Home Gastvissers Ronny en Jurgen op de Gul

Ronny en Jurgen op de Gul

Advertenties


Peter,

hier een klein vangstverslag van dinsdag 7 december 2010. Dinsdag kon ik gaan bootvissen met mijn vismaat, “de Jurgen”. De dag begon niet zo goed want er was ’s morgens echt een dikke mist en het zag er lang naar uit dat die mist gans de dag over de zee ging blijven hangen. Gelukkig was dit maar schijn en zo rond 11.00u was de mist dan toch “aanvaardbaar”. Dus werd de boot klaar gemaakt, de batterijdruppelaar werd van de batterij gekoppeld, de benzinetank werd gevuld, de olie gecontroleerd en natuurlijk kreeg de zodiac nog een beetje extra “air” geblazen. Nog eventjes de lichten van de trailer controleren en, nu op weg naar Cadzand. Daar aangekomen, nog eventjes de warme kledij aantrekken. Met temperaturen onder het vriespunt zal het nodig zijn. En dan de boot te water laten. Brr, toch koud…… Mijn maat zet er al direct de goede koers in en al snel zijn we op het goede viswater. Het kan niet beter lukken, de “stroming” is er ook juist aan begonnen. De hengels liggen nu snel te water. Elke haak beaasd met een verse tap en hopelijk gaan de toppen al snel rammelen. En ja hoor, “de Jurgen” begint er al aan, een schar…, nog een schar…, en hopla……een gullie.

Ronny en Jurgen op de Gul

Ronny en Jurgen op de Gul

Dat beloofd hé. En inderdaad, ik begin nu ook te vangen.Gullies, gullies en gullies.

Ronny en Jurgen op de Gul

Tussendoor eens een schar of een wijting (en 1 krab?).

Op een bepaald moment, een keiharde beet, tot 2-maal toe een rammeling van jewelste op de hengel…….. Ik dacht gelijk aan een gul. Leuke dril (de stroming stond op zijn hardst), en …… tot mijn verbazing een dikke bot.

Ronny en Jurgen op de Gul

Wel geen record, maar toch een leuke sportvis, en een leuke verrassing. Ook vangen we een paar 10-15cm gulletjes, die natuurlijk direct terug gaan. Maar toch een bewijs dat “de kinderkamer” ook aanwezig is. Gelukkig maar. Rond 16.00u besluiten we om er mee te stoppen. Het is goed geweest, 21 gullies van tussen de 50 en 60cm hebben we in de coleman liggen plus een paar mooie scharren en wat wijting. Tot onze spijt geen enkel groter exemplaar kunnen vangen, maar ja, we zijn toch tevreden. Toch een mooie kluts vis…… Nog eventjes de boot netjes maken en alles proper aan de kant doen voor de volgende maal.

Ronny en Jurgen op de Gul

En dan met een goed gevoel huiswaarts hé. Na een leuke visdag kunnen we nu al opnieuw uitkijken naar de volgende. En misschien vangen we dan wel die kanjer. Of misschien niet?

Vele groeten, Ronny & Jurgen

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 13, 2010

  Antwoord

  Hoi Jurgen en Ronny, knap dat jullie de gul wel weten te vinden op de Belgische kant, van de Westerschelde.

  Groetjes Peter

 2. Maup > december 15, 2010

  Antwoord

  Hee Ronny,

  De scharren weer schoongeknipt? Ik heb inmidddels dezelfde schaar. Ik zag dat je net zoveel hengels aan boord had als ons allen van de zomer.Gave stoere foto’s.

  groeten Maup.

 3. ronny > december 16, 2010

  Antwoord

  Inderdaad Maup, wij knippen nog altijd de scharren……..werkt gemakkelijk, proper en snel, dus….
  Groeten, Ronny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *