Home Gastvissers Stefan aan de westerschelde

Stefan aan de westerschelde

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Vanwege de westenwind vandaag weer eens gekeken of er aan de westerschelde nog wat te vangen is.

Na eerst de bestelde papieren rond 06.00 uur opgehaald te hebben bij Eagle in Rotterdam lagen de hengels om 08.00 uur in het water en er kwam direkt een aardig schuitje langs varen.

 

 

Het was vrij rustig met de aanbeten, zoals verwacht…

 

 

Tot een uur of 10.00 2 botjes, 1 aanbeet gezien op de gevlochten lijn, de andere op de nylon geen aanbeet gezien.

Daarna op de nylon een doubletje  bot en ook geen beet gezien, dat is echt een enorm verschil met gevlochten waar je alles ziet.

 

 

Ondertussen toch regelmatig vis op de kant, ach je moet niet te veel verwachten en beter bot als helemaal niets.

 

 

Het waren helaas allemaal kleinere exemplaren.

Na een paar leuke aanbeten op de gevlochten kwam er wederom een doubletje boven, deze keer bot en een scholletje.

 

 

Na de vangst van een grondeltje kwam het totaal op 10 gevangen visjes.

 

 

Ik ben vervolgens nog even een uurtje met 1 hengel op een stek een stuk verderop wat gaan proberen, maar daar was het niets en niet comfortabel dus alles ingepakt rond 13.45 uur zodat ik mooi op tijd weer thuis was.

Met vriendelijke visgroeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 19, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan, t begint inmiddels een vast ritueel te worden voor jou en onze site, elke 2e zondag een mooi verslag door jou zelf geplaatst en telkenmale heel mooi geplaatst, mag ook weleens gezegd worden, chapeau!
  Wat de vangst betreft kunnen we kort over zijn, de toppen hebben met regelmaat gerammeld, met de vis die je nu daar zou kunnen verwachten.!

  Ik hoop dat je dit ritueel nog heel lang vol zult houden, je bent iemand, die met regelmatig de mooiste vissen laat zien, welke voor iedere visser een natte droom zijn, denk aan de mooie tongen van vorig jaar en de mega prachtige gul van het jaar daar voor, jij hebt echt een neusje voor de grote vissen!

  Groetjes Peter

 2. Leen > februari 19, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Je lijkt wel een van de weinige die nog gaat proberen om een visje te vangen in deze tijd
  Mooi gedaan en weer een leuk verslag
  Groetjes,leen

 3. Eldert > februari 19, 2023

  Antwoord

  Stefan , visser in hart en nieren. Die gaat gewoon . In februari. Als je van te voren allemaal negatieve berichten leest qua vangsten . En jij vangt er gewoon effetjes 10. Niemand weet een visje te vangen behalve jij . Kan je dan vissen of vissen? De club had gisteren een gezamenlijke wedstrijd met een andere club en die hebben gevist in de Dintelhaven . Vangst was 5 visjes met ik denk ongeveer 30 man. Dus Stefan, je hebt het beregoed gedaan man. Net zat ik nog een filmpje te kijken van Peter , tsja dan begint het toch wel weer te jeuken om ook weer eens te gaan . Groet , Eldert

 4. Hugo > februari 19, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Jij bent niet stoppen man, als iedereen stilletjes zijn materiaal begint bij elkaar te zoeken voor wat komen gaat sta jij al lekker aan het water. Toch leuk wat visjes gevangen, dan heb je u zeker niet verveelt daar aan de Westerschelde. Ik gà nog wat wachten, ben mijn huiselijke plichten aan het vervullen zodat ik binnenkort meer tijd heb voor mezelf. Veel succes bij je volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 5. Nico > februari 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Leuk dat jij het ook weer eens heb geprobeerd om wat vis naar boven te halen. Want het is nu overal momenteel slecht gesteld met de vangsten. Maar als je niet ga weet je het nooit he en in ieder geval mooie foto’s genomen. Daarvan ook met een leuk verslag van je vissessie en dus voor de volgende sessie rammelende toppen weer toegewenst alvast.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 6. ies > februari 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan, Jammer dat de vis wat klein was, maar leven op de toppen en vis op de kant geeft toch een prettig gevoel en dat in februari. Als het zou gaan als vroeger en die hoop heb ik toch wel, komt de gul in maart nog even terug in de waterweg en nieuwe maas en mogen we weer wat beter leven op de toppen te zien krijgen. Je hebt in ieder geval weer een mooi verslag met goede foto’s ingeleverd, altijd een genot om te lezen. Uiteraard voor je volgende sessie weer rammelende toppen met maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Jack jozen > februari 20, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Hoi Stefan mooi dat je het weer geprobeert hebt maar wat zijn de vangsten toch belabbert Henry en ik hadden eigenlijk morgen gepland maar om voor een paar visjes 400 kilometer te rijden zien we er toch maar van af misschien volgende week als de vangsten wat aantrekken..
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Eldert > februari 20, 2023

  Antwoord

  Das nou weer jammer Jack . Nu missen wij weer een heel mooi verhaal . Ze geven voor morgen heeeeeeeel mooi weer op hoor . En de vissen vieren carnaval dus die weten niet wat ze doen, die bijten morgen als een gek joh. Ik zou maar gaan hoor als ik jou was .
  Groeten Eldert

 9. Henry > februari 20, 2023

  Antwoord

  Beste Stefan,
  Ondanks dat de visserij overal kommer en kwel is toch maar weer naar de waterkant gereisd om te kijken of de vis misschien wakker geworden is. Deze tijd zijn de vangsten normaliter nooit overweldigend maar als je de berichten leest en hoort zowel bij de wedstrijdvisserij aan het strand als de kantvisserij in de regio van Rotterdam is het nu toch wel echt bar en boos. Eldert we staan te popelen om te gaan, het tij is morgen perfect om ons aas te steken, de weervoorspelling is prima maar….we moeten wel het gevoel hebben dat we ’n visje kunnen vangen. Het is ’n takkeneind rijden en momenteel hebben we meer zekerheid dat er in de grote feesttent komende dagen onder het genot van ’n stevige pint ’n harinkje te happen valt. Uiteraard gaat er niks boven ’n zelf gevangen lekkerbek maar we wachten gewoon efkes totdat Stefan wederom zo’n mooi verslag schrijft maar dan met wat maatse vis!!!
  Groetjes, Henry

 10. Stefan > februari 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack, ik hoorde via via dat er momenteel volop gul en mooie wijting wordt gevangen in de waterweg🤪 succes haha!
  Iedereen bedankt voor de leuke reacties.

 11. Jack jozen > februari 21, 2023

  Antwoord

  Wat dacht je Stefan ik rij dat maar voorbij dat gun ik de jonge garde uit Brabant ik ga maar naar Terneuzen HA HA.

  Groetjes Jakie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *