Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Visvakantie Ebeltoft Denemarken

Visvakantie Ebeltoft Denemarken

Advertenties

Hoi Fishguppy’ers,

Eindelijk was het zover om de lang geplande vakantie naar Ebeltoft in Denemarken aan te vatten .We hadden een prachtig vakantiehuis met uitzicht gehuurd vanaf 8 mei tot 15 mei via Novasol en dat verliep prima, enkel het gras was wat lang maar als dat het enige is om over te zeuren is het toch goed .

De vrouw had ook nog het idee om toch maar in 2 dagen de reis te maken en zo geschiede…een hotelletje geboekt in Wildeshausen dat is zowat halfweg dus prima te doen .Toen we arriveerde in Ebeltoft waren we eigenlijk nog wat te vroeg maar plots kreeg ik het bericht dat het huis klaar was om 15h dus wij blij…alles snel uitpakken en naar de supermarkt ja het werd die Fotex (Peter) hihi,prima winkel en alles te verkrijgen .We nemen wat stokbrood mee en wat vleeswaren en kaas om die avond te eten….en dat kon nog op ons het terras !

In de avond kijken we steeds op de laptop de oude maar nog steeds geweldige serie ‘Nonkel Jef’ terug lachen gieren brullen…dit doen we dan ook elke avond terug! Dag 2 besloten we om naar Grena te gaan en het Kattegatcenter te bezoeken met mooie vissoorten in de aquariums en bassins .

Aansluitend trekken we naar Grena zelf om langs de winkels te kuieren natuurlijk en wat te eten .Dan nog even een tussenstop bij Karlby klint wat prachtig daar

Daarna is het dan eindelijk zover we gaan vissen vanuit Karlby klint naar Gjerrild klint is het nog 15min rijden. Ik schrik want de vrouw had in de ochtend al verteld om mee te gaan!! Stoeltje en een boek om te lezen mee en ze is stil, haha. Het duurde niet lang of ze zat al in de auto te veel wind en ze had het koud .Ik vis lekker verder…maar het is enkel de bot die ik gehaakt krijg en nog een zeedonderpad, wat jammer is als je schar verwacht en bleek de getijde die ik had afgeprint helemaal niet te kloppen, ik dacht dat het om 18h hoog zou zijn maar het was om 16.30h te zijn. Dus die avond nog even een appje naar Peter, nog bedankt hiervoor .

.

De botten zijn wel van een mooi formaat daar zou menig brabander blij mee zijn, grapje mannen!

De ochtend erna is het weer helemaal omgeslagen met regen en nog meer wind 4 tot 6bft en die wind blijft een hele week aanhouden met al toetje nog een 7bft erbij, pff. Vandaag besluiten we om het oude Ebeltoft te bezoeken met diverse winkels en restaurants natuurlijk prachtig om te zien hoor .De haven is ook mooi .

In de avond besluit ik te gaan vissen ergens korter bij omdat Gjerrild steeds 1 uur rijden is en met dit weer heb ik er ook geen zin in .Dus ik naar de strekdam bij Oer Strand kan je met de auto oprijden dus kan ik onder de klep zitten…de wind staat hier vlak op de kop een 5bft ! Ik vang enkel wat botjes hier .

De volgende ochtend weer regen en veel wind en gaan we naar Fregatten en het glasmuzeum…blijkt het glasmuzeum pas terug open te gaan op vrijdag 13 mei .

Vandaag ga ik vissen van 15.30h tot 19.30h bij Gjerrild klint en ja hoor van ik 7 echt mooi en dikke scharren van tussen de 28 en 33cm wat zijn dit prachtexemplaren .Ik vang deze op 1 uurtje tijd en toen waren ze plots weer verdwenen! Ook de bot was natuurlijk weer aanwezig .

Donderdag zijn we in middels wat gaat de tijd snel en de zon is weer van de partij maar wat een wind hier is die 7bft dan! We gaan naar het ree en safaripark en aansluitend gaan we naar de ruine van Kalo een overblijfsel van een kasteel .Maar hier moet je nog even een wandeling maken voor je er bent en is me dat een rotpad om over te lopen, pff dit is niets voor mensen met een kinderwagen dacht ik nog . jammer want het is er prachtige.

Het pad naar de ruine…

Ik besluit om vandaag niet te vissen met deze wind, dus gaan we in de avond uit eten vlak bij ons verblijf restaurant Strandkroen genaamd .

De volgende dag is het een feestdag in Denemarken “gebedsdag” hebben wij weer voor natuurlijk. Wij op goed geluk naar Bonnerup haven gereden een echt kleine haven maar alles was er open!Ik wandel nog op de strekdam aldaar en dat zat vol met vissers een 10 tal die elk in schar in hun emmer hadden. Misschien toch een stekje ondekt?? Maar volgens 1 van hen was het slecht met de visserij…natuurlijk alles lag achter hun rug in de viswinkel daar, haha. Voor iets te eten te vinden viel het niet mee op de feestdag alles dicht ook in Grena gaan kijken…dan maar naar de bekende hamburgertent McDonalds genaamd. In de avond besluit ik toch weer naar Gjerrild klint te gaan voor een partijtje schar dacht ik toch…enkel een lipvisje en botjes en 2 mooie scharren was mijn deel , jammer van de 2 uren rijden dus .(heen en weer).

Zaterdag onze laatste dag is aangebroken wat steeds jammer is. Dan toch maar het glasmuseum gaan bezoeken wat voor ons een enorme teleurstelling is! Ieder zijn ding natuurlijk…geef mij maar vissen, hehe. We besluiten dan de haven nogmaals door te wandelen en een hap te eten daar bij Cafe Moeslund echt heerlijk van eten !!

