Home Gastvissers Maup gaat vissen

Maup gaat vissen

Advertenties


Hoi Peter, Afgelopen weken de Pierenpomp getest (samen met Maggie),wat best goed ging,het is alleen moeilijk om te bepalen waar de in- en uitgang vande pieren zich bevind.

Maup gaat vissen

Hij is getest in de grevelingen op een laagje water van 10 Cm en aan de Oosterscheldekant bij Bruinisse. 

Maup gaat vissen

Maup gaat vissen 

Maup gaat vissen

Soms zoog je een zager op en dan weer een zeepier.Qua aantallen kun je beter steken dan zuigen,eigenlijk moet je zo’n pomp alleen gebruiken voor tappen.Wat ons opviel was dat de opgezogen zagers in het water aangevallen werden door een soort kleine slijkvisjes van een cm of drie en niet door de krabben of garnalen die er toch ook in grote getalen zaten.Deze visjes beten de zager in de zijkant en draaiden dan rond waardoor de zager compleet verscheurd werd.Volgens mij zijn deze visjes de oorzaak van onze lege haken.

Maup gaat vissen 

Maup gaat vissen 

Maup gaat vissen 

Maup gaat vissen

Maup gaat vissen

Ook nog steurgarnalen gevangen om te gaan dobberen in het Europoortgebied op de (mij) bekende plaatsen.Zowel met de Dobber als met kunstaas geen enkele Baars weten te vangen terwijl er door andere geheimschrijvers toch echt wel werd gevangen (zie foto).Met laag water zag ik in een poeltje veel gespetter en vond ik een aantal kleine snoekbaarsjes waar ik ook nog mee aan het dobberen ben geweest echter zonder succes.Ik zou wel eens willen weten waar Willem de S. en zijn sekte al die baarzen vangen.Op het strand van Terheijde ook nog een keer wezen vissen met Bram waar ik op de hele avond(van 21:00 tot 02:00) slechts een bot en een paling ving.

Maup gaat vissen

Maup gaat vissen

Iedereen de groetjes, Maup.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 9, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup, leuk verslag weer en ik ben erg blij dat iemand mijn theorie over de krabben nu eens onderbouwd!

  Groetjes peter

 2. willem(gaatvissen) > september 9, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup,

  Leuk dat ie werkt!;-). 1 bot en 1 paling is tegenwoordig een goed resultaat op Ter Heijde, ik had de laatste keer niets daar. Nog last gehad van kelp zeewier?

  Vis greetz,

  Willem

 3. Maup > september 9, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter en Willem,

  Ja, Peter het is nu wetenschappelijk aangetoond dat het niet de krabben zijn die ons aas eraf vreten haha. En Willem, het is bijna 2 weken geleden dat ik op Ter Heijde was dus dat was nog voor jouw sessie.

  Groetjes,
  Maup

 4. Scharrejager > september 9, 2010

  Antwoord

  Dag Maup,

  Iedere willekeurige stek aan het Callandkanaal kan met laagwater of hoogwater zeebaars opleveren. Vis op een diepte van 1,8 mtr en een afstand van 2 tot 10 mtr uit de kant.

 5. Maup > september 10, 2010

  Antwoord

  Beste Willem de S.,

  Dit keer heb ik niet in het Calland gevist maar op Beer/Hartelkanaal maar ik ga het zeker op het Calland proberen,maar ook hier heb ik nog nooit succes met de dobber gehad.

  Bedankt, Maup.

 6. Paul > januari 20, 2024

  Antwoord

  Leuk verslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *