Home Gastvissers Leon(Bolke) aan Zoutelande

Leon(Bolke) aan Zoutelande

Advertenties


Hoi Peter,

Al regelmatig op je leuke website zitten kijken en denk ga nu toch ook eens wat insturen , ik kom uit Steenbergen , al sinds klein af aan met vissen bezig, vroeger wat zoet water erbij ook, maar dat doe ik niet meer, alleen maar zoute lucht opsnuiven heerlijk.

Dacht gistermiddag waar zouden we nu eens gaan vissen weer, na een paar teleurstellende sessies aan de Westerschelde en Oosterschelde van afgelopen weken maar weer eens naar Zoutelande gereden , daar had ik al even niet gestaan ivm opspuiten vorig jaar en tegenvallende vangst. Normaal ga ik elke donderdagavond na me werk ,hup plop gauw in me auto , aas halen bij PEORY hengelsport in Steenbergen , even prakkie ping erin en sturen richting strand. Gewoon even lekker niks en genieten . Gisteravond was ik alleen dus dan gaat alles lekker snel ….

Leon(Bolke) aan Zoutelande

Rond uur of kwart voor acht bij het speeltuintje , water was mooi aan het zakken(22.30 laag) , gewoon recht de trap afgelopen en rechtdoor tot de waterkant . Er stond nog een medevisser een stuk verderop wat ik kon zien dus meer dan strand genoeg voor mezelf.. Hengels opgetuigd ,eentje met nylon en een met gevlochten lijn , aan de ene een hoofdlijn met plastic hoek afhouders en haak 4 ,met daarop geprikt zeepier en een zagertje. Aan de andere hoofdlijn met 2 dwarrellijntjes en haakje 6 alsook hetzelfde aas.

Zo eens even lekker proberen die rode boei te halen haha ,oeps wat voel ik nou natte voet grrrr het zou toch niet waar zijn he (net nieuw waadpak) jahoor gaatje erin helaas ,dus liep met een natte hoef rond heel de avond $@#%$#%^%&shit, toch iets te vrolijk over die oesters gelopen vorige week …..ach ja, soldeerbout dan maar aansteken thuis.

Eerste uur was rustig eigenlijk niks, wel megavreterij van krabmans dus na minuut 0f 10 was het gebeurd haken schoon leeg . Rond uur of 21.00 paar rukjes aan de top op me lijn met afhouders , en ja hoor 1e schar van dit jaar aan de maat en meteen een mooie.

Leon(Bolke) aan Zoutelande

Toen ging het eigenlijk vanzelf , elke draai wel een visje , ook nog wat ondermaats spul gevangen waaronder een triplet van schar en gulletje ,dit weer retour richting moeders gestuurd .

Leon(Bolke) aan Zoutelande

Leon(Bolke) aan Zoutelande

Leon(Bolke) aan Zoutelande

De ander lijn ook vervangen door een met afhouders en al snel ook hier schar eraan, het zijn bijna allemaal mooie exemplaren op een paar te kleine na, voor de rest geen verlaatte tong ,maar ja met haakje 4 erop zal dat niet meevallen. Het viel op dat het rond de kentering gewoon doorging eigenlijk geen stop niks niet .

Al met al, 17 mooie scharren gevangen voor de pan, rond 24.00 uur begon de wind beetje toe te nemen en lichtelijk te regenen ,dacht nu moet ik wegwezen hier en dat was maar goed ook bleek later, viel heerlijk uit de lucht toen ik bij me auto stond.

Leon(Bolke) aan Zoutelande

Naar huis gekacheld met nog wat schoonmaak werk , rond 0315 in het mandje kunnen stappen …ach ja moet er ook weer uit om 0630 dus toe maar weer, slaapt wel beter die kortere nachtjes.

Groeten Bolke(Leon)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 3, 2012

  Antwoord

  Hoi Leon(Bolke), Paul en ik zijn reuze blij met alweer een nieuwe schrijver!
  Helemaal geweldig!

  Groetjes peter

 2. Huib > oktober 3, 2012

  Antwoord

  Hey Leon,

  goede vangst wat een verschil met 4 weken terug, ik stond toen op de zelfde plaats en had slechts 3 vissen. Leverde je dwarrel lijnen helemaal geen vis op ?? meestal doen die het wel beter.

  Groeten,
  Huib

 3. Werner > oktober 3, 2012

  Antwoord

  hoi Leon,

  Leuke vangst.
  Ook mooi van formaat die scharren!

  Groeten Werner.

 4. bjorn > oktober 3, 2012

  Antwoord

  hey Leon,

  mooi visverslag en lekker gevangen.

  groetjes,

  Bjorn

 5. Leon > oktober 3, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter ,

  Leuk ,dat doe je snel , zal je regelmatig op de hoogte houden van me vangst perikelen ..

  Groetjes Bolke

  Huib,
  Ja, dat dacht ik ook met die dwarrel lijnen ,die had ik eerst aan een hengel hangen ,was niks, gewisseld na 2 scharren aan de afhouders en na een minuut was het al bingo.
  Was afgelopen weken ook een beetje aan het struinen met het vissen nergens wat serieus , beetje plekkies uit proberen enzo.
  Had nog wel een mooi plekkie gevonden vlakbij huis 10 minuten rijden ,leuke zeebaarzen met de grondvisserij (doe niets anders ha,ha)En daar zit nooit iemand. Snap het niet..en ik maar denken dat ze al vertrokken waren , vind het een prachtige vechter, maar vis er niet gericht op .

  Groetjes Bolke

  Hoi Werner,

  Dat formaat was inderdaad goed, viel mij ook op, voorgaande jaren ving je nog heel veel ondermaats ,dat was gisteravond minimaal .

  Groetjes Bolke

 6. Werner > oktober 3, 2012

  Antwoord

  Wat een luxe, 10 minuten rijden en zeebaars vangen!

  grtz.

 7. Gijs > oktober 5, 2012

  Antwoord

  Lekker gevist hoor. In tegen stelling tot wat Peter zei: de bewuste stek diep in rotterdam levert nog steeds vis op. 4 hengels 15 tongen, waarvan de grootste 39 cm. De gemiddelde maat was groot (2 x 27, rest begin 30 cm). Zal weer afkicken worden want lang zal het daar niet duren met deze regen…

  Groeten!

 8. Peter(Fishguppy) > oktober 5, 2012

  Antwoord

  Hoi Gijs,
  heb het inmiddels ook vernomen.
  Dat krijg je als je van verschillende mensen info krijgt, daar zit wel eens verkeerde bij!
  Heb er trouwens zelf nog nooit gevist en de kans is erg klein, dat het gaat gebeuren, houd niet zo van op een kluitje vissen, als dit tenminste ook klopt, want ook weer van een Rotterdammer gehoord!

  Vis ze!

  Groetjes peter

 9. Gijs > oktober 5, 2012

  Antwoord

  De romantiek is idd ver te zoeken op die plek. Gisteren was het echter relatief rustig (mannetje of 8 aanwezig, zal wel de combi getij (HW Vlaardingen 07:00 hoog) en weer hebben gelegen (geen droog moment kunnen vissen totdat je begint in te pakken).

 10. Atos > oktober 6, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter en Gijs,

  Je kunt er heerlijk relax vissen want je hoeft niet ver te gooien, maar het kan sterk wissellen de vangsten. Ik heb er vrijdag 14 dagen geleden gezeten en de woensdag daarvoor.
  De woensdag was super in een kleine 3 uur tijd 9 mooie maatse tongen gevangen en nog een paar botten. Vrijdags weer gegaan had 1 bot in 2,5 uur bij naaste vissers totaal in die uren 3 tongen zien vangen de zondag daar op was weer super hoorde ik van een collega.
  Dus het verschilt sterk per dag.

  Gister nog een avondje in de regen gestaan vlak bij Peter “z’n stek” had 7 tongen, 6 botten een paling en nog een voorn.

  Gr Atos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *