Home Gastvissers Stefan, in de Botlek

Stefan, in de Botlek

Advertenties

Hoi Peter en fishguppies,

 

Afgelopen week kreeg ik met de mooie weersvoorspelling toch weer langzaam de viskriebels en zaterdag begin middag toch nog even besloten om zondagochtend vroeg in de Botlek te proberen of er al een vroege tong te vangen is.

Gauw even Wesdijk gebeld voor 2 ons kweekzagers en 50 pieren en de wekker gezet op 04.00 uur.

Om 5.15 uur lag de 2e hengel in het water bij een rustige noordoostenwind en heldere hemel en afwachten maar.

 

 

De 1e draai leverde al een botje op en na de 2e draai was me┬á duidelijk dat de krabben ook al vroeg uit de veren waren…

Zo af en toe kwam er een bot of botje uit het langzaam stijgende water, het was rond 10.45 uur hoogwater. Het merendeel was erg klein, zo af en toe een fatsoenlijke, maar uiteraard ging alles retour voor onze Brabantse vrienden.

 

 

Er zaten botjes tussen die net de 10 cm gepasseerd waren en kleiner als wat ze naar binnen werkten… Wat een rovers zijn het toch hoor.

 

 

Was er dan echt niets anders te vangen? Jawel hoor, een klein scharretje had ook honger in een cocktail zagertje/piertje en dit was mijn eerste in de Botlek, het zou leuk zijn voor de afwisseling als er wat meer scharren wat dieper de waterweg in trekken, maar uiteraard zal dit afhankelijk zijn van het zoutgehalte.

 

 

Verder was het genieten van het scheepvaartverkeer en het zonnetje en ook Herman Wildenberg en zijn vismaat (naam is me ontschoten) kwamen het proberen, benieuwd of zij later nog een tongetje of baarsje gevangen hebben…

 

 

Ik ving nog wat kleine botjes en een aardige bot van 32 cm. Wat de grootste was van de dag…

 

 

Het was voor de maat van Herman nog even schrikken, want terwijl we bij mijn hengels stonden te kletsen vloog er een zwaan in zijn lijn met als gevolg de hengel te water, gelukkig bleef ie drijven en lukte het met hulp van Herman en zijn andere hengel om hem eruit te krijgen, mensen, wees hier voor gewaarschuwd!

Voor mij was het weer mooi geweest en om 11.45 uur stapte ik weer in de auto naar huis. Volgende week weer eens wat nieuws proberen met Gino, Jeff en Herman, kijk er al weer naar uit!

 

Groeten van Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 25, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan, na regen komt zonneschijn, moet je maar denken en hopelijk gaat dat snel gebeuren met de vangsten.
  Ik zou zeggen, fileer ze volgend weekend en meesters in de kunst van het fileren, voor de toekomst!

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Het wil nog maar niet lukken om een maaltje vis te vangen. Maar de aanhouder wint en je heeft lekker aan de waterkant gestaan. Daarvan mooie foto’s genomen en toch nog een paar kleine vissen naar boven gehaald. Ook weer een leuk verslagje er bij en een mooie foto van de Meet lat er op gezet. Waar is die te koop en hoe duur is die bedankt voor je reactie hier op alvast. Voor de volgende sessie succes dan toegewenst alvast.

  Groetjes. Nico

 3. Gino > april 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  je was weer vroeg uit de veren…de beoogde vissoort laat nog op zich wachten maar die komt zeker en vast nog wel ergens aan de kant toch .Zo diep de waterweg in een schar, die heb ik daar ook nog niet gezien !
  Toch weer lekker genoten van het mooi weer en af en toe een visje boven halen er zijn slechtere dagen in de week he .En zaterdag maken we dit allemaal goed en er een leuke dag van met zen allen !

  grtjs Gino

 4. ies > april 26, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, leuk bezig geweest man, lekker aan het water, met goed weer de onderwaterwereld met de nodige traktaties verwennen. Af en toe wat vis onthaken en terug zetten is het genot van iedere sportvisser. Uiteraard is een dagje hard werken en emmers tong vangen nog weer net iets leuker. maar ja lijkt er op dat we nog even moeten wachten. mijn complimenten voor je leuke verslag met dito foto’s
  Groetjes Ies

 5. Eldert > april 26, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Morgenstond heeft goud in de mond toch. Je was er ook al weer vroeg bij . Vorig jaar heb ik zelf ook wel wat scharren gevangen daar. Leuke afwisseling met al die botten toch ? Zelf was ik ook nog van plan om te gaan maar het corona virus had mij weten te vinden helaas . Dus ja , verplicht thuis blijven en 20 keer op een dag op fishguppy kijken of er weer een nieuw bericht op staat.
  Groet Eldert

 6. Jack Jozen > april 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan .

  Het wil maar niet lukken dit jaar he vroeg of laat wij hadden de laaste keer ook heel veel last van de wolhandcrab lijkt wel of dat steeds meer word ,maar nooit geschoten is altijd mis he. Maar de aanhouder wint op naar de volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

 7. gino > april 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Herman,

  ja zaterdag…. wij zijn de 2 jokers hoor, bwahhhh . We maken er gewoon een leuke dag van toch al vangen we niks lachen doen we toch !!

  grtjs Gino

 8. hugo > april 27, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Jij bent ook een vroege vogel, ik vind de nacht en de vroege ochtend de leukste momenten om te vissen. Spijtig dat je geen tong hebt kunnen strikken maar dat gaat snel gaan veranderen. Je hebt u toch niet verveeld af en toe toch wat vis gevangen. Succes zaterdag aan het NZK .

  Groetjes. Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *