Home Gastvissers Stefan, vissen aan de Botlek

Stefan, vissen aan de Botlek

Advertenties

hallo Peter en visvrienden,

 

Er zijn weer 2 weken voorbij en ja, als jullie een beetje opgelet hebben de afgelopen maanden, dan is het weer tijd voor mij om te gaan vissen.

Het was wel nog spannend, daar Amara (oudste dochter van 12) een positieve coronatest had afgelegd op maandag na wat lichte klachten die dinsdag weer voorbij
waren, zij dus in isolatie en wij in quarantaine (jongste dochter, vrouw en ik). Wij hadden gelukkig negatief getest en moesten zaterdag wederom, nou die test was weer negatief dus ik hoefde de bestelde pieren zondagochtend niet af te bellen maar wel
op te halen!

Het idee was op een relaxte plek de hengels uit te gooien op een wellicht iets te zoet water, maar ach, als je eenmaal ergens een mooie gul hebt gevangen, toch maar weer
eens opnieuw proberen daar en verder was de verwachting wat botjes te meppen en wie weet nog wat wijting.

 

Gestart omstreeks 10.30 uur bij een frisse westenwind en hoogwater rond 15.00 uur.

De 2e draai bracht een mini botje en de 3e draai een gemiddeld formaat en dit ging zo door tot ik er 5 had en toen ineens een triplet waarvan de grootste 31 cm. was, niet groot genoeg voor de giganten, die echt grote ga ik in maart/april wel weer scoren op de Noordpier, haha.

Rond hoogwater toen de stroming weg viel werd het stil en toen de eerste afgaande stroom erin kwam werden er nog wat botjes bij gevangen. Andere soorten lieten het afweten, wat natuurlijk geen hele grote verrassing was, maar ik heb heerlijk relax gevist
deze keer zonder de constante aanbeten van vis, wat langzamerhand best een gewoonte was geworden en eigenlijk vond ik dit wel eens prettig.

 

Er was totaal geen vreterij dus de pieren kwamen regelmatig nauwelijks aangeroerd retour, aangezien ik genoeg aas had en het ook de vangst bevorderd heb ik wel
iedere keer vers aas op de haken gedaan en met zo nu en dan een botje en een bootje en een praatje met een nieuwgierige voorbijganger heb ik me wel vermaakt.

Afhankelijk van het weer zal de volgende sessie waarschijnlijk op de pier of op het strand zijn, afwachten maar…

Ik wens een ieder veel succes weer de komende tijd met deze oplopend aantal besmettingen, maar ook met het hoopvolle gegeven dat de overgrote meerderheid
van de nieuwe variant nauwelijks ziek wordt…

 

met vriendelijke visgroeten,
Stefan Groenheide

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 17, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan, in ieder geval weer lekker je hoofd leeg gemaakt en de lijnen laten vliegen.
  Het zal niet de beoogde vangst zijn geweest, neem ik aan, maar toch lekker wat aanbeten kunnen verzilveren, zou hier de wijting al op zijn retour zijn, lijkt me sterk, zal gewoon een dag zijn, dat ze niet aasden?

  Gelukkig dat de corona je niet te pakken kreeg en veel beterschap voor je dochter, indien ze nog klachten zou hebben.

  Meer geluk, voor de volgende!

  Groetjes Peter

 2. Gino > januari 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  toch weer lekker weg geweest en wat vis aan de kant al was het niet onze allen favoriet !!Gelukkig is het verdere gezin gespaard gebleven van het virus op eentje na dan maar dat komt wel goed ,wens ze veel beterschap alvast .
  Ja als je lekker op je gemakje en niet te ver wil lopen met je materiaal zit je daar goed natuurlijk…ik ga dit weekend zeker terug proberen of het al lukt met inwerpen….zal wel lukken denk ik want de worp doe ik precies met men andere arm maar ja je weet het nooit !

  grtjs Gino

 3. Eldert > januari 17, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Dat is een goeie instelling van je . . Om de 2 weken vissen. Ik wou dat ik het voor elkaar kreeg. Het is nu al weer ruim 4 weken geleden en voorlopig lukt het me niet. Nu weer de auto kapot. Moet nog een week wachten voor ik kan keuren en blijkt dan dat het veel gaay kosten dan op zoek naar een andere . Maar je hebt weer lekker gevist , koppie leeg gemaakt , botjes gevangen , water en scheepvaart gezien , wormen in je handen gehad….. jij kan er weer 2 weken tegen aan.
  Succes de volgende en blijf gezond he.
  Groet Eldert

 4. Jack Peelman > januari 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan, lekker gevist zo te lezen. Daar gaat het om, even koppie leegmaken want laat ons eerlijk zijn, als dat rotte virus je huis binnensluipt zit het toch al snel te knagen aan je. Bedankt weer voor het verslag!
  Groetjes,
  Jack

 5. Nico > januari 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Lekker weer weg geweest en dat een mens toch al veel goed. Daarvan leuke foto’s gemaakt en een keer zonder Wijting. Maar toch ook mooie foto’s gemaakt en ook nog heel veel nog beterschap met je Dochter toegewenst. Ook Eldert succes met zoeken naar een andere auto als die van Jou te veel gaat kosten.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 6. Leen > januari 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Toch weer effe er lekker op uit geweest en wat gevangen
  Heb zelf op dit moment Corona en word nu al gek van het binnenlieten
  Kan niet wachten om weer even aan het water te zijn
  Groetjes,leen

 7. ies > januari 17, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan, heerlijk man, lekker je hobby kunnen uitoefenen, lekker relaxed beet zien , visjes vangen en onthaken en terug gooien om te groeien. gewoon lekker met je sport bezig zijn en het verhaal en beeldmateriaal met ons delen Top man.
  veel succes bij de volgende sessie. Groetjes Ies
  nabrander. Gino pas op man, forceer niets, bij lichte klachten stoppen. Het zou beroerd zijn als je het Tong seizoen zou moeten missen
  .
  Leen beterschap.

 8. Jack jozen > januari 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Zoals de mede vissers al schreven effe lekker ontspannen heb je af en toe wel nodig en als het ook nog je hobby is helemaal super .Ja wat de vangsten betreft het water is nogal zoet je kon het zien op de webcam het zag bruin dat is meestal niet bevordelijk voor de vangst ,maar je had toch nog een echte smakelijke vissen de Bot op naar de volgende sessie en nog heel veul beterschap voor je Dochter.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Henry > januari 17, 2022

  Antwoord

  Beste Stefan,
  Eventjes weg uit de dagelijkse beslommeringen, niks werkt beter dan ’n zitje aan de waterkant!
  Niet te ver sjouwen met je zooi, genieten van de langs tuffende scheepsvaart, zo nu en dan ’n rammeltje op de top, wat babbelen met ’n passant, wat wil ’n mens nog meer.
  Het gaat er tenslotte niet om dat je bergen vis vangt maar aangenaam bezig bent.
  Voorlopig is de hoofdzaak dat we allemaal gezond blijven en ach, die gul, die wacht nog wel efkes!!!!
  Veel plezier bij je volgende visserij
  Groetjes, Henry

 10. Stefan > januari 17, 2022

  Antwoord

  Bedankt weer voor alle leuke reacties, even lekker ontspannen, dat is gelukt, Rinus eagle zei het al en ook aan de waterkant begreep ik van de locals dat er ver landinwaarts momenteel geen wijting gevangen wordt, en het klopt Jack Jozen, het water was bruin, het water heeft recent tot halverwege het grasveld gestaan trouwens, kon je goed zien, echt bizar.
  Groeten, Stefan

 11. hugo > januari 18, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Weer lekker de lijnen nat gemaakt man, het hoofd eens af en toe leegmaken is een goede raadgever. Als het water te bruin is wordt het moeilijk om vis te vangen is algemeen gekend. Toch af en toe wat vis gevangen mooie scheepsvaart zien passeren en een hoop gezonde lucht binnen gesnoven, wat moet een mens nog meer hebben jong. Hopelijk is je dochter weer snel genezen, dat klootvirus laat ons niet gerust.
  Succes bij je volgende sessie.
  Leen ook veel beterschap toegewenst,

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *