Home Gastvissers Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg

Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Daar zijn we weer, deze keer op woensdag de 11e van de 11e een sessie aan de Waterweg ingepland, deze keer het advies van Peter opgevolgd en een stek uitgekozen aan de noordzijde ergens tussen Hoek van Holland en Maassluis in.
Hoogwater Hoek van Holland rond 11.15 uur, mistig weer, een fris zuidenwindje kracht 3, soms 4,
dus tegen het windje inwerpen, maar nu ik beide molens gevuld heb met 0,18 mm gevochten lijn merk ik gelijk toch net weer makkelijker iets verder te werpen.

Rond 10.15 uur ging de 1e hengel te water en ik merkte gelijk dat het hier een stuk dieper is,
het is geen hele nieuwe stek voor mij, maar wel heel erg lang geleden (25 jaar denk ik).
Er liggen onderaan helaas wel wat grote stenen, wat het vissen op deze stek niet erg aantrekkelijk maakt, vroeger was dit net als aan de Rozenburgse kant gewoon heel veel wat kleinere stenen, nu zijn het echt grote blokken, dat wordt strijd als er een flinke vis aan hangt, dacht ik bij mezelf.

Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg

Terwijl mijn vader aan kwam op zijn scooter en ik mijn 2e hengel wilde optuigen attendeerde hij mij erop dat ik al flink beet had, nou ja, binnen draaien maar dan, gelijk van de nul af, een zeebaars van een cm of 35. Foto is helaas niet gelukt.
Vervolgens beide hengels ingegooid in gelijk weer beet op beide, 1 hengel muurvast, lijn afgetrokken en op de andere hengel kon ik een botje begroeten en gauw retour sturen.

Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg

Vervolgens weer vast, dit gaat niet goed, dus even verkassen een paar honderd meter verderop.
Hier gelijk weer volop beet, een wijtingkje kwam even boven kijken, deze ook weer gauw retour en vervolgens gelijk weer beet, een steenbolkje was mijn deel.

Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg

Zo dan, 4 vissen en ook nog verschillende, dat gaat hard zo. Het was ook hard werken moet ik zeggen, want de aanbeten bleven maar door gaan. Nog een steenbolk erbij en deze ook uiteraard retour.

Hoe moet een gulletje nou de kans krijgen tussen al dit guppie geweld om die enorme bos pieren te grijpen? Mijn vader hield het voor gezien en ik bleef steenbolkjes takelen.

Ineens, toen ik mijn reserveonderlijn aan het beazen was, een enorme aanbeet op mijn 5 meter traverse x en vervolgens de lijn slap, ik was al aan het rennen en draaien maar, en hangen gelukkig! Zo, dat bonken aan de andere kant was lang geleden en voelde prettig aan, nou de blokken nog over… Nou, op zo’n moment ben ik toch erg blij een hengel van 5 meter te hebben en een prima molen die over een hoge inhaalsnelheid beschikt. Dit kwam goed en dus was een gulletje van 45 cm. mijn deel, missie geslaagd!

Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg

Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg


Geen enorme kanjer, maar een prima vis, welke ondertussen gefileerd in de vriezer ligt te wachten opgegeten te worden.

Ondertussen stond het water stil en al snel begon de ebstroom, aanvankelijk kon ik een paar momentjes even gebruik maken van de stoel die ik mij me had, maar al snel kon het werken weer beginnen, tjonge zeg, wat een aanbeten zeg, en lang niet allemaal hangen natuurlijk met al die gekke wijtingkjes, er kwamen er nog wat boven, ook verschillende steenbolken, deze voerden toch wel de boventoon, zelfs op een gegeven moment in doublet met 1 gehaakt in zijn staart, het moet niet gekker worden! nou ja, zal de haak in ieder geval scherp genoeg zijn, dacht ik bij mezelf.

Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg


Om 14.15 uur vond ik het mooi geweest, het water was flink gedaald en de enorme keien beneden lachten me al toe… het was een vrij korte, maar krachtige sessie met dus 5 verschillende soorten, grappig hoor.

Toen ik vervolgens het gulletje alvast wat ging ontleden, vond ik het wel interessant om even zijn maaginhoud te controleren, altijd wel grappig en ook soms leerzaam, er zat een mini krabbetje  en 2 hele kleine botjes in! Dat is toch wel hele onverwachte concurrentie voor onze Brabantse vrienden, haha! 

Stefan, vissen op Gul aan de Waterweg

Uiteindelijk heb ik een zeebaarsje, een botje, 9 steenbolken, 4 wijtingkjes en een gulletje gevangen, dat smaakt naar meer, gauw weer eens terug komen op deze plek dus.
Heb trouwens helemaal geen last gehad van vuil en/of apenhaar of iets dergelijks en dat is ook wel heel erg prettig zeg.
Laten we er maar vanuit gaan dat dit gulletje niet alleen de waterweg op is gezwommen en ja, er zwemmen genoeg mini botjes rond zou ik zeggen, dus er zullen vast wel meer gullen de waterweg onveilig maken!
Ohja, ik vis meestal met een onderlijn met of 2 wapperlijnen of 2 afhouders, soms ook een jojo onderlijn en deze draait natuurlijk met een flinke vis veel makkelijker binnen, echter met zo veel aanbeten van kleine vis lijkt het mij toch beter met 2 haken te vissen, een jojo daarentegen kan je weer wat verder weg gooien, wat is jullie mening hier over?

Ik wens een ieder alvast succes, en ik zou zeggen, ga het snel ook eens proberen! Zoek het diepe water op en bij vast zitten gauw (een paar) honderd meter verkassen.

groeten van Stefan

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 16, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  op zo ongeveer dezelfde plaats, viste ik altijd in 2007 en 2008, met vangsten tot 19 gullen op een getij opkomend water, helaas zijn die verslagen allemaal verdwenen door het opheffen van Web-log.
  Ik viste nooit met een jojo, ondingen vind ik het, pak gewoon een meter hoofdlijn, 60 0f 70/100ste of 18,3 kg amnesia, een wartel voor het lood en 80 cm haaklijn 13 kg amnesia, ook aan de wartel als dwarrel en dat is zo gemakkelijk.
  Als er veel vis zit, vis ik ook met 2 dwarrels.

  Wat betreft het formaat van de gul, zet ik jou op reserve voor de prijs van grootste gul/zeebaars, omdat Kees, nu een zeebaars van 54 heeft ingestuurd, maar slechts 1 verslag en het vereiste is, minimaal 5 verslagen per jaar om in aanmerking te komen!

  Groetjes Peter

 2. Gino > november 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  je hebt het er druk mee met al dat gevis man, haha. Mooi verslag en dito foto’s gemaakt en de beoogde gul dan ook nog boven halen is toch een prima dag geweest. De ganse dag beet gehad is ook niet verkeerd toch. Ja wat die gullen allemaal vreten is niet normaal dan nog maar gezwegen van de kabeljauw…
  suces nog verder.

 3. Eldert > november 16, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan
  Man, man, jij moet wel ongeveer zeebenen gekregen hebben van de afgelopen tijd. Bijna iedere dag er op uit en dan ook nog vis vangen. En dan deze sessie …. ook niet een van de lichtste wat werk En betreft . Een andere sessie gewoon even 2 km lopen en natuurlijk dan ook weer 2 km terug…. respect man. Je armen en schouders doen het allemaal nog goed?
  En dan ook tussendoor iedere keer nog een verslag er van maken. Wat mij betreft krijg je er gewoon een week vakantie bij om tot rust te komen.
  Ben al weer benieuwd naar je volgende verhaal.
  Groeten Eldert

 4. ies > november 16, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Wederom een prachtig verslag plus foto’s, heerlijk gevist dus en ik ben blij te zien dat je een gulletje naar boven hebt gehaald, ze zijn er dus weer. Even wat betreft een jojo, wanneer de gul er is en grote Wijtng vis ik altijd met jojo geklipt bij het lood werpt gigantisch goed en heeft als voordeel dat de vis onder het lood hangt en daardoor de kans op verspelen bij een rand of stenen sterk verminderd. De jojo soms enkele gul haak soms met 2 haken het tendum systeem en mocht het mij nog lukken om te vissen dit jaar dan gaat er 1 hengel voor de platvis en 1 met jojo op de plaats waar jij nu zat zou ik de platvis lijn weg laten en met jojo gaan En mocht ik geen tong aan de vinnen meer krijgen dan schakel ik geheel over op jojo met grote haken zodat ik op de kleine vis niet hoef te reageren, veel succes bij je volgende sessie en je keuze van vissen.
  groetjes ies

 5. Nico > november 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Daar is Hij alweer met een prachtig verslag en natuurlijk met mooie foto’s van de vis er op. En van je zelf met die Gulletje die zie je niet vaak op de foto en voor de volgende keer dan alweer succes en met rammelde toppen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 6. jack jozen > november 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan.

  Je hebt er weer een super verslag van gemaakt en het was ook weer een prachtige visdag en genoeg vis voor het panneke.Maar je neemt ook nog onze favorite vis mee naar huis twee in een maar die gul heb je binnen dat is de eerste die we dit jaar in de verslagen tegen komen nu op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

 7. Kees > november 18, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, lekker hoor een gulletje de kant opsleuren! Dat is voor mij een jaar of 3 geleden. Dat zijn toch de vissen en de aanbeten waar een visser het voor doet! Ik hoop dat er nog veel voor je volgen! Laat er ok nog een paar voor mij zitten:-) ik kan in december pas weer dus….
  @Peter, de 5 verslagen ga ik inderdaad niet halen. Zou wel willen maar met een gezin met jonge kids wordt hem dat niet!. Volkomen terecht dat deze mooie gul mijn zeebaars gaat vervangen! (No hard feelings) Ik hoop in de toekomst de 5 verslagen wel een keer te halen💪

  Vangse en genietse allemaal!!!

 8. Peter(Fishguppy) > november 19, 2020

  Antwoord

  Kees, that’s the spirit!

  Groetjes Peter

 9. Stefan > november 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Kees, dankjewel, het klinkt allemaal bekend, heb ook de laatste jaren weinig gevist, maar de kids zijn nu 7 en 11, dus dan wordt het allemaal iets makkelijker. Ook ik waardeer je prettige bericht, overigens lijkt me dat er 1 van de vaste schrijvers (hopelijk ik zelf) nog wel een grotere gul gaat vangen. Suc6 alvast in december.

 10. jack jozen > november 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan .

  Ik heb 21 februari 2018 nog twee hele mooie gullen gevangen achter het Museum bij de landtong daarna geen meer ze staan nog op het verslag groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.