Later in de middag gaan we nog naar Sletterhage Fyr even wandelen maar wat er met die wind was in Denemarken manman…In de avond besluit ik te vissen kort bij huis op 900m op de Nato molen ik kon enkel op het begin blijven staan waar ik alles goed kon vastzetten ivm met die klote wind, wat weer zeer jammer is . Het zou een prachtige visstek kunnen zijn als er wat minder wind zou zijn !! Ik heb er wel geteld 1 botje gevangen. Er waren er nog die hun geluk kwamen beproeven met een klein shadje en een pilkertje maar dat duurde niet lang het waaide bijna de kant terug op .

Tot slot we hebben toch genoten van onze week Ebeltoft met bijtijds een hapje en een drankje .Het vissen is me eigenlijk nog niet meegevallen maar ik steek het maar met het plots omslaan van het weer en de constante hevige wind wat op sommige plekken het vissen niet ten goede kwam .

Grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 16, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, ten eerste, een groot compliment voor de vele en hele schone foto’s en een uitgebreid verslag!!!
  Kaloeslot is echt een martelgang voor de normale mensen, helaas waren er werkzaamheden aan de houten brug, zodat wij niet tot bij de ruïnes konden komen, echt mooi op de plaat gezet, makker!
  Kattengatcenter doen wij ook meestal om de zoveel jaar aan, meestal om fish and chips te eten, voor de rest ben je er snel uitgekeken. maar toch leuk om eens te doen!
  Het vissen zal beteren, als je er meer komt!
  Chapeau!!!

  Groetjes Peter

 2. Henry > mei 16, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino,
  Net thuisgekomen van een zonnige drieweekse vakantie voornamelijk in Oost-Duitsland. Natuurlijk vond ik bij thuiskomst niet alleen een overwoekerde tuin maar was het uiteraard ook weer tijd om de fishguppy-site te bezoeken.Een prachtig verslag van je vakantieweek in Ebeltoft. Evenals Peter laat je d.m.v. prachtige foto’s zien dat je een visvakantie ook prima kunt combineren met uitstapjes samen met je vrouw (en/of je gezin) Toch tijdens deze mooie trip nog enkele prachtige scharren aan de haak kunnen slaan, Chapeau !!!
  Lekker eten, samen wat leuke dingen bezichtigen en tussendoor ’n lijntje uitgooien, wat wil ’n mens nog meer?? Wij gaan op korte termijn in de Nederlandse wateren weer proberen of we ’n visje kunnen verschalken. Veel plezier en goede vangst bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 3. Leen > mei 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino
  Wat een prachtige foto’s
  Groeten.leen

 4. Eldert > mei 17, 2022

  Antwoord

  Hey Gino
  Je ziet er uit als een zeer voldaan mens . Maar dat kan ook niet anders na zo een mooie vakantie. Lekker eten , lekker drinken , af en toe even lekker vissen… … wat wil een mens nog meer in zo ’n mooie omgeving. Bedankt dat we mee mogen genieten daar van middels dit prachtige verslag. En nu op naar de tongen. Succes .
  Groet Eldert

 5. Jack Jozen > mei 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino.
  Hallo Gino zoals iedereen al zegt prachtige foto,s als het hengelen niet wil lukken kun je altijd nog Fotograaf worden maar zo te zien heb je toch wel genoten .Ja je had natuurlijk ook wel wat pech met het vissen dat het weer niet helemaal mee werkte en de soorten die je er vangt is toch wel hoofdzakelijk schar en bot wel mooie maar de gul is daar ook minder he . Maar jullie hebben daar toch je vertier gezocht in die prachtige omgeving en dat nemen ze je niet meer af he op naar de volgende trip.
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Nico > mei 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino. Alle eerst wat een mooie foto’s genomen van de omgeving. En dan ook leuke plaatjes van je zelf met de vis er op. Met een leuk verslagje er bij maakt het helemaal compleet. Voor de volgende sessie heel veel succes dan weer toegewenst,

  Groetjes. Nico

 7. ies > mei 17, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, dit is wat ik noem een fantastisch goed reisverslag, mooi geïllustreerd met prachtige omgeving foto’s. Lang gras met wilde weide bloemen en kruiden, de Denen zijn dus goed bezig. Neem wel aan dat Kattegat er nu anders uitziet als in de film serie Vikings. Jammer van de vele wind, bederft toch een beetje het visplezier. Maar al met al toch een mooie vakantie en voor je volgende visavontuur wens ik je uiteraard een mooie pan maatvis.
  Groetjes Ies

 8. Gino > mei 17, 2022

  Antwoord

  Hoi medevissers,

  bedankt voor de wel echt leuke reacties hoor ,toppie !
  Succes nog aan allen .

 9. Stefan Groenheide > mei 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino, mooi verslag en mooie foto’s van je vakantie in Ebeltoft, ben hier op mijn 15e ook ooit geweest in een vakantie park en ook nog een boottrip gedaan herinner ik me, ook toen veel wind. Dat was jammer voor je, die wind, maar toch nog een paar mooie sessies gedaan en grotere vis gevangen als bij ons!
  Verder lekker ontspannen met je vrouw, zal vast geslaagd zijn en ben benieuwd of je nu vaker zal gaan?
  Groeten, Stefan

 10. Gino > mei 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Nog bedankt voor je reactie… of ik meer zal gaan ik zeg nooit nooit maar heb natuurlijk ook Noorwegen waar ik steeds naar toe ga, dus het zal niet jaarlijks zijn.

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *