Home Vissen op zoetwater Stefan, vakantievisserijen

Stefan, vakantievisserijen

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Dit jaar vieren wij onze vakantie (helaas) in Holland, de mooie zomers voorgaande jaren hebben ons helaas op het verkeerde been gezet, haha.

We hebben 10 dagen achter de rug bij Marveld recreatie in Groenlo, een mooi park met mooi zwembad en genoeg te doen voor de kids, ook nog 1 keer kortstondig een hengeltje uitgegooid en een klein baarsje gevangen.

Onze oudste dochter Amara heeft een vriendin uit Winterswijk en laat haar vader nou ook graag vissen!

Dus op uitnodiging een dagje in de omgeving gevist op een water van de plaatselijke hengelsport vereniging en niet zonder succes.

 

 

Emiel heeft mij kennis laten maken met het vissen met de feeder op de “method” wijze.

Dit werkte daar heel effectief, we hebben samen zo’n 20 karpers/karpertjes, wat brasems en een grote voorn gevangen, erg leuk vissen.

Bij thuiskomst heb ik mijn assortiment direct aangevuld met de artikelen die ik nodig heb voor deze visserij en dat moest natuurlijk gelijk in praktijk gebracht worden, dinsdag en woensdag in de vijver vlakbij geen succes helaas, wellicht komt dit toch door de vele aanwezige blauwalg. De recent vlot gevangen grote zeelt blijkt nog geen opmaat naar meer, het lijkt net zeevissen…

 

 

Donderdagochtend 05.00 uur de wekker gezet om ergens anders op het dorp een poging te wagen waar ik al eerder een mooie zeelt ving. De weersvoorspelling was niet best, maar mij foppen ze niet meer, want ik heb ook een mooie plu aangeschaft.

 

 

Met de feederhengel viste ik actief met wormen en maden.

 

 

Met de karperhengel viste ik met een mini boilie smaak tutti frutti.

 

 

In beide gevallen viste ik op de “method” wijze, dit houdt eigenlijk in dat je in het lood een soort kleine voerbal maakt van 2mm. pellets.

 

 

Je gooit eigenlijk zo alles als 1 geheel zo veel mogelijk op 1 plek en zo creëer je een voerplek waarvan je hoopt dat het wat mooie vissen aan trekt.

Targetvissen zijn in het geval van de mini boilie zeelt, brasem en karper, met de maden/wormen kan van alles gevangen worden, als er voorn zit zul je daar veel aanbeten van krijgen en die kreeg ik vandaag dan ook, zo ben je lekker actief bezig met de feeder het topje in de gaten te houden net als op het zoute.

 

 

In de loop van de ochtend ging gelukkig ook de pieper af van de karperhengel en wist ik een mooie zeelt van zo’n 45 cm.te landen. Deze mocht kennis maken met mijn nieuw aangeschafte onthaakmat.

 

 

Hier was ik erg blij, voor mij de eerste zeelt op de mini boilie met het method systeem in mijn woonplaats.

Het ging richting 12.00 uur en ik wilde opruimen omdat er een fikse bui aankwam.

De plu was gelukkig wat opgedroogd en ging alvast de auto achter mij in, vervolgens ging het al plenzen en ging de pieper wederom af!

In de stromende regen vist ik wederom een prachtige zeelt te landen!

 

 

Missie geslaagd en nu hoop ik volgende keer eens een karper te vangen, er moet tenslotte iets te wensen blijven.

Echter heb ik al in de gaten dat het met de karpers in Krimpen aan den IJssel maar karig gesteld is.

Iedereen die vist moet een vergunning kopen a eur. 10,– maar waar dat geld blijft?

Denk dat ze hier prijsjes van kopen voor hun vele wedstrijdjes in plaats van wat nieuwe aanwas uit te zetten.

Tot de volgende en dat zal ook zeker niet een zout verslag zijn, het is even niet anders, maar dit is ook leuk!

 

Groeten van Stefan

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 3, 2023

  Antwoord

  Stefan, weer een fantastisch, gemakkelijk lezend vakantieverslag met mooie vissen en natuurlijk mooie foto’s en vooral ook de tips die er in staan! Zo te zien hebben jullie het goed naar je zin gehad en wij mogen meegenieten, chapeau!

  Grtjes Peter

 2. ies > augustus 4, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, wat een heerlijk verslag met al die foto’s van Karpers ,Giebels en de andere zoete jongens, Tja het weer mag dan niet overhouden maar die visserij blijft fantastisch en ach eerlijk gezegd heb ik toch lever dit weer dan al die hitte met bosbranden. Uiteraard voor je volgende sessie, zoet of zout buigende toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. Nico > augustus 4, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alle eerst wat een prachtige sfeer foto’s heb je gemaakt van je vissessie. En dan ook daar veel verschillende vissen gevangen. En met een leuk verslag er bij is het helemaal compleet .

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 4. Rubern > augustus 4, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan,

  Wat een leuk verslag om te lezen en mooie foto’s.
  Man met zulke vangsten is foto’s maken bijna een dagtaak!. Goed dat er mooie vangsten tussen zitten. Vooral die zeelt blijft een erg mooie vis!

  Groet,
  Ruben

 5. Eldert > augustus 4, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Je hebt weer goed je best gedaan, allereerst wat betreft het vissen en ten tweede wat betreft het maken van foto’s en ten derde wat betreft het maken van het verslag. Ga zo door en hopelijk dat het op het zoute ook snel zo leuk gaat worden.
  Groeten Eldert

 6. Hugo > augustus 4, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Dit heb je weer netjes gedaan, als het op het zoute niet lukt moet een mens een alternatief hebben. Met het vissen op het zoete is niks verkeerd hè, doe het zelf ook bij ons op het Albertkanaal. Maar het zoute is toch meer mijn ding, ga binnenkort toch weer een poging wagen, wie niet gaat zal ook geen tong vangen hè 🐟. Veel succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

 7. Jack jozen > augustus 5, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Je hebt er weer een prachtig verhaal van gemaakt en je had ook wel fotograaf kunnen zijn die zijn ook prachtig gelukt maar het zoete is niet meer mijn ding ik heb het wel veel gedaan nog kampioen geweest bij de Fhilips Hengelsport
  Maar het zoute trekt me toch meer alleen zo,n slecht jaar heb ik nog nooit mee gemaakt hopelijk maakt het najaar alles weer goed
  Veul groetjes Jack.

 8. Leen > augustus 5, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Weer een mooi verslag
  Het maak jou niet uit of het nou zoet of zout is
  Je weet altijd wel een visje te vangen en er een leuk verslag van te maken
  Groetjes.leen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *