Home Gastvissers John aan de Waterweg

John aan de Waterweg

Advertenties


Hallo Peter en alle volgers van je site,

Vandaag zondag 15-01-12 eindelijk, na vele weken van veel wind en regen, weer eens gaan vissen. Gisteren belde een vismaat op om te vragen of ik mee ging naar de waterweg. Even snel een blik op de waterstandentabel gaf me niet direct een goed gevoel (laagwater om 12.45 Hoek van Holland, ik probeer net als jou te gaan bij opkomend water met een kleine verhoging)). De stek waar hij heen wilde is er een waar ik altijd ver vandaan blijft in verband met de stroming en het vele materiaal verlies wat je daar kan hebben. Maar omdat ik toch wel weer eens wilde vissen afgesproken om tien uur op de stek.

John aan de Waterweg John aan de Waterweg

De eerste worp was al direct een vastzitter en even dacht ik eraan om gelijk mijn spullen weer in te pakken om een meer comfortabele stek te zoeken. Toch maar gebleven en met het thermo ondergoed, warmtepak en af en toe een zonnetje was het zelfs heerlijk vertoeven en gezellig bijpraten met mijn vismaat. Wegen de omstandigheden hier had ik ervoor gekozen om met 1 hengel te vissen. Eigenlijk vanaf het begin veel aanbeten maar steeds wist de vis (of de krab?) zich onderweg te lossen. Na een uur toch de bekende doorbuiger en het eerste gulletje was binnen.

John aan de Waterweg

Daarna volgden nog een paar kleine en mooie gullen tot om half twee de stroming er helemaal uitviel en we ook niets meer vingen. Al met al een heerlijke dag en ondanks het verkeerde tij,verkeerde stek,verkeerde wind enz. enz. toch een heel leuk maaltje vis gevangen.

John aan de Waterweg

Wil hiermee eigenlijk allen maar aangeven dat alle ‘viswetten’ vaak niet opgaan.

Vangse allemaal!

Groeten John B

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 16, 2012

  Antwoord

  Hoi John.
  Erg leuk om te lezen en ik geniet van je foto’s!
  Goed om te lezen dat er nog voldoende vis zit.

  Groetjes peter

 2. Meunenmaaier > januari 16, 2012

  Antwoord

  Mooie vangst en foto´s ! Ik vind je wel lef hebben om je hengel en steun op de strekker te zetten. Als er een boot langskomt met een grote boeg of hekgolf dan komt die strekker bij laag water volgens mij redelijk onder water te staan? Of heb ik t mis?

  Gr!

 3. John > januari 17, 2012

  Antwoord

  Hallo Meunenmaaier,

  Ik denk dat de foto een beetje vertekend, ik zorg er altijd wel voor dat ik veilig op afstand zit. Hier toch wel een metertje of vijf.
  Ik ben altijd voorzichtig met mijn spullen en uiteraard de eigen veiligheid!

  Groeten John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *