Home Gastvissers Gevarieerde visserij Noordzeekanaal, Stefan

Gevarieerde visserij Noordzeekanaal, Stefan

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Vandaag vanwege de noordenwind gekozen voor een stek aan het Noordzeekanaal waar ik vorig jaar ook 2 keer ging vissen en daar sta je dan lekker uit de wind achter de bomen… En ook nog lekker in de zon met je snufferd!

 

 

Om 07.30 uur ben ik begonnen en na eerst nog het gezellige Noord Hollandse gezelschap begroet te hebben kon ik direkt de 1e draai een mooie maatse wijting noteren.

 

 

John en Paul vingen ook zo hun visjes al was het geen vetpot, ook werden er wat aanbeten gemist.

Waar de aanbeten wel verzilverd werden kwam er merendeels wijting en in mindere mate schar boven water, Paul wist ook nog een flinke bot te vangen.

John vertelde van zijn rookverleden en heden:

www.smokeyjohn.nl

 

Ik wist nog een paar maatse wijtingen te vangen en heb ze aan Paul meegegeven rond 12.00 uur

 

 

Toen ik vlak erna het rijk alleen had ving ik zowaar een doublet zeebaarsje en scharretje.

 

 

De zeebaars had ik dit jaar nog niet…

In het Noordzeekanaal is het heerlijk vissen, weinig of geen stroming, lekker zittend vanaf een bankje naar de hengels turen en zo nu en dan wat scheepvaart om naar te kijken, al was het vandaag behoorlijk rustig wat dat betreft.

De oudere dame welke in april een duik nam, kwam ook vandaag in de ochtend nog 20 seconden badderen in het koude water, ze schijnt dat bijna iedere dag te doen en geniet ook bekendheid bij de plaatselijke vissers, zo begreep ik van mijn gezellige gezelschap.

Tussen 13.00-14.00 uur ving ik eerst nog een schar.

 

 

En daarna had ik ineens een schooltje steenbolk voor mijn neus, ik ving er 4 achter elkaar voordat ik mijn spullen ging in pakken.

 

 

Als je zo’n apparaat aan de lijn hebt geeft het toch behoorlijk wat weerstand!

 

Ik heb me weer prima vermaakt en deze keer de boekhouding op orde kunnen houden, 6 wijting, 4 steenbolk, 2 scharretjes en een zeebaarsje.

 

Met vriendelijke visgroeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Fishguppy > februari 5, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, weer een topvrrslag van een topvisser, die telkens laat zien, dat er echt wel een visje te vangen is!
  SmokeyJohn is de persoon die mij geleerd heeft om toch nog iets smakelijk te maken van Kweekpaling, een toproker!
  Ik neem aan dat dit om wijting roken ging?
  Heb ze zelf ook gerookt gegeten, bij mijn Duitse vriend Stephan.

  Groetjes Peter

 2. jack jozen > februari 5, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan .
  Dat was toch weer een mooi dagje ontspanning en nog vis ook dat is tegenwoordig een hele prestatie en ook nog van alles wat . Als het voor ons Henry en Ik wat dichter bij was zouden wij het zeker ook een keer proberen . Maar je hebt het weer allemaal mooi omschreven en prachtige foto,s dat nemen ze je niet meer af het lijkt wel of dat je op het ogenblik de enigste bent die gaat vissen dat komt denk ik dat in zeeland en in de botlek niks gevangen word hopelijk gaat dat vlug veranderen want ik heb toch ook wel de kriebels.
  Heel veul groetjes Jack.

 3. Henry > februari 5, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Ondanks de mindere weersomstandigheden en de sobere vangsten eindelijk weer een bericht waar een visser vrolijk van wordt 👍
  Voor ons is een standaard visdag zo’n 400km. tuffen, het Noordzeekanaal is helaas nog verder. Voor deze tijd van het jaar heb je een mooi partijtje 🐟
  op de kant getakeld,, zulke mooie dikke wijtingen zijn een heerlijkheid als ze uit de ton komen maar dat zal John je al wel verteld hebben. Hopelijk kunnen ze ook wij binnen afzienbare tijd ook weer ‘n verslagje schrijven. M’n vriezer is leeg en ook van de houtvoorraad in m’n schuurtje begint de achterwand zichtbaar te worden dus de hoogste tijd voor ……actie!! Ik wens je veel 🎣plezier bij je volgende visserij met natuurlijk de bijbehorende rammels op de toppen.
  Groetjes,Henry

 4. ies > februari 5, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, Het is zoals je zegt, lekker uit de wind of wind in de rug met een zonnetje op je bolletje is een fantastische dag om te kunnen vissen, zeker met water van weinig stroming en of vuil, ja dat is genieten geblazen. Als je dan ook nog beet krijgt en vis aan de kant krijg ben je direct aan het vissen verslaafd, mocht je dat vooraf al niet geweest zijn. Uiteraard voor je volgende sessie dezelfde omstandigheden toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. Eldert > februari 6, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Lekker er op uit geweest man. En dan ook nog je visjes weten te vangen , met lekker weer erbij … wat wil een mens nog meer . Ja oke , wat meer vrij van het werk want daar ligt het bij mij nou maar net aan. Mooi verslag er van gemaakt met mooie foto’s, top .
  Groet Eldert

 6. Hugo > februari 6, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Weer een leuke sessie gevist, met mooi weer en lekker uit de wind.
  Je hebt je zeker niet verveeld,lekker wat aanbeden versierd en mooi wat vis gevangen. Spijtig dat die stekken allemaal wat te ver verwijderd liggen van mijn thuis stek. de Noordpier dat gaan we zeker eens doen, denk in de maand april. Succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

 7. Nico > februari 6, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Leuk weer eens wat van je te lezen en dan ook nog verschillende vissen vangen. En daarvan leuke foto’s gemaakt en met een mooi verslagje er bij. Hopelijk gaan de visvangsten overal nu wat aan trekken. Zodat we meer verslagen op deze site lezen dan en voor de volgende sessie heel veel succes toegewenst alvast. Groetjes Nico.

 8. Stefan Groenheide > februari 6, 2023

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties, de vangsten zullen bij warmer weer half/eind maart weer aan trekken en tot die tijd is het traditioneel hard werken voor een visje op de juiste stekken, naar mijn idee. Ik was dan ook dik tevreden met het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *