit nog .

  grtjs Gino

 8. Hugo > maart 28, 2021

  Antwoord

  He’ Gino,

  In ieder geval bedankt voor de info en de moeite die je er aan besteed voor je collega vissers.

  Groetjes Hugo

 9. Tom > maart 29, 2021

  Antwoord

  Alles wat in de krant staat is nog niet waar. Op 18maart jl heeft de Gemeenteraad van Veere met 1 stem meerderheid besloten de tarieven voorlopig ongewijzigd te laten. Nu ligt er een voorstel van wethouder Wisse CDA op tafel om het jaartarief te verlagen tot 100,– euro in plaats van 150,== euro. Deze week zal de raad daarover beslissen. Het uurtarief wordt op dit moment nog niet over gedacht om dit te wijzigen, niettegenstaande boze reacties van vooral de locale middenstand,
  Zoals het op het ogenblik is gelden de tarieven van maart tot en met oktober van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur avonds. Maar ook daar is het laatste woord nog niet over gezegd.

 10. Tom > maart 29, 2021

  Antwoord

  Woensdag 31 maart 8.30 Gemeentehuis Domburg extra raadvergadering. Voorgesteld wordt tot uitstel tot 1 okt van alle nieuw maatregelen en van de verhoging van tarieven.. Tarieven die tot nu toe golden blijven van kracht tot 1 okt.. Dit alles in verband met de gigantische commotie die hier in de Gemeente is ontstaan..
  De verantwoordelijke partijen voor deze chaos zijn P.v.d/A Groen links. Dorpsbelangen en toerisme en het CDA.

 11. Peter(Fishguppy) > maart 30, 2021

  Antwoord

  Dank je Tom, voor je bijdrage!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *